Aby cieszyć się zdrowiem

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
alohilani

Re: Aby cieszyć się zdrowiem

Post autor: alohilani »

Nie opowiadajac sie po zadnej z obu stron musze Wam powiedziec, ze ta granica "200" musi byc faktycznie zanizona albo bardzo indywidualna. A dlaczego? Poniewaz osobiscie znalam i widzialam wyniki mojego powiedzmy dobrego znajomego juz ponad 30 lat temu w Polsce. On jadl tlusto i tylko wedliny i mieso, duzo jaj i grubo masla na cheb, tlusta golonka byla jego ulubiona potrawa. Mial cholesterol az 340 i tak jeszcze z tym zyl przez tyle lat nigdy nie majac klopotow zdrowotnych ani problemow z sercem. Dopiero pare lat temu podobno cos mial, ale tego dokladnie nie wiem, nie wiem rowniez czy bral cos na obnizenie. Gdyby to umowne 200 bylo prawda, to ten czlowiek powinien juz dawno byc w piachu, poniewaz zadnych lekarstw na obniezenie wtedy nie bral. On w ogole zadnych lekarstw nie bral, tylko vit B12 w zastrzykach na zapalenie miesnia twarzowego (podobno z przeciagu i to dwa razy) kiedys i antybiotyk na zapalenie okostnej. Od wszelkich lekarstw uciekal jak od ognia.
To tyle przy okazji tematu dotyczacego cholesterolu.
alohilani

A tu jest przepis na eliksir pomocny dla dobrego trawienia.
Prosze zobie wrzucic na google, jesli ktos potrzebuje.
Czesto przyczyna zaparc jest oprocz malej ilosci blonnika w spozywanym pozywieniu, niewystarczajacej ilosci wody w organizmie sa lekarstwa brane na przpadkosci zdrowotne, jako ich skutek uboczny.
Czesto starsi ludzie maja tego rodzaju problemy miedzy innymi dlatego, ze biora czesto rozne leki na swoje przypadlosci w tym wieku, a nie tylo dlatego, ze sa starsi i trawienie juz nie tjest takie jak bylo kiedys.

"Natural Laxative Jam Recipe

Needed ingredients:

1 cup of date palm
1 cup of prunes
5 cups of boiling water

Directions:

You need to cut the prunes and dates into small pieces. Then, add them to the boiling water and let them boil until the mixture is thick.

You need to consume 20 (1tbs) of each and you can consume it along with your breakfast, bowl of cereals, a glass of yogurt, or whatever you like.

People of all ages can consume this mixture.

Why This Works So Well

Prunes are full of fiber and they are abundant with sorbitol, known as a natural sugar which can help to loosen the stool, thus easing constipation very fast.

Note: If you do not prefer this remedy, you can also add dried prunes to water and let it stand during the night. You can drink it in the morning. It will loosen the stool, thus helping you to produce a bowel movement.

Many experts claim that more water is remained in the stool due to the ability of fiber, which makes the waste larger, softer and it can easily pass through the intestines.

You need to pay attention and do not ignore if you notice blood in your stool or abdominal pain – you need to visit your doctor! Also, if you are having this health issue, you need to include some new habits in your lifestyle like eating health food, drinking high amounts of water, sleep more, avoid alcohol, etc.

Source: http://www.healthyandnaturallife.com.

I jak wiadomo yogurt ma te bakterie pomocne czlowiekowi, dlatego zapewne smaczny jest taki yogurt z takim dzemem na przyklad.
Moje pozywienie jest od dawna bogate w blonnik, jesli jem sliwki suszone od czasu do czasu to dlatego, ze maja dobry smak, taki swojski i polski i sa zdrowsze od cukierka.

Milego dnia!
: ) )
No i Alo...oha!

Ciekawe jak dlugo dane mi jeszcze bedzie ja przesylac...
Zanosi sie na przeprowadzke na staly lad, ale na razie nie tam, gdzie cieplo caly niemal rok.
Ale moze potrzebne mi jest zmiana klimatu.
Zobaczymy...
Czlowiek juz zmeczony tymi przeprowadzkami,
ale tu za duze koszty zycia niestety i nadal rosna, tez niestety...
Dziewiec i pol roku to i tak dlugo.
alohilani

A tu mowi doktor, pisze i sa komentarze.
I pod jednym i pod drugim.
Ciekawe i z poczuciem humoru takze.

http://nutritionfacts.org/video/prunes- ... egan-diet/

alohilani

Tu tez mozna poczytac ciekawe informacje na temat zdrowia:

https://www.facebook.com/NutritionFacts ... nref=story

A tu jest cos o acid reflux I dr pisze:

"For those on proton pump inhibitor drugs long-term for reflux disease, one should be mindful of the risk for fracture, nutrient deficiencies and a spike in stomach acid (http://1.usa.gov/1Oi5ksC) What are some correctable risk factors for treating acid reflux? Click to see video:

http://nutritionfacts.org/video/diet-an ... ign=buffer "

I na youtube:

Kogo interesuje, to moze poczytac oraz obejrzec.
alohilani

Bardzo ciekawe sa komentarze pod wieloma video'mi (czy jakos tak).
I tak przy okazji video o imbirze (ginger) mozna sie duzo dowiedziec nawet o tym, ze np. dojrzale banany czy avocados moga przyczyniac sie np. do migreny.
Ludzie dziela sie swoimi doswiadczeniami, wymieniaja poglady, moderator obeznany z tematem tez zabiera glos. Ciekawe. A moderator jest niejeden.

http://nutritionfacts.org/video/ginger- ... -syndrome/

Wielu ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec czytajac komentarze przy roznych tematach.

Kogo interesuje moze poogladac, posluchac i poczytac.
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

A

reflux jest mechanizmem doskonale znanym
powodem jest tzw "magenbruch" - albo
przepuklina zoladkowa - poprostu nie
zamyka sie klapa i pojemnosc zoladka
wedruje do przewodu pokarmowego
rzecz w tym ze istniejie tylko jedna
metoda - opieracja ktorej sie dzis
wogole nie stosuje "wygladzajac"
to zjawisko tzw "blokada" w
postaci tabletek hamujacych
wydzielanie nadmiaru kwasu
zoladkowegi - wszystko to
jest srodkiem zapobiegawczym
o watpliwym skutku

rzecz polega na tym ze zakwaszenie
moze spowodowac raka przewodu pokarmowego
a to oznacza powolna i bolesna smierc - umieranie
przez dwa-trzy lata z glodu i bolu - koniec

CYC
jordan274

Post autor: jordan274 »

Chociaz koniec mnie jezcze nie dopadl ale przez trzy dni tak mnie wymeczylo ,ze ledwie zylem,dorwala
mnie jelitowka pierwszy raz w zyciu,zupelny obled,moja corka ze swoja rodzina przechodzili to juz kilka razy ,ja do tej pory jakos unikalem,lekarz zalecil mi picie coca-coli i jedzenie slonych paluszkow poza tym lykalem
probiotyk i elektrolity,dzis jest juz dobrze,okropny,paskudny wirus.
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

co to jest "jelitowka"
jesli to o czym mysle
wowczas elektrolity
one rowniez "temperuja"

temu lekarzowi powiedz
zeby napil sie wpierw wodki
zanim zaleci cocacole

CYC
jordan274

Post autor: jordan274 »

To nazywaja grypa jelitowa ,to paskudny wirus powodujacy biegunki ,u niektorych tez okropne wymioty ,czego ja nie mialem,a z ta coca cola to nie jest zart,moja wnuczka wyladowala w szpitalu z powodu tej jelitowki i tam
tez dostawala coca -cole i slone paluszki,skoro coca -cola czysci szprychy rowerowe ,to czysci rowniez jelita ,a slone paluszki po to ,zeby nie doszlo do odwodnienia,ta jelitowka to inaczej tez rota-wirus.
alohilani

Ten moj syn chory (cysta w mozgu) zl apal kiedy tu jeszcze mieszkal, kilka miesiecy temu, dostal elektrolity kroplowka i jakies lekarstwo, ale on nie rozumial, ze musi miec post od jedzenia normalnego, to dluzej chorowal. Gotowalam mu marchew na zatrzymanie, ale nie lubil jesc takiej suchej. W koncu przypomnialo mi sie, co mi siostra mowila kilka lat temu w Polsce, wlasnie o coca cola, ze w Polsce tak lekarze zalecaja i ona tego dowiadczyla na samej sobie i rodzinie (wlacznie z wnukami w wieku wczesnoszkolnym). I to wlasnie mojemu syowi tez pomoglo. Cos w tym jednak musi byc.
Zablokowany