No i Swięta
Re: No i Swięta
Podejrzewam, że cyc nadużywa słowa kicz w obszarach, które nie maja nic wsólnego ze sztuką lub estetyką.
Cycowi przeszkadza atmosfera a nie wartości artystyczne. Cyc nienawidzi Ameryki, pier*** że Amerykanie zalewaja kiczem świat.
Szanowny idioto. Nikt nikogo na świecie nie zmusza do adoptowania kiczu A jeżeli prawie caly świat aprobuje i adoptuje amerykańskie tradycje , znaczy że fascynuja one narody, wnoszą w życie jakieś wartości, elementy radości i atmosfery szczęścia.
Nie da sie natomiast ukryc że:
Najwiekszym kiczem i tandetą jake w życiu widzialem, jest koszmarek figurynka Cyc we wlasnej osobie.
Cycowi przeszkadza atmosfera a nie wartości artystyczne. Cyc nienawidzi Ameryki, pier*** że Amerykanie zalewaja kiczem świat.
Szanowny idioto. Nikt nikogo na świecie nie zmusza do adoptowania kiczu A jeżeli prawie caly świat aprobuje i adoptuje amerykańskie tradycje , znaczy że fascynuja one narody, wnoszą w życie jakieś wartości, elementy radości i atmosfery szczęścia.
Nie da sie natomiast ukryc że:
Najwiekszym kiczem i tandetą jake w życiu widzialem, jest koszmarek figurynka Cyc we wlasnej osobie.
Ludzkie zycie jest jak ksiazka napisana do konca z finale albo niedokonczonaReflex pisze:Najwiekszym kiczem i tandetą
Czesto jest tak ze czlowiek staje na rozwidleniu drog zycia nie umie wybrac
zycie zasuwaa do przodu po obu drogach a ten kto nie wybral z roznych
powodow zostaje z samym soba swoja zloscia fustracja samotnoscia niedosytem I strachem przed spojrzeniem
w lustro
Marek
-
sprawiedliwy
to brak odpowiedzialności za decyzję albo w łagodniejszej formie nieumiejętność podejmowania decyzji.Czesto jest tak ze czlowiek staje na rozwidleniu drog zycia nie umie wybrac
Niezadowolenie z samego siebie niekoniecznie jest przeciwnością zarozumiałości i aroganckiej pychy.
itd itp... aż do Fausta Goethego.
Zaczynam miec po prostu tego dosc ,,Twojego czepiania sie o byle co ,Twoich insynuacji nie majacych nic
-------------------------------------
nie czepianie sie i insynuacje....
lubujesz sie we wmawianiu sobie
jesli odpowiadam
wowczas tylko na
brednie "wesolosci"
jesli moich postow tresci
nie potrafisz czytac wowczas
powiedz - "pisz szeroko" - ale ja
nie jestem sklonny do wyjasnien
kiedy moje texta sa jasne i czytelne
w tym nie lezy moja wina
capito?
CXC
obrazic sie mozna nawet na padajacy deszcz
-------------------------------------
nie czepianie sie i insynuacje....
lubujesz sie we wmawianiu sobie
jesli odpowiadam
wowczas tylko na
brednie "wesolosci"
jesli moich postow tresci
nie potrafisz czytac wowczas
powiedz - "pisz szeroko" - ale ja
nie jestem sklonny do wyjasnien
kiedy moje texta sa jasne i czytelne
w tym nie lezy moja wina
capito?
CXC
obrazic sie mozna nawet na padajacy deszcz
-
sprawiedliwy
Niestety. Cycu. zrozum wreszcie, że Jordan słusznie zauważył i stwierdził.
-
sprawiedliwy
Może i kicz amerykański nie ma wartości oczekiwanych artystycznych , lecz co najmniej niesie z sobą ładunek optymizmu i wesołości.
Natomiast sztuka Cyca to szczyt rozpaczy, smutku, beznadziejnej ciemności i już sznura na szyi....
a teraz się Cycu czepiaj, i jeździj personalnie po sprawiedliw--------? to przecież potrafisz znakomicie.
Natomiast sztuka Cyca to szczyt rozpaczy, smutku, beznadziejnej ciemności i już sznura na szyi....
a teraz się Cycu czepiaj, i jeździj personalnie po sprawiedliw--------? to przecież potrafisz znakomicie.
="sprawiedliwy"] kicz, to pojęcie względne[
Jak Nikifor I Picasso
----------------------------------------------------
dodaje tu wzmianke sprawiedliwei - tak! rowniez klimt
nikifora wyjmuje z tego pojecia - byl szczery jak potrafil
wis
mylisz sie - kicz /oryginal - "kitsch" - wymyslone slowo w j niemieckim - francuzi do dzis nie uzywaja/
to slowo ma jedna i tylko jedna definicje - najskladniej ujeta przez eco - "niepasownosc do konsensu/to
jest moje ujecie w skrocie/
zatem
jesli uznamy ze nieznane - miejsce i data urodzenie pewnego proroka joshua jako (a bylo prorokow mu rownych wielu - min tzw jan chrzciciel i wiemy ze rzymsko katolizm wymyslil niejaki szawel zwany potem swietym pawlem) jest momentem powstania kultury rozniacej sie od judaizmu -/przypomne zydzi kamieniowali a rzymianie mieli prawo krzyzowania - / zostalo ustalone za moment przewrotu w kulturze zydowskiej ktora kupilismy i uznajac za zrodla kultury chrzescijanskiej /chrystus oznacza - proprok/ o odmiennnej od judaizmu etyce - wowczys zgodnie z nakazem szalonych wytakancow /swietowanie wynalazl pewien papiez ktorego dzieci sie nudzily/ moim zdaniem - nie powinnismy robic z tego faktu (przewrotu) cyrku lecz uczcic - jak czczca szaleni polacy urodziny szalenca johny walkera albo jednego z braci mniejszych - uznac ta date falszywie ustalona jednak za moment zadumy - z czego wyroslismy i kim jestesm - i nie robic z tego faktu smietnika co praopaguje tutaj jeden by cyrkowac swiecidelkami - bo w ten sposob podwazamy kamien wiegielny naszej etyki - odcinajac sie od zydowsko-arabskiego kamienbiowania i nieludzkiej etyki owczesnego zydowstwa
jesli jestesmy w stanie szanowac groby naszych zmarlych - czcic daty ich smierci badz urodzin /moje votum/
starajmy sie uszanowac fikcyjna date powstania naszej kuktury z ktorej powinnismy byc dumni - a nie obrzucac jej cyrkowymi "weseluszkami" tym bardziej ze wiekszosc ludzi niemieckich /mowie na podstawie
inteview na nemieckich uliach/ twierdzi ze "jest to dzien kiedy daje sie prezenty i jest wesolo" - niemcy maja
swoj karkolomny karnawal - by lepiej przy nim pozostaki i kto wie czy nie uwazaja ze niejaki jezus chrystus ten karnawal wymysli
CXC
Jak Nikifor I Picasso
----------------------------------------------------
dodaje tu wzmianke sprawiedliwei - tak! rowniez klimt
nikifora wyjmuje z tego pojecia - byl szczery jak potrafil
wis
mylisz sie - kicz /oryginal - "kitsch" - wymyslone slowo w j niemieckim - francuzi do dzis nie uzywaja/
to slowo ma jedna i tylko jedna definicje - najskladniej ujeta przez eco - "niepasownosc do konsensu/to
jest moje ujecie w skrocie/
zatem
jesli uznamy ze nieznane - miejsce i data urodzenie pewnego proroka joshua jako (a bylo prorokow mu rownych wielu - min tzw jan chrzciciel i wiemy ze rzymsko katolizm wymyslil niejaki szawel zwany potem swietym pawlem) jest momentem powstania kultury rozniacej sie od judaizmu -/przypomne zydzi kamieniowali a rzymianie mieli prawo krzyzowania - / zostalo ustalone za moment przewrotu w kulturze zydowskiej ktora kupilismy i uznajac za zrodla kultury chrzescijanskiej /chrystus oznacza - proprok/ o odmiennnej od judaizmu etyce - wowczys zgodnie z nakazem szalonych wytakancow /swietowanie wynalazl pewien papiez ktorego dzieci sie nudzily/ moim zdaniem - nie powinnismy robic z tego faktu (przewrotu) cyrku lecz uczcic - jak czczca szaleni polacy urodziny szalenca johny walkera albo jednego z braci mniejszych - uznac ta date falszywie ustalona jednak za moment zadumy - z czego wyroslismy i kim jestesm - i nie robic z tego faktu smietnika co praopaguje tutaj jeden by cyrkowac swiecidelkami - bo w ten sposob podwazamy kamien wiegielny naszej etyki - odcinajac sie od zydowsko-arabskiego kamienbiowania i nieludzkiej etyki owczesnego zydowstwa
jesli jestesmy w stanie szanowac groby naszych zmarlych - czcic daty ich smierci badz urodzin /moje votum/
starajmy sie uszanowac fikcyjna date powstania naszej kuktury z ktorej powinnismy byc dumni - a nie obrzucac jej cyrkowymi "weseluszkami" tym bardziej ze wiekszosc ludzi niemieckich /mowie na podstawie
inteview na nemieckich uliach/ twierdzi ze "jest to dzien kiedy daje sie prezenty i jest wesolo" - niemcy maja
swoj karkolomny karnawal - by lepiej przy nim pozostaki i kto wie czy nie uwazaja ze niejaki jezus chrystus ten karnawal wymysli
CXC
------------
pani sprawiedliwa do slepoty
prosze zauwazyc ze nie ja
ale wis stwierdzil ze wlasnie CXC
podwaza ze jest czlowiekiem bogatym
twierdzi ze jest biedakiem i ze urodzil sie
w niewlasciwym miejscu
co jest /chyba/ wymyslem niesprawnego
umyslu albo omylek w druku
oswiadczam
ze jest pani zwykla awanturnica
zamiast zganic wis - potepia mnie za
wyjasnienie ze pomylil adres
capito pani swiatla na ze slonycznymi okularami
i slepota zlosliwj - dennie zlosliwj osoby?
CXC
nie uwazam tak - wrecz przeciwnie!
ale
przypomnialem sobie ze w pewnych
przypadkach moj znajomy uzywal
okreslenia
"slabo dorznieta dziewica"
------------
w niewlasciwym miejscu
oswiadczam
CXC
ale
okreslenia
-
sprawiedliwy
zoskicyc pisze:a teraz się Cycu czepiaj, i jeździj personalnie po sprawiedliw--------? to przecież potrafisz znakomicie.
------------
w niewlasciwym miejscu
oswiadczam
CXC
ale
okreslenia
uciekasz do grubiaństwa, ....osobistych wycieczek.... nawet nie wysilisz się na intelektualne złośliwostki...