aloha pisze:Kilka dni temu zadalam Panu Rekinowi kilka sensownych pytan.
Na zadne z tych pytan nie dostalam odpowiedzi.
Pan Rekin tylko glosi. Sposob gloszenia jest dosc trudny i malo przystepny.
Pomniejszajac innych nie dotrze sie do nich z przeslaniem. Inni zamykaja sie na takie przeslanie.
Na pytania powinni dostac odpowiedzi.
Jezus, Syn Bozy, sam okreslal sie slowem nauczyciel, glosil i odpowiadal na pytania sluchajacych go ludzi. On przyciagal ludzi swoim gloszeniem.
Nauczyciel powinien odpowiadac na pytania, po to jest nauczycielem.
Tak, to byl watek o zdrowiu, ale to nie my zmieszalismy go z religia.
Pan sam zaczal pisac na temat Apokalipsy i polityki.
To o zdrowiu bardzo pozyteczne.
Ja tez kiedys pisalam, jest taki temat "Szlachetne zdrowie". Jesli sie nacisnie na moj pseudonim, pokaze sie nazwa tego dzialu i mozna wszystko przeczytac. Sama jestem zyjacym dowodem na uzdrowienie, metoda to oczyszczenie i alkaliziacja organizmu, zbalansowanie pH i droga odzywiania idaca w tym kierunku. Mozna to uty przeczytac tak dla orientacji co inni w tym celu robili.
Uczestnicy widze zastanawiali sie, czy Pan Rekin to przypadkiem nasza Gemma (Gertruda) nie wrocila, ale to jednak ona nie moze byc, nawet podstarzala . Gemma opowiadala sie za lacinksim obrzadkiem mszy, ale ja interesowaly inne sprawy zwiazane z Bogiem i religia katolicka. Traktowala nas nieraz jak maluczkich, ktorzy za wiele nie rozumieja, ale nie miala agresji ani nienawisci w swoich wypowiedziach. Twardo stala za kosciolem takim jaki byl wczesniej, byla przeciwko reformie mszy swietej, ale ... pisala bardzo czysto po polsku.
Indoktrynacja ludzi swiatlych, szczegolnie tych zyjacych poza granicami Polski od lat, ktorzy spotkali sie nie tylko z roznymi odmianami religii chrzesciajanskiej, ale takze i z religiami niechrzescijanskimi, glownie dla wlasnej ciekawosci (aby je poznac, poniewaz wyznawcy innych religii to nasi sasiedzi, wspolpracownicy, a nawet moga byc nasi wspolmieszkancy), nigdy nie trafi na poddatny grunt. Nauka moze trafic.
Zyjac w US, kraju wielonarodowosciowo/wieloreligjnym, nalezy szanowac kazda religie, tak samo jak szanuje sie kazda narodowosc. Ale to tylko mozna zrozumiec poprzez zycie w takim kraju.
A teraz ogolnie do uczestnikow forum Zaznaczam to, poniewaz to co teraz napisze mogloby moze pana Rekina zgorszyc lub obrazic.
Wracajac z pracy przechodze czesto kolo swiatyni buddyjskiej. W tym czasie jest zwykle zamknieta. Bylam bardzo ciekawa jak taka swiatynia wyglada. I dzisiaj byla otwarta. Weszlam, zapytalam czy moge sie pomodlic (do Boga, a Bog jest wszedzie, nawet ze mna w tej swiatyni, poniewaz Bog jest we mnie), dostalam pozwolenie od kobiety, ktora tam sie modlila. Zamykala swiatynie za pare minut. Pomodlilam sie. Wychodzac podziekowalam jej mowiac, ze jestem z urodzenia i wychowanka katoliczka, ale na rowni traktuje wszystkie religie, poniewaz moja religia jest religia milosci (do drugiego czlowieka). Zapytalam sie jej, czy moge sie pomodlic razem z buddystami kiedys. Moglabym, ale oni modla sie po japonsku, poniewaz to jest japonska swiatynia i oni modla sie jedynie po japonsku.
Na schodach swiatyni pani (Japonka) uczyla dzieci specjalnego tanca i bicia przy tym w bedebnki wg odpowiedniej muzyki. Bardzo oryginalne.
Jestem osoba ciekawa swiata, interesuja mnie inne kultury, ich tradycje i potrawy, religie, itd.
Mieszkajac w Honolulu, gdzie wiekszosc mieszkancow to Azjaci, mam okazje poznac ich potrawy oraz zwyczaje.
Musze o tym napisac, ale w innym watku.
Szkoda, ze nie wzielam dzisiaj aparatu, moglabym zrobic zdjecia tych dzieci tanczacych z bebenkami.
Zapominam, ze zawsze w sobote powinnam miec ze soba naparat, poniewaz przechodze rowniez kolo miejsca, w ktorym zawsze odbywaja sie wystepy artystyczne, oczywiscie dla turystow. Dzisiaj Japonki tanczyly po hawajsku i spiewaly. Mialy piekne kolorowe stroje, cale w kwiatach i tych wiankach lei ale z lisci herbacianych i zalozonych tak jak polskie szarfy kiedys sie zakladalo...
Mysle, ze to co napisalam powyzej powinnam przeniesc do innego dzialu. Pomysle o tym.
Jezus Chrystus w prawdzie wszedł w nasze ciało inaczej on tylko może być prawdziwym nauczycielem
Na potwierdzenie mówi ja nie jestem z tego świata wy jesteście. Co oznajmia nam że przyszedł z wysokości.
Tak sam człowiek nie może być nauczycielem.
Wiary chrześcijańskiej. Lecz za pośrednictwem samego Boga. Który może być jego narzędziem.nie inaczej.
Dalej odpowiadam
Nie brońcie swojej głupoty - samo trelowanie zmienia kierunek sensu wątku i jest podstępnie atakowane.
Oczyszczenie i alkaliziacja organizmu, zbalansowanie pH i droga odzywiania idaca w tym kierunku.
Mozna to uty przeczytac tak dla orientacji co inni w tym celu robili.
dalej:
I dodaj jeszcze odtoksycznić organiżm tak zgadza się. Dla ludzi nie znających tej tematyki może być wybawieniem zdrowia.
Religię katolicką i je obrządek stworzył Lucfer 666
Jako samozwaniec apostoła Paweł jako bandzior,oprawca,okultysta,i szarlatan w jednym.
On się nie zmienił -jako znawca słownie pismo święte starego testamentu powiązaniu ze swoi, talentem sprytu wiedział jak uderzyć w Chrześcijaństwo by go zniszczyć.
Musiał wiedzieć że przykazania nie wybawią człowieka.
A są przeznaczone do opamiętania.
Tak odwracając misję z miłości do przykazań.
Zabija chrześcijaństwo. Drzewo które nie wzrasta obumiera.
Toteż droga prowadzi do chrześcijaństwa od przykazań do Odrodzenia.
Jako to nam mówi Duch Prawdy was doprowadzi do całej Prawdy.
Tu tkwi cały kłam naszej wiary.
Tak nie przyklejajcie mi obłędnych myśli i wiar z którymi nie mam nic wspólnego.
Dalsze rozmowa tego cytatu są mi obce przeczące w moją godność i wiar ę Chrześcijańską.
Jako napisano
Nie będziesz miał Bogów cudzych prze de mną.
rekin oceanu