babulenie
Re: babulenie
To babulenie to mozna.
Czy jadacie salatke z green papaya?
Czy jadacie salatke z green papaya?
-
sprawiedliwy
poproszę o przepis. Na wszelki wypadek, gdyby udało się green papya kupić.
za godzillą nie tęsknię. Aż tak mi nudno nie jest. Oczywiście życzę mu dobrze. A nawet bardzo dobrze, choć mocno wątpię że to go zmieni.
za godzillą nie tęsknię. Aż tak mi nudno nie jest. Oczywiście życzę mu dobrze. A nawet bardzo dobrze, choć mocno wątpię że to go zmieni.
Amerykanske wojska na wspolnych cwiczeniach

WOSP
no i tez idzie
choc to mundurowka

no i tez idzie
choc to mundurowka

pomorzak
nie ja twierdze
ale ty sam wyznajesz
ze jestes balwanem
jestes reflexem nr 2 -gdybys czlowieczyno mial
choc odrobine wstydu i samooceny - acz pisales
wielce madrze "trzeba poznac siebie" - zaiste
nie masz lustra w domu - wowczas posznalbys
i ocenil siebie jako dupka zolednego
CYC
spodziewalem sie po tobie wiecej - coz
na kazdym mozna sie zwiesc............
nie ja twierdze
ale ty sam wyznajesz
ze jestes balwanem
jestes reflexem nr 2 -gdybys czlowieczyno mial
choc odrobine wstydu i samooceny - acz pisales
wielce madrze "trzeba poznac siebie" - zaiste
nie masz lustra w domu - wowczas posznalbys
i ocenil siebie jako dupka zolednego
CYC
spodziewalem sie po tobie wiecej - coz
na kazdym mozna sie zwiesc............
Nie jestem emocjonalnie zaangażowany w sprawę corocznej akcji Owsiaka, ale patrzę na nią z wielką sympatą. Tacy ludzie jak Jurek Owsiak, nie zdarzają się często, ten czlowiek to Heros i przejdzie do historii.
Nie potrafię zrozumieć zawziętości rządu, kleru, niektórych ludzi i telewizji, która nie tylko pomija wszelakie wzmianki o akcji, ale kiedy pokazal się w zasięgu kamery posel PO z serduszkiem orkiestry Owsiaka na kurtce, telewizja to serduszko wymazala z jego kurtki przed eemisja programu w którym poseł występowal.
Czy Ci ludzie w tej telewizji nie maja serca, sumienia, wstydu? Rząd pisowski próbowal storpedować Owsiaka akcją żolnierzy zbierających pieniadze dla Caritasu. Nie udalo sie a Caritas oficjalnie poparl Owsiaka.
Skąd ta wściekla zawiść? Ano akcja Owsiaka to wielki sukces a tego Polak Polakowi nie wybaczy.
Odzywają się glosy że Polak jest dumny, ze nie powinien żebrać. k*** mać!
Ukraśc nie jest wstyd, zlożyc się na szlachetny cel to hańba.
Toż to jest dobrowolna akcja narodu, tysiące wolontaruuszy, wspaniala zabawa i wielka pomoc ratujaca życie dzieci.
Mowią że państwo powinno zabezpieczyć opiekę zdrowotną. Prawda! Państwo to robi, ale jeśli idzie o wyposażenie szpitali w najlepszy na świecie sprzęt, nigdy nie bedzie go za duzo, mozliwosci panstwa nie sa nieograniczone. A przecież ludzie to robią dla siebie, dla własnych dzieci.
W USA kraju bogatym, okragly rok prowadzi sie przerożne akcje, zbiórki pieniedzy. Dla weteranow, dla chorych dzieci, na leczenie nowotworow i ludzie chetnie dają. Bogaci ludzie funduja z wlasnych pieniedzy cale wyposażone sekkcje, albo cale szpitale.
To sa dodatkowe pieniądze!
Każdy Amerykanin to rozumie I chętnie partycypuje w zbiorkachbez namawiania. Często jest to dodany jeden dolar przy zaplacie za kupioną żywnosc, czasem plastykowa puszka na stacji benzynowej, czy nawet w myjni samochodów. Nigdy nie widziałem takiej puszki pustej, normalnym widokiem jest osoba wrzucajaca do niej kilka dolarów, ajbo jakis bilon.
Czlowiek jak Owsiak w USA bylby szanowany i uznany, w Polsce jest przez wielu ludzi, rząd i kler uznany za zwyrodnialca. Dziwny kraj, dziwni ludzie.
PS. Imponujaca suma jaką w tym roku zebrala akcja Owsiaka świadczy jednak, większość Polaków to normalni, inteligentni i wrażliwi ludzie i to jest cieple i dobre uczucie.
Nie potrafię zrozumieć zawziętości rządu, kleru, niektórych ludzi i telewizji, która nie tylko pomija wszelakie wzmianki o akcji, ale kiedy pokazal się w zasięgu kamery posel PO z serduszkiem orkiestry Owsiaka na kurtce, telewizja to serduszko wymazala z jego kurtki przed eemisja programu w którym poseł występowal.
Czy Ci ludzie w tej telewizji nie maja serca, sumienia, wstydu? Rząd pisowski próbowal storpedować Owsiaka akcją żolnierzy zbierających pieniadze dla Caritasu. Nie udalo sie a Caritas oficjalnie poparl Owsiaka.
Skąd ta wściekla zawiść? Ano akcja Owsiaka to wielki sukces a tego Polak Polakowi nie wybaczy.
Odzywają się glosy że Polak jest dumny, ze nie powinien żebrać. k*** mać!
Ukraśc nie jest wstyd, zlożyc się na szlachetny cel to hańba.
Toż to jest dobrowolna akcja narodu, tysiące wolontaruuszy, wspaniala zabawa i wielka pomoc ratujaca życie dzieci.
Mowią że państwo powinno zabezpieczyć opiekę zdrowotną. Prawda! Państwo to robi, ale jeśli idzie o wyposażenie szpitali w najlepszy na świecie sprzęt, nigdy nie bedzie go za duzo, mozliwosci panstwa nie sa nieograniczone. A przecież ludzie to robią dla siebie, dla własnych dzieci.
W USA kraju bogatym, okragly rok prowadzi sie przerożne akcje, zbiórki pieniedzy. Dla weteranow, dla chorych dzieci, na leczenie nowotworow i ludzie chetnie dają. Bogaci ludzie funduja z wlasnych pieniedzy cale wyposażone sekkcje, albo cale szpitale.
To sa dodatkowe pieniądze!
Każdy Amerykanin to rozumie I chętnie partycypuje w zbiorkachbez namawiania. Często jest to dodany jeden dolar przy zaplacie za kupioną żywnosc, czasem plastykowa puszka na stacji benzynowej, czy nawet w myjni samochodów. Nigdy nie widziałem takiej puszki pustej, normalnym widokiem jest osoba wrzucajaca do niej kilka dolarów, ajbo jakis bilon.
Czlowiek jak Owsiak w USA bylby szanowany i uznany, w Polsce jest przez wielu ludzi, rząd i kler uznany za zwyrodnialca. Dziwny kraj, dziwni ludzie.
PS. Imponujaca suma jaką w tym roku zebrala akcja Owsiaka świadczy jednak, większość Polaków to normalni, inteligentni i wrażliwi ludzie i to jest cieple i dobre uczucie.
-
sprawiedliwy
Wielka Orkiestra Pomocy od 25 lat mobolizuje ludzi. To jest Wspaniałe.
Największą solą w oku jest ten "nieszczęsny" dziękczynny koncert dla wolontariuszy, którzy na mrozie poświęcili swój wolny czas, zamiast spędzać go na hulankach i uciechach. Tyle dni "zainwestować" w jeden koncert?
Ileż żółci on tzn ten koncert prowokuje, to słychać. A co do Owsiaka, ani mi on za brata , ani Pana,ani swata,
Chłop ciężko nad tym tyra z pasją, więc czemu dentysta ma mieć pieniądze, a p. Owsiak z głodu umierać i zbierać na Orkiestrę?
No nie wiem. Wiem, że sprzęt jest, ratuje życie, a przeciwnicy i zadrośnicy p. Owsiaka powinni nosić w portfelu oświadczenie, obok grupy krwi, że nie życzą sobie ratować życia sprzętem zakupionym przez WOP Ś.
Największą solą w oku jest ten "nieszczęsny" dziękczynny koncert dla wolontariuszy, którzy na mrozie poświęcili swój wolny czas, zamiast spędzać go na hulankach i uciechach. Tyle dni "zainwestować" w jeden koncert?
Ileż żółci on tzn ten koncert prowokuje, to słychać. A co do Owsiaka, ani mi on za brata , ani Pana,ani swata,
Chłop ciężko nad tym tyra z pasją, więc czemu dentysta ma mieć pieniądze, a p. Owsiak z głodu umierać i zbierać na Orkiestrę?
No nie wiem. Wiem, że sprzęt jest, ratuje życie, a przeciwnicy i zadrośnicy p. Owsiaka powinni nosić w portfelu oświadczenie, obok grupy krwi, że nie życzą sobie ratować życia sprzętem zakupionym przez WOP Ś.
kosciolek
przeklnie ciebie za ta wypowiedz
pomimo wysmiechu wspieram ta
akcje co roku skarbonka i rzeczami
na aukcje
ale
wiecej nie pojde na taki spektakl
skarbonka jest jedynym celem ktory
uwazam za sluszny
dlaczego nie pojde wiecej
bo
estrada na ktorej przetarg - teatr dzieci
maly koncert moyego syna - moje czytanie
wszystko na gouwno
bo
sala amfiteatralna - po jednej stronie
siedzi wojewodztwo rzeszowskie - po
drugiej krakowskie - cholota trzyma w
reku flachy piwa - w drugiej wurstke
i ryczy - nie obchodzi ich cel tej imprezy
im wazniesze piwo /z dochodu sprzedazy
piwa i wurstkow inicjatywa nie ma ani grosza/
do skarbonki daja tylko ci ktorzy wiedza o co
chodzi - polscy biznesmeni (kilku) przychodza
ba porozmawiac jakimi samolocikami dysponuja
ale grosz bardzo ciazy im w kieszeniach
tak wyglada prawda w da!
ze zle pisze - ze nie owijam w bawelne ?
ale akcji nie neguje - popieram lecz nie
w takiej formie jak polskopochodzeniowa
cholota i pseudobiznesmeni - polacy ktorzy
tu przyjechali na zer ktorego w polsce nie widza
polacy dla ktorych dobro polski jest gouwnem
CYC
a propos
dysponuje video z rykiem i piwem w lapach
oraz zdjeciami - chetnie przesle
pieniedzy wplynelo (jak na ta ilosc choloty i
biznesmernow) bardzo malo - to relacja z ub. roku
przeklnie ciebie za ta wypowiedz
pomimo wysmiechu wspieram ta
akcje co roku skarbonka i rzeczami
na aukcje
ale
wiecej nie pojde na taki spektakl
skarbonka jest jedynym celem ktory
uwazam za sluszny
dlaczego nie pojde wiecej
bo
estrada na ktorej przetarg - teatr dzieci
maly koncert moyego syna - moje czytanie
wszystko na gouwno
bo
sala amfiteatralna - po jednej stronie
siedzi wojewodztwo rzeszowskie - po
drugiej krakowskie - cholota trzyma w
reku flachy piwa - w drugiej wurstke
i ryczy - nie obchodzi ich cel tej imprezy
im wazniesze piwo /z dochodu sprzedazy
piwa i wurstkow inicjatywa nie ma ani grosza/
do skarbonki daja tylko ci ktorzy wiedza o co
chodzi - polscy biznesmeni (kilku) przychodza
ba porozmawiac jakimi samolocikami dysponuja
ale grosz bardzo ciazy im w kieszeniach
tak wyglada prawda w da!
ze zle pisze - ze nie owijam w bawelne ?
ale akcji nie neguje - popieram lecz nie
w takiej formie jak polskopochodzeniowa
cholota i pseudobiznesmeni - polacy ktorzy
tu przyjechali na zer ktorego w polsce nie widza
polacy dla ktorych dobro polski jest gouwnem
CYC
a propos
dysponuje video z rykiem i piwem w lapach
oraz zdjeciami - chetnie przesle
pieniedzy wplynelo (jak na ta ilosc choloty i
biznesmernow) bardzo malo - to relacja z ub. roku