babulenie

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

Re: babulenie

Post autor: Reflex »

zwroc uwage ze wlasnie algamus napisal
przd bodaj kwartalem post dziwiac sie
ze forum dzieki pierwotniakami nie zostalo
jeszcze zamkniete - almagusowi to forum
nie jest potrzebne i do niczego przydatne
ma wlasny krag ludzi i zagadnien naukowych
zoskicyc
Blaznie! Jeszcze raz. Almagus nigdy nie odszedl! Pisze regularnie w dziale "TWÓRCZOŚC UCZETNIKÓW FORUM"
- Nigdy nie wypowiedzial cytowanych słowach o mnie a jeżeli takich użyl to o TOBIE I godzili.
- Jako jeden z pierwszych zarejestrowal sie na Forum Enklawa. Sprawdz idioto.
Ja nic nie musze nic udowadniać Cyc systematycznie sam sobie kopie grób wiarygodności.
alohilani

Post autor: alohilani »

Tak sobie mysle, a moge miec dwie mysli, nawet rozne (ale niekoniecznie w dwoch kierunkach;) jak znak Zodiaku mowi, ze Rekin to nawiedzony religijnie naprawiacz religii lub swiata albo ten kolega Godzilli co tu sie prodkukowal dosc dawno temu na tym forum, ten Gen_sek, czy jak mu tam bylo. Ten to byl zartownis i manipulator, a nawet prowokator.
Ale Almagus? Absolutnie nie! To, ze pisze przeciwko obecnemu porzadkowi w Polsce wcale Go do tego nie kawalifikuje. Ale widze, ze najlepiej komus cos wcisnac, aby moze sie potem tlumaczyl, a wtedy go obskoczyc i moze nawet zaszczuc tu na forum. On na to za madry, aby dal sie w to wciagnac.

Tu uwaga do Cyca, przy okazji babulenia, a taka nazwa jest tego watku.
Dlaczego Pan nie daje tego samego prawa Panu Sprawiedliwemu co Panu Jordanowi i narusza prywatnosc (plec nick'a) jednego pozostawiajac calkowicie w spokoju drugiego? Obydwaj w tym samym czasie weszli na to forum.
Dlaczego ciagle pisze pan do Sprawiedliwego jako do Pani, dlatego ze to jest u pana odwrotnie jak wszystko?
Po sposobie w jaki ktos pisze mozna wywnioskowac czy to jest Pan czy Pani. Na to nie trzeba byc Salomonem. Tego tak naprawde nie da sie ukryc.
Dlaczego pan zatem nie zastosuje tych samych kryteriow wobec tych obydwoch uczestnikow?
Czy dlatego,a by dyskryminowac drugiego, poniewaz to nie pana przyjaciel?
Sposob bowiem, w jaki pan ciagle zwraca sie do Sprawiedliwego jest skandaliczny w moich oczach!
Jest Sprawiedliwy, to trzeba sie do niego tak zwracac jak mowi jego nick.
Nie moze tu byc zadnej dyskryminacji.
Radze zostawic nick Sprawiedliwego w spokoju i zwracac sie tak jak tam jest - Pan. I z kultura, nie ma przesladowania!
jordan274

Post autor: jordan274 »

Pani Alohilani,jesli ten Jordan staje Pani tak koscia w gardle,to bardzo prosze moze omijac moja osobe
i nie zwracac na mnie uwagi,ja staram sie Pani nie zaczepiac,nie komentowac,aPani jak widze ma wobec
mnie jakies uwagi czesto miedzy wierszami,jesli chce mnie Pani traktowac jak persone non grata nie ma
sprawy moge byc zupelnie niewidoczny ale prosze bez zupelnie niepotrzebnych zlosliwostek.
godzilla

Post autor: godzilla »

aloha, a moze bys sie tak przyjrzala temu co pisze pani sprawiedliwy?
przeciez ona juz tu po wielokroc potwierdzala ze jest TA osoba, za ktora ja ja uwazam... przyszla tu wylacznie aby mnie oskarzac o jakies zbrodnie niepopelnione... pisze o ludziach, ktorych rzekomo zniszczylem ale faktow nie podaje... ja moglem byc nieuprzejmy, tego nie zaprzecze, ale nie zebym mial kogokolwiek niszczyc... poza tym mialo to sie odbywac na szwajcarskim forum, ktorego jestem czlonkiem do dzisiaj i gdzie mnie wielokrotnie banowano ale nigdy dozywotnio bo moje dwadziescia kilka tysiecy postow tam jest i mozna sobie przesledzic z kim sie klocilem i na jakie tematy...

przewaznie pisalem cos negatywnego o rzadach platformersow i to juz wywolywalo piane wscieklosci u kilku nickow... tych nickow nagle zrobilo sie kilkanascie a po moim quasi odejsciu ( bo juz nie dyskutuje na tamtym forum w zasadzie) nagle zniknelo razem z pania sprawiedliwym (tam pod innym nickiem) te kilkanascie osob, ktore mnie zwalczaly... ich JEDYNYM celem istnienia na tamtym forum bylo NISZCZENIE MNIE... pani sprawiedliwy znudzona tym ze tam nic poza ogloszeniami o podwozeniu ludzi miedzy PL i CH sie nie dzieje, znalazla mnie tu i od tej pory ciagle sie mnie czepia... zauwaz ze ona nie pisze na zaden inny temat jak opier.dalanie mnie i Cyca... nic innego dla niej nie istnieje...

dlaczego wiec mam odpuszczac i sie poddawac jakiejs chorej osobie?
ona mnie pomawia, twoj idol twierdzi ze jestem przestepca bo ludzi niszcze... wszystko go.wno prawda...

to ich powinno sie oskarzyc o pomawianie... ich oboje... to oni walcza tutaj nieczysto... bo co komu przeszkadza ze Cyc skrytykuje chora polityke Niemiec, co komu przeszkadza ze ja skrytykuje chora polityke Polski czy innych krajow?

nic... ludzie powinni o tym dyskutowac aby wspolnie znalezc wyjscie z tej chorej sytuacji... uwazasz ze to co sie w Polsce dzieje to jest normalne? ze jedna strona sporo grozi przewrotem, zabijaniem, podpalaniem, a inna caly czas musi byc opanowana, nikogo nie aresztuje chociaz rzadzi podobno "tym krajem"?

to nie jest normale...

twoj idol i ta pani sa przedstawicielami tamtej agresywnej opcji i nie spoczna dopoki ich mocodawcy beda ich finansowo wspierac... bo juz nie wierze w takich darmowych ideologicznych fanatykow, ktorzy walcza bo im sie balcerowicz bardziej podoba niz np. morawiecki...

mnie sie zaden z nich nie podoba i nie mam zamiaru o zadnego z nich walczyc... premier Beata Szydlo mowila tak ze mozna jej bylo uwierzyc... ten tutaj mamrocze cos tam pod nosem ale ja mu nie wierze...

czy to ma znaczyc ze wierze balcerowiczowi, ktory mowi glosno?
alohilani

Czy pisalam cos do Godzilli, ze sie odzywa?
Nawet jego pseudonimu nie wymienilam.

Mnie to wszystko nie obchodzi Panie Godzilla.
Polityka, dyskusje, panskie nawet ze Sprawiedliwym.
Ja nie mam tu na forum ani w zyciu nic wspolnego z polityka.
Widze dobro i zlo w obu stronach, ale nie obieram pozycji.
Dlatego pisanie o wielbieniu kogos napawa mnie smiechem.
Jestem poza Polska od trzech dekad, nigdy do Polski nie wroce,
nie ogladam ani nie slucham polskich wiadomosci, nie ogladam polskiej telewizji, itd.
Zawsze bylam apolityczna, w czasie zmian w Polsce ponad trzydziesci lat temu tak samo.

Ja moge nie wielbic ale lubic uczestnikow forum nie na podstawie tego jakie oni maja poglady, ale w jaki sposob traktuja drugiego uczestnika na forum, jak sie do niego odnosza, itd., czy potrafia z nim rozmawiac, czy beda go atakowac za inne poglady i wiazac w grupy, do ktorych sami atakujacy go zapisza.
Mozna bowiem miec krancowo rozne poglady, a traktowac drugiego czlowieka po prostu po ludzku, bez dysryminacji dla jego pogladow czy plci. Na ten temat mozna dyskutowac bez agresji i atakowania.

Mnie obchodzi jedynie sposob w jaki Cyc traktuje Pana Sprawiedliwego.
Jak sie do niego zwraca, przez Pani Sprawiedliwa.
Zrobic z niego Pania Sprawiedliwa i kasac za to.
Cyc tego Pana nie zna, a traktuje go odwrotnie i zle.
Ze to kobieta, to trzeba ja zle traktowac, bo jest niczego warta i nizsza (wartosciowo) od mezczyzny.

Panie Jordan, mnie Pan absolutnie nie przeszkadza, jest wprost odwrotnie.
Nie cierpie jednak hipokryzji w wykonaniu Cyca wobec Pana i Pana Sprawiedliwego.
Mnie obchodzi w jak odrazajaco niesprawiedliwy sposob traktuje Cyc uczestnika o nick'u Sprawiedliwy.
Ale Pan nigdy na to nie zwroci uwagi, absolutnie nigdy.
A przeciez Pan jest dokladnie w takiej samej sytuacji, obydwaj weszliscie w tym samym czasie na to forum.
Umie Pan doskonale czytac miedzy wierszami, to zapewne Pan sie domyslil o co dokladnie mi tu chodzi.
Trzeba jednakowo taktowac osoby bez dyskryminacja plci, tym bardziej jesli jedna z plci osobiscie i to od lat sie zna, a drugiej w ogole nie, jedynie z opowiesci kogos innego, co moze byc absolutnie nieprawdziwe.
Jedna sie wytyka palcami, a druga zakrywa udajac, ze to w ogole nie istnieje.
I nad tym niech sie Pan zastanowi ponad wszystkich uczciwy Panie Jordan.
Uczciwosc wymagana jest od wszystkich, nie ma wyjatku.
Albo Cyc nie powinien ruszac Sprawiedliwego i pisac do niego jak do kobiety stosujac inne kryteria wobec swoich przyjaciol albo zastosowac takie same kryteria. A on tylko stosuje bardzo rzadko, kiedy sie wku.r.wi. poniewaz pan napisze cos zupelnie nie po jego mysli.
Sadze, ze nie musze wykladac kawy na lawy, ze Pan i Cyc wiecie dokladnie o co chodzi.
Jesli nadal bedziecie udawac, ze tego nie wiecie, a Cyc bedzie nadal nazywa Sprawiedliwego Pani Sprawiedliwa, kawa na lawie sie jednak pokaze czy to sie Wam podoba czy nie.

Sprawiedliwosc na forum dla Pana Sprawiedliwego!
Sprawiedliwosc i swoboda w uzywaniu pseudonimu jaki sobie wybral i plci, ktora pod nim jest.
Taka sama sprawiedliwos jak dla kazdego innego na tym forum, gdzie nie szuka sie innej plci pod psedonimem i nie kwestionuje czy to kobieta czy mezczyzna. W pszypadku Cyca nie jest to kwestionowanie, ale pewnosc, ktorej miec nie moze, poniewaz Sprawiedliwego nie zna osobiscie.
Jeszcze raz, sprawiedliwosc dla Sprawiedliwego!
Na forum to jest Pan Sprawiedliwy tak samo jak Pan Jordan, plci sie nie kwestionuje.
Wazne jest to co kto pisze i jak traktuje drugiego czlowieka.
Dyskryminowanie plcia dla ponizania jest niedopuszczalne.
Jesli zadeklarowal sie jako Sprawiedliwy i pan. to jest to Pan Sprawiedliwy a nie Pani Sprawiedliwa, tak samo jak Pan Jordan jest Panem Jordanem, poniewaz tak sie na forum zadeklarowal. I tylko to jest wazne.
godzilla

kogos tu popier.dolilo....
sorry, inaczej sie tego nie da okreslic...

dlaczego "pan sprawiedliwy" nigdy nie skarzy sie na nazywanie go pania?
moze spytaj najpierw czy pan chcialby aby go nazywac panem czy pania a potem walcz...
alohilani

Hmmm, ktos tu rznie calkowitego glupa, ze nie wie o co chodzi.
Mozna i tak...
Przeciez dal sobie nick Sprawiedliwy a nie Sprawiedliwa.
Mowi to cos?
I tak od poczatku powinno byc.
Cyc nie ma zadnej podstawy, aby pisac Pani Sprawiedliwa.
Pana Sprawiedliwego nie zna i nie wie czy to Pan czy Pani.
I tak ma byc, Pan Sprawiedliwy

Co pisze Godzilla, mnie nie obchodzi.

Mnie obchodzi to co pisze Cyc, ze pisze Pani Sprawiedliwa.
A nie zna osobiscie tego uczestnika.
Ma byc Pan Sprawiedliwy.

To ja sie temu sprzeciwiam.
A moge? Moge, jestem uczestnikiem tego forum i mnie to razi.

Jesli Cyc zacznie stosowac ta sama regule, czyli wszystkie pseuonimy meskie zacznie traktowac jako kobiece i zmieni im koncowke, nie bede miala zadnego sprzeciwu. No dziadkowi pod sufitem cos odpalilo. Ale robic to jednemu tylko jest jawna dyskryminacja.
I stad moj sprzeciw.
Rowno traktowac wszystkie pseudonimy i plec, ktora w swojej nazwie (koncowka "a" lub bez koncowki "a") zawieraja.
godzilla

sprawiedliwy pisze:Bosze . wy dwaj ma to macie nasrane w łebie.....
chocby ten post zdejmuje jakakolwiek ochrone prawna z uzytkowniczki o nicku "sprawiedliwy"...

a nie jest to jedyny post, w ktorym ta uzytkowniczka ubliza mnie czy Cycowi...
rekin oceanu

Post autor: rekin oceanu »

Nic jakoś nie piszecie o Kaczyńskim.
Gdzie te karykatury.
A byłoby gdzie je wieszać na spalonej ziemi zgliszcz
Jakie zostawił wasz pupil.
No ale ktoś posprzątał ten bałagan.

Cuda cuda pupil wasz miał czynić
A wyszedł na cudaka.
Jeszcze go oznakowali. Jako to wielki.
Walęsowaty wasz to świat.
Polska z niego wychodzi.
A wam się wciela patent pupila.
Niech tam
A co w trawie piszczy.
Piszą gazety.

No zaraz wrzawa jaki to niesprawiedliwy głupi rekin.

No to na tacy śniadanie.
Co prasa przynosi za tort.

„BO PREZES SIĘ NUDZI”
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ ... il/v0tevfs
Ostatnia teoria zadowoli wszystkich tych, których irytuje opowiadanie o geniuszu prezesa. Z relacji jednego z bardzo bliskich wieloletnich współpracowników Kaczyńskiego wynika, że prezesowi po prostu... już się nudziło. Opozycja nie motywuje, bo jest tak słaba, że walczy albo o przetrwanie, albo sama ze sobą. W partii wszystkie układy i układziki przez dwa lata się ustabilizowały i – jak wynika ze zwykłej teorii władzy – zaraz mogły zacząć generować afery. Tym bardziej, że przez ten czas nikt nie został zatrzymany „ku przestrodze”. Słowem – wszystko jest tak dobrze, że aż nudno i groźnie. Więc prezes „wywrócił stolik”. I to tak, jak nikt się nie spodziewał. Bo nawet sam Morawiecki nie przypuszczał, że zostanie premierem już teraz. Ba, z sygnałów płynących z jego otoczenia dało się wyczytać, że wolałby jeszcze coś zrobić w resorcie finansów: ułożyć budżet, domknąć projekt walki z rajami podatkowymi w Unii Europejskiej, poczekać na pierwsze efekty nowych narzędzi uszczelniania VAT, które wprowadzone będą w 2018 roku.
napisał:
Paweł Kowal o rekonstrukcji rządu
jordan274

Post autor: jordan274 »

OK,Pani Alohilani,nie ma o czym mowic,czasem tez mnie ponosi czego nie zawsze powodem jest to forum
ale tak ogolnie, a poniewaz to okres przedswiateczny to dajmy sobie spokoj,a ja czasem tez moge cos
zrozumiec opacznie.
Zablokowany