Aby cieszyć się zdrowiem
-
rekin oceanu
Re: Aby cieszyć się zdrowiem
Koniec Lucyfera zapowiadany od wieków
Nie może tak być by Lucyfer w ciele masonerii.
Narzucał zezwierzęcenie Narodom
Deptał i niszczył zaczątki uczłowieczenia
Jeszcze prowadził dialogi przewracając kota ogonem z słowa Boga naszego czynił szczępy niezrozumienia
A zwierzę wynosił ku światła.
Tłumacząc jej odwrotność
Mianowicie
Że doliny są wyżynami.
A przepaści Górami.
I to one stoją ponad Prawem.
A bezbożność
Umiłowaniem
To owoc Sodomy i Gomory.
I to żeście wstanie powiedzieć legenda.
Przeżytek materiału zwietrzałego to wasza racja
Pewnie dobrze rozumiem.
Lot to inaczej widział
rekin
Ale ja nie jestem ku przekonywaniu.was
Nie jesteście tymi czym was widzę?
Nie może tak być by Lucyfer w ciele masonerii.
Narzucał zezwierzęcenie Narodom
Deptał i niszczył zaczątki uczłowieczenia
Jeszcze prowadził dialogi przewracając kota ogonem z słowa Boga naszego czynił szczępy niezrozumienia
A zwierzę wynosił ku światła.
Tłumacząc jej odwrotność
Mianowicie
Że doliny są wyżynami.
A przepaści Górami.
I to one stoją ponad Prawem.
A bezbożność
Umiłowaniem
To owoc Sodomy i Gomory.
I to żeście wstanie powiedzieć legenda.
Przeżytek materiału zwietrzałego to wasza racja
Pewnie dobrze rozumiem.
Lot to inaczej widział
rekin
Ale ja nie jestem ku przekonywaniu.was
Nie jesteście tymi czym was widzę?
-
sprawiedliwy
PAnie Jordanie, nawet Pan nie wie jak się cieszę, że operacja się udała a co najważniejsze pomogła.
Bóle głowy są bardzo upierdliwe bardziej niż najupierdliwszy typ.
Obce ciało w żywym ciele nie jest tolerowane, dlatego bardzo mnie zadziwiają kobiety które dobrze noszą i znoszą tzw spiralki.
Bóle głowy są bardzo upierdliwe bardziej niż najupierdliwszy typ.
Obce ciało w żywym ciele nie jest tolerowane, dlatego bardzo mnie zadziwiają kobiety które dobrze noszą i znoszą tzw spiralki.
-
rekin oceanu
Zapowiedź godziny sądu
6 Potem ujrzałem innego anioła lecącego przez środek nieba, mającego odwieczną Dobrą Nowinę do obwieszczenia wśród tych, którzy siedzą na ziemi, wśród każdego narodu, szczepu, języka i ludu. 7 Wołał on głosem donośnym: «Ulęknijcie się Boga i dajcie Mu chwałę, bo godzina sądu Jego nadeszła. Oddajcie pokłon Temu, co niebo uczynił i ziemię, i morze, i źródła wód!» 8 A inny anioł, drugi, przyszedł w ślad mówiąc: «Upadł, upadł wielki Babilon*, co winem zapalczywości swego nierządu napoił wszystkie narody!» 9 A inny anioł, trzeci, przyszedł w ślad za nimi, mówiąc donośnym głosem: «Jeśli kto wielbi Bestię, i obraz jej, i bierze sobie jej znamię na czoło lub rękę, 10 ten również będzie pić wino zapalczywości Boga przygotowane, nierozcieńczone, w kielichu Jego gniewu; i będzie katowany ogniem i siarką wobec świętych aniołów i wobec Baranka. 11 A dym ich katuszy na wieki wieków się wznosi i nie mają spoczynku we dnie i w nocy czciciele Bestii i jej obrazu, i ten, kto bierze znamię jej imienia». 12 Tu się okazuje wytrwałość świętych, tych, którzy strzegą przykazań Boga i wiary Jezusa. 13 I usłyszałem głos, który z nieba mówił: «Napisz: Błogosławieni, którzy w Panu umierają - już teraz*. Zaiste, mówi Duch, niech odpoczną od swoich mozołów, bo idą wraz z nimi ich czyny».
https://sites.google.com/site/poezjanews/
6 Potem ujrzałem innego anioła lecącego przez środek nieba, mającego odwieczną Dobrą Nowinę do obwieszczenia wśród tych, którzy siedzą na ziemi, wśród każdego narodu, szczepu, języka i ludu. 7 Wołał on głosem donośnym: «Ulęknijcie się Boga i dajcie Mu chwałę, bo godzina sądu Jego nadeszła. Oddajcie pokłon Temu, co niebo uczynił i ziemię, i morze, i źródła wód!» 8 A inny anioł, drugi, przyszedł w ślad mówiąc: «Upadł, upadł wielki Babilon*, co winem zapalczywości swego nierządu napoił wszystkie narody!» 9 A inny anioł, trzeci, przyszedł w ślad za nimi, mówiąc donośnym głosem: «Jeśli kto wielbi Bestię, i obraz jej, i bierze sobie jej znamię na czoło lub rękę, 10 ten również będzie pić wino zapalczywości Boga przygotowane, nierozcieńczone, w kielichu Jego gniewu; i będzie katowany ogniem i siarką wobec świętych aniołów i wobec Baranka. 11 A dym ich katuszy na wieki wieków się wznosi i nie mają spoczynku we dnie i w nocy czciciele Bestii i jej obrazu, i ten, kto bierze znamię jej imienia». 12 Tu się okazuje wytrwałość świętych, tych, którzy strzegą przykazań Boga i wiary Jezusa. 13 I usłyszałem głos, który z nieba mówił: «Napisz: Błogosławieni, którzy w Panu umierają - już teraz*. Zaiste, mówi Duch, niech odpoczną od swoich mozołów, bo idą wraz z nimi ich czyny».
https://sites.google.com/site/poezjanews/
Panie Sprawiedliwy ,raz jeszcze dzieki za zainteresowanie,rzeczywiscie wszystko jest ok.,a uciazliwe jest tylko to ,ze trzeba zmieniac opatrunek,dzis po raz pierwszy pojechalem do miasta i zobaczylem ,ze caly wroclawski rynek to jeden ogromny kiermasz przedswiateczny i mimo,ze caly niemal dzien byl deszczowy,to tlumy takie ,ze trudno sie przecisnac,nie bardzo mi to odpowiada i nie bardzo rozumiem,przez caly rok w sklepach jest wszystko czego dusza zapragnie,ozdoby swiateczne juz od niemal miesiaca,wszedzie amerykanskie koledy ,a co ciekawe polskie tez slyszalem w jezyku angielskim,dla mnie to istne szalenstwo,najbardziej jednak dziwi mnie kupowanie np.zywych karpi na niemal miesiac przed swietami,uwazam ,ze te swieta pomalu zatracaja swoja range i jakis mistycyzm.
-
rekin oceanu
Chociaż mistycyzm łączy chrześcijaństwo, judaizm i islamjordan274 pisze:ze te swieta pomalu zatracaja swoja range i jakis mistycyzm.
To jesteśmy jak rozłupany kamień.
Abraham co powinien łączyć rodowód
A jako mesjasz go nie potępiał a popierał mówiąc
To wypełniajcie naukę Abrahama.
Jako im wypomniał zło wszeteczeństwa. Jako faryzeuszom.
Starego testamentu nie zmienił a wypełnił w nim swoje miejsce proroctwa
Jako mówił swoim uczniom jakie kroki i następstwa go czekają.
A nawet jak się zachowają jego uczniowie..
A jednak wszystkie znaki się spełniają.
Nawet II sobór Watykański.
Co nie umiecie go określić.
A lucyfer zna i wie więcej od was.
To czym chcecie możecie ze mną rozmawiać.
Nie znając dolin jak poznacie wyżyny i góry.
Nie znając zasadzek przepaści
Ogromnej.
rekin
-
sprawiedliwy
Niestety komercja, pieniądz i jego panowanie zacierają to co w tych świetach najważniejsze. Ale..... ....
co do karpi, to właśnie , jako że to ryba w szlamie i mule żerująca, to trzeba jej czasu w czystej wodzie popływać aby się nieco oczyścić, wanna z wodą to taki "czyściec" dla karpii. Są smaczniejsze i mniej tłuste. U nas niestety długo nie dają rady bo zawsze się znajdzie ktoś kto umyje nad karpiami tun nad wanną ręce. No i brzuchy do góry tłuczenie w łeb i do lodówki lub nawet zamrażarki.
co do karpi, to właśnie , jako że to ryba w szlamie i mule żerująca, to trzeba jej czasu w czystej wodzie popływać aby się nieco oczyścić, wanna z wodą to taki "czyściec" dla karpii. Są smaczniejsze i mniej tłuste. U nas niestety długo nie dają rady bo zawsze się znajdzie ktoś kto umyje nad karpiami tun nad wanną ręce. No i brzuchy do góry tłuczenie w łeb i do lodówki lub nawet zamrażarki.
Alez oczywiscie wiem ,ze powinna poplywac w tej wannie ,zeby tego zapachu i smaku mulu sie pozbyc ale przez niemal miesiac w tej wannie?,my juz wyleczylismy sie z kupowania zywych ryb ,bo w tym domu sami nadwrazliwcy i nikt nie chce ich zabijac,zabijaja tam gdzie sie kupuje natomiast jest dobry sposob pozbycia sie tego szlamowego zapachu i smaku,po prostu po oczyszczeniu i dokladnym umyciu trzeba je dokladnie oblozyc cebula na 12 godzin ,a potem przed przygotowaniem porzadnie skropic cytryna,u nas w domu jakos nie ma tradycji smazenia tych ryb ,robi sie je po zydowsku lub w galarecie,no ale co kraj to obyczaj....
-
rekin oceanu
I tu się mylicie.
Karp lubi muł i robaki
I taki jest zdrowy do kilograma.
Pycha.
A ten czysty i chowany w czystej wodzie na chemii świeci się strachem naszych organów.
Dlatego w Polsce kosztuje mniej niż 10 zł.
Za ekologiczny trzeba zapłacić 4 x tyle
To na tyle.
Spożywajcie sterylne
Na zdrowie.
Ale nie jest zdrowy.
rekin
Karp lubi muł i robaki
I taki jest zdrowy do kilograma.
Pycha.
A ten czysty i chowany w czystej wodzie na chemii świeci się strachem naszych organów.
Dlatego w Polsce kosztuje mniej niż 10 zł.
Za ekologiczny trzeba zapłacić 4 x tyle
To na tyle.
Spożywajcie sterylne
Na zdrowie.
Ale nie jest zdrowy.
rekin
Tak,tak ,najtansze to sa podobno te sprowadzane podobno z Czech ,chociaz czy to prawda?,nie wiem nie kupujemy w sklepach ale czy teraz mozna byc czegokolwiek pewnym.....?
-
sprawiedliwy
błąd w czytaniu. Nie pisałem o hodowanych w czystej wodzie, lecz o tych hodowanych normalnie w stawach w mule. Od 200 lat karpie trzymano przed wigilią 1- 2-a nawet 3 tyg w bali - wannie z czystą wodą.
Są potem smaczniejsze. Oczywiście w galarecie po żydowsku z migdałami i rodzynkami... no i cytrynką limonką.
Są potem smaczniejsze. Oczywiście w galarecie po żydowsku z migdałami i rodzynkami... no i cytrynką limonką.