Z ostatniej chwili
Re: Z ostatniej chwili
Kiedy byłem już prawie nastolatkiem, to wtedy jeszcze wielkim wydarzeniem był przyjazd do Zabrza "karuzeli".
Pamiętam z jaką ekscytującą obawą szło się wtedy na ten plac, bo wiadomo było, że są tam różni tacy, co to biją w mordę.
Owe "wesołe miasteczko przyciągało" wielu ciekawskich i w ich tłumie dochodziło do różnych i niesłychanych incydentów. Owszem były tam brawurowe jazdy na karuzeli z nieustraszonym wychylaniem się i szarpaniem łańcuchów. Był salon śmiechu, jazda śmierci na motorze oraz popychanie na szynach kuli, kto najsilniejszy, ten dalej. No i oczywiście strzelnice za złotówkę i możliwość wygrania sztucznego kwiatka lub lizaka.
Ale to wszystko jednak było niczym wobec owego niepowtarzalnego i miłego dreszczu niepokoju, który wywoływało przebywanie w tak dużej masie ludzkiej i związane z tym podekscytowanie niecodzienną sytuacją.
I chociaż faktycznie pamiętam, , że byli tacy moi koledzy, którzy zapewniali, że zmuszeni byli stawić czoła różnym takim - zwanych wtedy - chuliganom, chociaż mnie samemu nigdy nic takiego się nie stało. To jednak
zapamiętałem z tych czasów i nauczyłem się, że tam, gdzie jest tłum, tam jest i agresja i przemoc. Również i seksualna.
Być może dlatego wydarzenia na dworcu w Kolonii specjalnie mnie nie dziwią. A jedynie co mnie zaskakuje, to nieudolna postawa policji. Przecież dla nich takie niebezpieczeństwa powinny być oczywiste, a przygotowanie na takie przypadki zrozumiałe samo w sobie…?
Dlatego tak sobie myślę, że ta kompromitacja nie mogła być przypadkowa i że komuś na niej bardzo zależało.
Pamiętam z jaką ekscytującą obawą szło się wtedy na ten plac, bo wiadomo było, że są tam różni tacy, co to biją w mordę.
Owe "wesołe miasteczko przyciągało" wielu ciekawskich i w ich tłumie dochodziło do różnych i niesłychanych incydentów. Owszem były tam brawurowe jazdy na karuzeli z nieustraszonym wychylaniem się i szarpaniem łańcuchów. Był salon śmiechu, jazda śmierci na motorze oraz popychanie na szynach kuli, kto najsilniejszy, ten dalej. No i oczywiście strzelnice za złotówkę i możliwość wygrania sztucznego kwiatka lub lizaka.
Ale to wszystko jednak było niczym wobec owego niepowtarzalnego i miłego dreszczu niepokoju, który wywoływało przebywanie w tak dużej masie ludzkiej i związane z tym podekscytowanie niecodzienną sytuacją.
I chociaż faktycznie pamiętam, , że byli tacy moi koledzy, którzy zapewniali, że zmuszeni byli stawić czoła różnym takim - zwanych wtedy - chuliganom, chociaż mnie samemu nigdy nic takiego się nie stało. To jednak
zapamiętałem z tych czasów i nauczyłem się, że tam, gdzie jest tłum, tam jest i agresja i przemoc. Również i seksualna.
Być może dlatego wydarzenia na dworcu w Kolonii specjalnie mnie nie dziwią. A jedynie co mnie zaskakuje, to nieudolna postawa policji. Przecież dla nich takie niebezpieczeństwa powinny być oczywiste, a przygotowanie na takie przypadki zrozumiałe samo w sobie…?
Dlatego tak sobie myślę, że ta kompromitacja nie mogła być przypadkowa i że komuś na niej bardzo zależało.
Swietne. Sam chcialem o tym napisac, ale wychodzilo mi niezdarnie. Afrykanie pierwszy raz zobaczyli "wesole miasteczko" wyluzowanyh i podpitych ludzi, adrenalina i byc moze alkohol uderzyly im do glowy.
Nikt sie nie zastanowil, ze nie stalo sie nic takiego przed i po sylwestrze.
Pamietam, (mialem chyba z 16 lat), moja pierwsza cwiartke czystej wypita z kolega w parku. Nikogo nie macalem, ale rzygalem jak kot i chcialem umrzec. Dzisiaj pol litra na lebka i francja elegancja: wersal.
Nikt sie nie zastanowil, ze nie stalo sie nic takiego przed i po sylwestrze.
Pamietam, (mialem chyba z 16 lat), moja pierwsza cwiartke czystej wypita z kolega w parku. Nikogo nie macalem, ale rzygalem jak kot i chcialem umrzec. Dzisiaj pol litra na lebka i francja elegancja: wersal.
dla P.Cyc Godzilla I paru innym
polecam film Incendies
polecam film Incendies
P.RReflex pisze:Afrykanie pierwszy raz zobaczyli "wesole miasteczko" wyluzowanyh i podpitych ludzi, adrenalina i byc moze alkohol uderzyly im do glowy.
I tym razem sie nie zgadzam z P
do glowy to uderzyla I'm sperma
I brak szacunku dla kobiet ktore ubieraja sie inaczej jak ich zony (traktuja je jak prostytutki to I grzechu nie ma)
zreszta I bez
ichnych zon w wiekszosci nie ma obok czekaja w obozch
chociaz po tylu latach istnienia tych obozow
to sa to dzisiaj duze miasta I spolecznosci
chrzescijanstwo potrzebowalo prawie 2 tys. lat
zeby kobieta byla rownoprawnym partnerem "panow tego swiata"
a nie jak kiedys gdy byla mniej warta niz koza
ortodyksyjni wyznawcy islamu sa wlasnie te 2 tys lat do tylu
Jesli tak twierdzisz to widac musisz wiedziec. Ja nie wiem, zwroc uwage ze napislem "byc moze", gdyz zeby zdecydowanie napisac jak bylo, musialbym tam byc, tymbardziej ze ja czytalem tylko o jednym wypadku zgwalcenia, moze cos przegapilem a reszta to podobno byly obmacywania i kradzieze oraz ekscesy seksualne we wlasnym uchodzczym srodowisku.do glowy to uderzyla I'm sperma
Ale jesli nawet jak powiadasz z "sperma" nimi rzadzila, to i tak nie zaprzecza teorii "adrenaliny wesolego miasteczka". Najbardziej pokrzywdzone zostaly tysiace tych spokojnych niewinnych uchodzcow, ktorzy teraz czuja wrogosc ludnosci i nieufnosc policji i wladz. Kijowo byc uchodzca drogi wiaro i S.
w Niemczech wszystko potrzebuje czasu
gdy wprowadzono euro i wszystko podrozalo
rzad potrzebowal trzech lat aby przyznac ze tak bylo
wczesniej wszystkiemu zaprzeczal
obecnie reaguje niesamowicie szybko i pojawiaja sie glosy
ze ta cala impreza w Koloni mogla byc zorganizowana
przez kogo i w jakim celu to nikt jeszcze pojecia nie ma
przyjdzie samemu sie zastanowic kto i co na tym ugral
czy faktycznie chodzi tylko o tych naladowanych testosteronem mlodych ludzi
oni niczego na tym nie zyskali bo zaostrzono przepisy i wypad gdy ich zlapia
tak wiec kto cos ugral
wszyscy przeciwnicy azylantow dostali potwierdzenie ze ci sa brzydale
ci wszyscy ktorym na reke aby europa sie okopala
kto jeszcze ?
gdy wprowadzono euro i wszystko podrozalo
rzad potrzebowal trzech lat aby przyznac ze tak bylo
wczesniej wszystkiemu zaprzeczal
obecnie reaguje niesamowicie szybko i pojawiaja sie glosy
ze ta cala impreza w Koloni mogla byc zorganizowana
przez kogo i w jakim celu to nikt jeszcze pojecia nie ma
przyjdzie samemu sie zastanowic kto i co na tym ugral
czy faktycznie chodzi tylko o tych naladowanych testosteronem mlodych ludzi
oni niczego na tym nie zyskali bo zaostrzono przepisy i wypad gdy ich zlapia
tak wiec kto cos ugral
wszyscy przeciwnicy azylantow dostali potwierdzenie ze ci sa brzydale
ci wszyscy ktorym na reke aby europa sie okopala
kto jeszcze ?
" Najbardziej pokrzywdzone zostaly tysiace tych spokojnych niewinnych uchodzcow, ktorzy teraz czuja wrogosc ludnosci i nieufnosc policji i wladz."
Ku*wa jego mac! No zaraz sie rozplacze ( spokojni, niewinni, czujacy wrogosc i nieufnosc ). Malo tego! najbardziej pokrzywdzeni!. To co wydarzylo sie w Kolonii.... najwiekszym pietnem odbije sie na PSYCHICE tych OBMACYWANYCH Niemek, na ktorych miejscu zadna normalna kobieta nie chcialaby sie znalezc. To cos najobrzydliwszego co moze spotkac "postronna" kobiete! Czy ty czlowieku w ogole wiesz za kim sie ujmujesz???
Ku*wa jego mac! No zaraz sie rozplacze ( spokojni, niewinni, czujacy wrogosc i nieufnosc ). Malo tego! najbardziej pokrzywdzeni!. To co wydarzylo sie w Kolonii.... najwiekszym pietnem odbije sie na PSYCHICE tych OBMACYWANYCH Niemek, na ktorych miejscu zadna normalna kobieta nie chcialaby sie znalezc. To cos najobrzydliwszego co moze spotkac "postronna" kobiete! Czy ty czlowieku w ogole wiesz za kim sie ujmujesz???
"ta cala impreza w Koloni mogla byc zorganizowana
przez kogo i w jakim celu to nikt jeszcze pojecia nie ma"
To nikt jeszcze pojecia nie ma??? Chyba sam w to co piszesz nie wierzysz ( mam ostatnia nadzieje ).
przez kogo i w jakim celu to nikt jeszcze pojecia nie ma"
To nikt jeszcze pojecia nie ma??? Chyba sam w to co piszesz nie wierzysz ( mam ostatnia nadzieje ).
" To jednak
zapamiętałem z tych czasów i nauczyłem się, że tam, gdzie jest tłum, tam jest i agresja i przemoc. Również i seksualna."
Czegos rownie glupiego, jak zycie me trwa, nie czytalam. Nawet nie chce mi sie przytaczac przykladow tlumow nieseksualnych. Malo logiczne rzeczy wypisujesz Galwas, ale miejmy nadzieje, ze starczy ci zycia, zeby zmadrzec i czegos pozytecznego sie nauczyc.
Naprawde serdecznie STUKNIJ sie w glowe.
zapamiętałem z tych czasów i nauczyłem się, że tam, gdzie jest tłum, tam jest i agresja i przemoc. Również i seksualna."
Czegos rownie glupiego, jak zycie me trwa, nie czytalam. Nawet nie chce mi sie przytaczac przykladow tlumow nieseksualnych. Malo logiczne rzeczy wypisujesz Galwas, ale miejmy nadzieje, ze starczy ci zycia, zeby zmadrzec i czegos pozytecznego sie nauczyc.
Naprawde serdecznie STUKNIJ sie w glowe.
putin putin (bardzo mozliwe)Ninel pisze:ta cala impreza w Koloni mogla byc zorganizowanaprzez kogo i w jakim celu to nikt jeszcze pojecia nie ma
bo w prl ma juz aktywnych szpionow
w osobie JNK I jego pretorian
ktorzy wczoraj wystawiali 3 godz sztuke w UE
pod tytulem co mi zrobisz jak mnie zlapiesz
pisalem wczesnie (chyba ja z pamieca juz nie tak bo I wiek juz przeszly)
na kremlu do tej pory poranek zaczynali szampanskim
od wczoraj dodali kawior
a co moga stac ich na to
a I maja co opijac