wlasnie... zawsze sie czlek czegos NOWEGO dowie/nauczy....lelija pisze:WHAAAT ???
Papież powiedział człowiek nie powinien być antysemitą .
Re: Papież powiedział człowiek nie powinien być antysemitą .
-
krzysztom123
Niestety taka jest prawda , Amerykanom jest to znane wszystko z czasów niewolnictwa w tym kraju na czym to wszystko polega , jak człowiek musi usługiwać drugiemu człowiekowi swojemu panu , takie niestety jest nasze życie na ziemi , tak jest cały czas , taki jest ten nasz świat bo takim go uczyniliśmy .lelija pisze:WHAAAT ???
Krzysztom, zajrzałeś do swojego rodowodu? Może mógłbyś się dowiedzieć że i w Twoich żyłach płynie krew tych, którym zazdrościsz tego podcierania.
Jak wspomniałem, czytam Dzieje Rosji. Tam dopiero podcierali a później obcinali główki. Piotr I, we współczesnej Rosji (i zsrr), car bohater (pewnie dali mu order Lenina) zamordował swojego własnego syna aby mu nie oddać władzy. Syn uciekł do Neapolu bez pozwoleństwa. Tatuś podstępem sciagnął go do kraju i zwołał sąd składajacy się ze 127 sedziów, którzy jednomyślnie skazali krnąbrnego synalka na śmierć.
A u nas w Polszcze tylko sędzia i dwóch ławników i bandziorów puszczają wolno.
Jak wspomniałem, czytam Dzieje Rosji. Tam dopiero podcierali a później obcinali główki. Piotr I, we współczesnej Rosji (i zsrr), car bohater (pewnie dali mu order Lenina) zamordował swojego własnego syna aby mu nie oddać władzy. Syn uciekł do Neapolu bez pozwoleństwa. Tatuś podstępem sciagnął go do kraju i zwołał sąd składajacy się ze 127 sedziów, którzy jednomyślnie skazali krnąbrnego synalka na śmierć.
-
krzysztom123
Ja nie zazdroszczę nikomu i ja nikogo niedzielę nikogo z nas żadnych ludzi żyjących na ziemi , Bóg stworzył wszystkich nas ludzi takich samych , ludzie jednak pod działaniem szatana , pod działaniem chciwości bogactwa i władzy próbują zmieniać nasz świat , poprzez takie działanie przynosząc nam wszystkim ból , śmierć i cierpienie i pustoszenie naszego świata do którego prowadzą poprzez wojny które rozpoczynają na naszej planecie .Andrzej L pisze:Krzysztom, zajrzałeś do swojego rodowodu? Może mógłbyś się dowiedzieć że i w Twoich żyłach płynie krew tych, którym zazdrościsz tego podcierania.
-
ChiefKrähe
Wspolny jezyk nie zapobiega wrogosci,kto slyszal o Kainie i Ablu ten wie o czym mowie.Wspolny jezyk jest za to przydatny do rzadzenia swiatem,bo nie trzeba tlumaczyc rozkazow z hebrajskiego na wszystkie mozliwe jezki i dialekty.Latwiej jest rowniez wykryc spisek przeciw Zydom,jesli spiskowcy nie knuja w jakim niezrozumialym narzeczu.Zdradziliscie sie Rosenberg.Zanim nie przejdziecie do zachwalania piekna hebrajskiej mowy,idzcie lepiej z pielgrzymka na Jasna Gore.To jedyna mozliwosc byscie uratowali swoja robaczywa dusze i nie wyladowali w Homo-Edenie.Chyba ze to jest dokladnie to o co wam chodzi,wtedy oczywiscie robicie wszystko dobrze.
wlasnie dlatego nalezy zachowac te wszystkie piekne jezyki na swiecie...
wlasnie dlatego...
wlasnie dlatego...
Jezeli ja to przeczytalam w niedziele to powinnam miec wybaczona nieobecnosc na mszy , czyz nie ?krzysztom123 pisze: Bóg stworzył wszystkich nas ludzi takich samych , ludzie jednak pod działaniem szatana , pod działaniem chciwości bogactwa i władzy próbują zmieniać nasz świat , poprzez takie działanie przynosząc nam wszystkim ból , śmierć i cierpienie i pustoszenie naszego świata do którego prowadzą poprzez wojny które rozpoczynają na naszej planecie .
E.