Tu-154m bezpieczny - niebezpieczny

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pipek

Re: Tu-154m bezpieczny - niebezpieczny

Post autor: pipek »

"Jest taki dobry zwyczaj .

O zmarlych mowimy dobrze, albo milczymy.
Tak,ale w domu żałoby,przy rodzinie zmarłego...

A reszta panie wiara i s. to tak jak już pisałem;
taką się będzie miało opinię po śmierci,na jaką się pracowało za życia...
almagus

Post autor: almagus »

wiara i s napisał ładnie:
Ja tu jestem.
Ja tu swieczki za Nich pale.
Golebie papierowe, jak pochodnie...
wysylam do nieba,
bo moze Oni jeszcze w drodze,
moze drogowskazow Im trzeba (?) '
W Polsce mamy dwa światy:
- racjonalny:...
- irracjonalny:...
Wszelka mistyka wobec śmierci jest nie na miejscu.
Jak się umiera, nic nie przychodzi, kończy się życie.
Dlatego wszyscy starają się być sprawni, zażywają leki, korzystają z medycyny i techniki, procedur bezpieczeństwa.
Ale są tacy co chcą więcej, wierzą i odnoszą wrażenie, że coś jest z nimi i dodaje im mocy.
Mało tego mają misję, misję swojej wiary, bo nie zaprzeczysz, że każdego jest inna.
To co napisałeś to jest spalanie parafiny z pomocą bawełnianego knota, a te gołębie to nazywa się unoszenie ciepła przez konwekcję naturalną.
Są tacy co zapalili więcej, atom.
Kult ognia, atawizm?
Stopienie lodów?
Postawisz pytania Bogu, odpowie Kasandra, odpowie człowiek zagmatwaną wypowiedzią wieloznaczną.
Irracjonalną. Mistyczną.
Pipek jest racjonalistą, z nim bym pogadał.
Z mistykiem mogę iść na grzyby, zostawię mu halucynogenne.
Polska to kraj bez własnej myśli i celów, kraj jak "Bóg da"!
Ci co chcą Unii, zgody, NATO, nauki i technologii, wiedzą o tym i chwała im za ten trud.
Racjonalista Polak się na to nie godzi, ale nie ma siły walczyć z instytucją wiary i mocy!
Racjonalista w Polsce jest nikim, jest " ateistycznym skutkiem systemu ateistycznego" tak samo martwym dla irracjonalnych jak zabici w Katyniu.
To jest według słów ś.p. biskupa Płoskiego na poprzedniej uroczystości w Katyniu.
Przedsiębiorca jest wiecznym podejrzanym, to on jest racjonalistą i ratuje was irracjonalnych!
Nasze podatki.
Wy nie możecie rządzić i dzielić, waszym miejscem jest świątynia lub dom wariatów.
amen.
Zostaną w mej pamięci.

http://talk.polonia.net/viewtopic.php?f=14&t=365&p=6905
wiara i s

Post autor: wiara i s »

Witam

Czasem jest tak ze niektorzy musza zamknac oczy, aby inni je otworzyli.

Pozdrawiam.

[*][*]
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Czasem jest tak ze niektorzy musza zamknac oczy, aby inni je otworzyli.
Wzruszajace. To kiedy wreszcie otworzysz swoje?!
wiara i s

Post autor: wiara i s »

Dociera do ciebie deb..u

Spadaj reflexs
DEA

Post autor: DEA »

whiskeyprint1 pisze:ale najdziwniejsze ze do jednego samolotu pakuje sie cala elite polityczna kraju i to wlasnie zakrawa na nieroztropnosc
Prawda. Nie wklada sie wszystkich jajek do jednego koszyka.
Bardzo zle sie stalo. Bardzo zle.
pipek

Post autor: pipek »

Hellou Dea,jak zdróweczko?

Szmat czasu....
whiskeyprint1

Post autor: whiskeyprint1 »

nie jestem juz dzis pewny (po medialnym szalenstwie) czy zginelo 97 osob czy tylko prezydent panstwa - odnosze wrazenie ze wszystkich poza nim potraktowano jak kroliki - placz nad prezydentem ale nie nad pania walentynowicz - chce zwrocic uwage ze jest to tragedia w sensie ludzim - niezaleznie od tego przez kogo zostala sprowokowana (moja hipotetyczna teza) - ile w tej opinii ma udzial polityka jest pytaniem otwartym - ale srodze dziwic musi twierdzenie pewnego polskiego wybitnego polityka (nie papamietuje nazwisk nieznanych mi osob) w wywiadzie ktory slyszalem przez radio - otoz twierdzi on ze "polska znajduje sie w stanie zagrozenia" - owszem - produkuje sie bzdury na uzytek publiczny ale nie takie i tego rodzaju - to znaczy zagrozona jest przez kogo? - przez bundeswehre niemieckiego imperializmu i faszyzmu - przez sowiecki komunizm - przez czechow zwanych pepikami - przez pijanych szwedow - a moze przez pana tadeusza rydzyka ktory dokona przewrotu ustrojowego w polsce - a moze slazacy opanuja polskie tereny - moze tez wybuchnac w polsce rewolucja badz wojna domowa z krasnalami - moze z gornikami albo kolejarzami - smutne ze stroi sie nieodpowiedzialne zarty przez ludzi nie znajacych uczucia lecz wladnych politycznie
DEA

Post autor: DEA »

pipek pisze:Hellou Dea,jak zdróweczko?

Szmat czasu....
Dziekuje Pipku:) zyje..

Tak, szmat czasu..Duzo sie dzialo.
nikita

Post autor: nikita »

whiskeyprint1 pisze:- a moze slazacy opanuja polskie tereny - moze tez wybuchnac w polsce rewolucja badz wojna domowa z krasnalami - moze z gornikami albo kolejarzami - smutne ze stroi sie nieodpowiedzialne zarty przez ludzi nie znajacych uczucia lecz wladnych politycznie
...moze trzeba to sformulowac bardziej tak: "moze slazacy przylonczom Polske do Slonska - i beda twierdzic, ze to polityka historyczna"... :mrgreen:
ODPOWIEDZ