Aby cieszyć się zdrowiem

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
zoskicyc

Re: Aby cieszyć się zdrowiem

Post autor: zoskicyc »

prawde mowic
ja wszystkich tych textow nie potrafie
zrozumiec - widocznie jestem niedorozwiniety
ale to mi nie przeszkadza

prawda jest
ze latwiej mi zrozumiec angelus-silesiusa texty
z XVII wieku niz /innym jezykiem pisane rekina/

np.

"Freund, wer in jener Welt will lauter Rosen brechen,
Den müssen allhier die Dornen g'nugsam stechen"

i jeszcze

"Mensch, alles, was du willst, ist schon zuvor in dir.
Es liegt nur an dem, daß du's nicht wirkst herfür"

CYC
pomorzak

Post autor: pomorzak »

rekin artysta i poeta to nie dziwota ze nie tak prosto pisze
godzilla

Post autor: godzilla »

wczoraj ciekawy film dokumentalny w telewizji ogladalem... pokazywali jak amerykanska sluzba zdrowia dba o zdrowie i zycie pacjentow...
w latach dziewiecdziesiatych probowano leczyc pacjentow na serce poprzez jego skanowanie... mialo to pokazac zlogi wapnia w naczyniach wiencowych i tetnicach oraz w samym sercu...

badania okazaly sie tak skuteczne ze mozna bylo leczyc pacjentow jeszcze zanim bylo za pozno... niestety... w szpitalu gdzie robiono te badania inny oddzial "leczyl" za pomoca stentow i to przynosilo polowe dochodow firmy... (stenty nie lecza, gdy jest ich za duzo to dla pacjenta nie ma juz ratunku gdy trzeba by mu wsczepic bypassy i on umiera)

no wiec udupiono nowy projekt... walka trwala dlugie lata az nowa metoda diagnostyki zostala uznana...
lekarze z rozbrajajaca szczeroscia mowili o tym ze nie chodzi o to aby wyleczyc tylko aby ciagle "leczyc" i zarabiac...

i jezeli jakis przyglup bedzie twierdzic ze lekarze chca kogos wyleczyc, szczegolnie ci "naukowcy" w ameryce, to mozna mu parsknac smiechem prosto w twarz!

to jest biznes i chodzi wylacznie o zyski - galwas powinienes sie cieszyc....
godzilla

zoskicyc pisze:prawde mowic
ja wszystkich tych textow nie potrafie
zrozumiec - widocznie jestem niedorozwiniety
ale to mi nie przeszkadza

prawda jest
ze latwiej mi zrozumiec angelus-silesiusa texty
z XVII wieku niz /innym jezykiem pisane rekina/
bo nie starasz sie dotrzec do prawdy, ktora on dawkuje w minimalnych ilosciach...

a tu cos dla ciebie:
OK, skoro przyczyną candydozy nie jest odżywianie, to skup się nad prawidłowym składem mikroorganizmów w układzie pokarmowym.
Bakterie kwasu mlekowego (lactobacilus acidophilus) są mikroorganizmami żyjącymi w symbiozie z nami, głównie w jelitach, na skórze, a u kobiet w narządach rodnych. W momencie kiedy naruszona jest proporcja ilościowa bakterii kwasu mlekowego (jest ich wiele rodzajów) na rzecz drożdżaków candida albicans, to zaczynają się nasze problemy zdrowotne i przestajemy dobrze funkcjonować. Przy dużej dysproporcji składu mikroorganizmów na rzecz drożdżaków candida albicans zaczyna się stopniowy proces zagrzybienia organizmu (drożdżaki zamieniają się w grzyby), co poprzez stadium candydozy, w skrajnym przypadku kończy się sepsą i zejściem z tego świata.
Powstaje pytanie, kiedy naruszony zostaje skład mikroorganizmów w naszym organizmie? Otóż, zawsze po jakiejkolwiek kuracji antybiotykiem. Zwłaszcza po kuracji antybiotykiem nowej generacji o szerokim spektrum działania. Pożyteczne bakterie kwasu mlekowego giną wraz bakteriami chorobotwórczymi, a drożdżaki candida albicans, które nie są bakteriami, należą bowiem do świata roślinnego, szybko rozrastają się do ilości przekraczającej możliwość ich kontroli przez bakterie kwasu mlekowego. Tak, właśnie kontroli, bowiem bakterie kwasu mlekowego spełniają w naszym organizmie wieloraką funkcję. Odżywiając się resztkowymi węglowodanami produkują, między innymi, witaminy z grupy B, kwas mlekowy, który zakwasza środowisko (co nie pozwala na rozrost drożdżaków) oraz produkują nadtlenek wodoru, który jest dla beztlenowców drożdżaków najważniejszym narzędziem przeciwdziałającym ich nadmiernemu rozwojowi.
W laboratoriach jakość szczepów bakterii lactobacillus mierzy się, między innymi, ilością produkowanego przez nich nadtlenku wodoru H2O2.
Naturalnym źródłem bakterii kwasu mlekowego są różnego rodzaju kiszonki (kiszone buraki, ogórki, kapusta, pomidory, zsiadłe mleko). Zdrowe odżywianie, to między innymi regularne spożywanie tych kiszonek, a również dbanie o "dokarmianie" bakterii w układzie pokarmowym. Dobrym dokarmiaczem (prebiotykiem) jest inulina zawarta w cykorii, mniszku i innych roślinach, a także możliwa do kupienia w czystej postaci.
po przybyciu do Szwajcarii przez dlugie lata dziwilem sie ze mi podaja silne i drogie antybiotyki na rozne choroby a nigdy nie mowia zeby pic po nich zsiadle mleko, jakis kefir czy cos... bo i po co mieliby to mowic skoro to jest biznes?
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

a polska tv pokazywała jak w szpitalu w kąciku na ścianie wyrosly grzybki na nóżce z kapeluszem. jeden duży drugi mały. Trujący żaden prawdziwek, no ale gdyby pacjęci z głodu umerali mogliby się rzucicć. zawiódł czynnik ludzki- jak powiedział włodarz miasteczka. no ja życzę temu czynnkikowi ludzkiemu dużo zdrowia, żeby nigdy nie znalazł się jako pacjent w swoim miejscu pracy.
zoskicyc

czy to nie w pinczowie przypadkiem
a czy ten czynownik-czynnik miejski
to nie przypadkiem reflex?
moze jest gdzies zdjecie
bez zoltych gaci.......

CYC
rekin oceanu

Post autor: rekin oceanu »

Postprzez zoskicyc » Śr lip 06, 2016 6:31 am
czy to nie w pinczowie przypadkiem
a czy ten czynownik-czynnik miejski
to nie przypadkiem reflex?
moze jest gdzies zdjecie
bez zoltych gaci.......

CYC
Jednak Poroszenko wyznaje swoim chłodzie mord swoich po bratańców.
A wy wyznajecie swego Bohatera.Banderę. Krwiopijcę Potwora Niemcy takiej zasługi Hitler nie dostał.
Niemcy tego nie czynią.
I jeszcze wołacie Obywatelstwa Polskiego obsrywając godność władz Polskich.i Polaków.
Czyńcie tak dalej.
A będziecie w Poważaniu Całego świata śmietniku.
rekin.
Brawo do dżungli węże paść.
By was kąsały.
godzilla

Co z Rekinem? Mam nadzieje ze zdrowy.....

Ciekawy artykul przeczytalem w temacie zdrowego wyprozniania...
Ludzie maja hemoroidy, jakies uchyłki i inne problemy... a wszystko przez nienaturalna pozycje w trakcie wyprozniania...
Autor: Giulia Enders - fragment książki "Historia wewnętrzna. Jelita - najbardziej fascynujący organ naszego ciała" (wydawnictwo Feeria)
Hemoroidy, choroby takie jak uchyłkowate zapalenie jelita grubego lub nawet zwykłe zaparcia występują niemal wyłącznie w krajach, w których podczas wypróżnienia zasiada się na sedesie. Mechanizm odpowiedzialny za zamykanie jelit jest bowiem tak zaprojektowany, że nie otwiera się całkowicie w pozycji siedzącej, przez co defekacja wymaga o wiele więcej wysiłku. Bardziej naturalne i zdrowsze jest dla nas wypróżnianie się w kucki. Nie oznacza to na szczęście, że powinniśmy zacząć wdrapywać się na toalety - jest na to inny prostszy sposób!
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/u ... 42561.html

Warto poczytac! Niektorym moga sie oczy szerzej otworzyc... a innym jelito grube wyprostowac...
zoskicyc

stwierdzam ze rekin slabo czyta
bo nie napisalby tego

inna rzecz
godzila
jest takie haslo "lecz sie sam"
mam kilku zaprzyjaznionych
lekarzy ktorzy /z cicha/ wyznaja
to haslo.........................

odbylem niedawno