To Służba Bezpieczeństwa współpracowała ze mną - oświadczył Lech Wałęsa na swoim mikroblogu w serwisie wykop.pl. - Kręcę, mataczę, kluczę. Podaję sprzeczne informacje. Tak to prawda - napisał...
Kiszczakowa, Bolek, Walesa
Re: Kiszczakowa, Bolek, Walesa
-
sprawiedliwy
pięty całuj Wałęsie a nie złorzecz na niego. Dzięki jego Noblowi zostałeś w CH a potem przecież i tak nie wróciłbyś do budki z gazetami, no i nigdy w życiu nie wybudowałbyś sr*** z pisuarem i bidetem.
a co, morde trzymales w moim pisuarze czy bidecie?sprawiedliwy pisze:pięty całuj Wałęsie a nie złorzecz na niego. Dzięki jego Noblowi zostałeś w CH a potem przecież i tak nie wróciłbyś do budki z gazetami, no i nigdy w życiu nie wybudowałbyś sr*** z pisuarem i bidetem.
i jak? pasowalo?
Jak do Pana doszły pierwsze wiadomości o Wałęsie?
Sytuacja była dla mnie o tyle poważna, że pochodziła od człowieka z archiwum komendy wojewódzkiej w Gdańsku. On mówił, że Wałęsa jest agentem SB o ps. „Bolek”. Próbowaliśmy potwierdzić tę wiadomość. Podjęliśmy starania na rzecz wykupienia dokumentów potwierdzających te wiadomości. Jednak nie udało nam się to.
Co Pan pomyślał, gdy doszły do Pana pierwsze plotki? To był sierpień 80. pozycja Wałęsy była wtedy coraz silniejsza…
W mojej ówczesnej ocenie sprawa była możliwa na 50 procent. Przyjąłem to za całkiem realne, ponieważ zachowanie Wałęsy w czasie strajku sierpniowego było zaskakujące. Szczególnie uderzała decyzja Wałęsy, by zakończyć niemal na początku strajk. On chciał zakończyć akcję już trzeciego dnia! To była de faco próba zakończenia strajku na całym Wybrzeżu. Stocznia Gdańska była największym zakładem pracy na Wybrzeżu, więc decyzja Wałęsy z 16 sierpnia mogła zakończyć całą akcję strajkową. Gdyby tak się stało, do słynnego Porozumienia Sierpniowego nigdy by nie doszło. Kolejna zaskakująca próba widoczna była na trzy dni przed zakończeniem strajku. Wałęsa wtedy również próbował odwołać protesty. Działania Wałęsy były dziwne.
-
rekin oceanu
NO TO WIDZĘ ŻE ZROZUMIELIŚCIE CO NIE TWOJE A MOJE
WIĘC NIE WCHODZĘ W MALINY BO SIĘ OBIORĘ W DZIADY.
MACIE SWOJE TEMATY.
NIE WCHODZĘ W CZYJEŚ SZATY
GDYŻ SIĘ MOŻESZ NIE OCZYŚCIĆ
JEŚLI NIE ROZUMIE
TO NIE CZYŃ TEGO CO INNYM NIE MIŁE
TEMATY SĄ GŁĘBOKIE
A JA WAS OSTRZEGAŁEM.
NIE LICZCIE NA REKINA MIĘKKIE SERCE
DLA BEZWZGLĘDNOŚCI DEPCZĄC
ŚWIĘTOŚĆ MEGO SŁOWA
REKIN
WIĘC NIE WCHODZĘ W MALINY BO SIĘ OBIORĘ W DZIADY.
MACIE SWOJE TEMATY.
NIE WCHODZĘ W CZYJEŚ SZATY
GDYŻ SIĘ MOŻESZ NIE OCZYŚCIĆ
JEŚLI NIE ROZUMIE
TO NIE CZYŃ TEGO CO INNYM NIE MIŁE
TEMATY SĄ GŁĘBOKIE
A JA WAS OSTRZEGAŁEM.
NIE LICZCIE NA REKINA MIĘKKIE SERCE
DLA BEZWZGLĘDNOŚCI DEPCZĄC
ŚWIĘTOŚĆ MEGO SŁOWA
REKIN
A co z Cycem?
Szybkiego powrotu do zdrowia dla Zony, Cycu.
Trzymaj sie.
Bedzie dobrze.
Trzymaj sie.
Bedzie dobrze.
okzoskicyc pisze:po szpitalach lata
wiec malo czasu
CYC