MIX
Re: MIX
jak naswietlilem fotki jakies 30 sekun to rzeka zamienila sie w droge asfaltowagodzilla pisze:no......
ta wygladzona woda bardziej mi jakos lezy niz te ostre fale...
a swoja droga to jak to jest ze rzeki w innych krajach zyja a w Polsce tylko woda nimi splywa?
troche fal jednak powinno byc
w Niemczech wiele rzek zyje bo sa srodkiem transport i rekreacji lub samej rekreacji
zwiazek regionu z rzekami jest niesamowity
Ren wielki i potezny, Men ktory od zrodla jest czescia kultury czy Lahn malowniczy i uroczy
to co rzuca sie w oczy to niesamowite przywiazanie miejscowych do swego regionu
dzieki temu region, w tym i rzeki, zyje w swiadomosci i kulturze
gdy bylem u znajomych w Rhön, wspanialym regionie gdzie ludzie maja nie tylko swoja gware i kulture ale i otwarte serca
nie moglem sie nasluchac piosenek o tej ich malej ojczyznie i tego jak spiwewali i jak byli z niej dumni
oj to juz robi sie niebezpieczne gdy ludzie sa dumni ze swej ojczyzny, a propagowanie takiego zachowania jest gorsze niz pochwalanie jakiegos hyclera... opanuj sie i nie pisz takich rzeczy!pomorzak pisze:gdy bylem u znajomych w Rhön, wspanialym regionie gdzie ludzie maja nie tylko swoja gware i kulture ale i otwarte serca
nie moglem sie nasluchac piosenek o tej ich malej ojczyznie i tego jak spiwewali i jak byli z niej dumni
jak mozesz?
dyc to faszyzm czystej wody, nacjonalizm i jeszcze cos gorszego... i to gdzie, w Niemczech?!?!?
tu mysle ze i Cyc przyzna mi racje...
(gdybys cos takiego o Polsce napisal to rozni tacy by ci wlasnie takie slowa napisali)
fanzolisz bo chcesz na sile cos tam udowodnicgodzilla pisze: oj to juz robi sie niebezpieczne gdy ludzie sa dumni ze swej ojczyzny, a propagowanie takiego zachowania jest gorsze niz pochwalanie jakiegos hyclera... opanuj sie i nie pisz takich rzeczy!
jak mozesz?
dyc to faszyzm czystej wody, nacjonalizm i jeszcze cos gorszego... i to gdzie, w Niemczech?!?!?
tu mysle ze i Cyc przyzna mi racje...
(gdybys cos takiego o Polsce napisal to rozni tacy by ci wlasnie takie slowa napisali)
duma ze swojej malej czy wielkiej ojczyzny nie musi byc prymitywnym nacjonalizmem
i na tym polega roznica