O takom Polskie...II

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
pipek

Re: O takom Polskie...II

Post autor: pipek »

Akcja sztabu PiS: przynieś babci dowód

Młodzi sztabowcy kandydata PiS na prezydenta wymyślili kampanię "przynieś babci dowód". Taka inicjatywa jest odniesieniem do hasła wyborców PO z 2007 roku: "zabierz babci dowód".

Na stronie internetowej Jarosława Kaczyńskiego jest też apel: "Czy wiesz, że w ostatniej dekadzie polska gospodarka rozwijała się najszybciej za rządów PiS? Twoja Babcia mówiła Ci o tym już dawno, ale Ty nie wierzyłeś. Oto dowód - dane z raportu Instytutu Nauk Ekonomicznych PAN. Przeczytaj. A może Twoja babcia nie wiedziała o tym? Także wtedy dowód się przyda! Przynieś go babci".

http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html

A dlaczego nie :
Przypłyń z babcią do lokalu wyborczego?

Przecież to jest jakaś psychoza.Nieprawdopodobny ludowy PO-PIS debilizmu.
Te środki,które wydaje się na kampanię wyborczą,powinny być przeznaczone na usuwanie skutków powodzi.
Kilkaset tysięcy hektarów zalanych wodą to kilkaset tysięcy ognisk bakterii i wirusów,które polskie muchy i komary zaraz zaczną roznosić dookoła.
Czemu nie ogłasza się stanu klęski zywiołowej?
Podobno to i tak nie pomoże akcji ratunkowej.
To po jaka cholerę cos takiego wogóle istnieje?
Dla samej sztuki istnienia?
Cosik mi się wydaje,że polscy włodarze władzy na oślep prą do wyborów,nawet kosztem epidemii.
Bo o dramacie setek tysięcy ludzi,którzy już cierpią to i nawet wspominać nie warto.
Może jakby Warsiawę zalało,to by im przemówiło do rozumu.
pipek

IPN: to sensacyjne odkrycie

IPN odnalazł akta organizacji młodzieżowych PRL z lat 50., m.in. Związku Młodzieży Polskiej. Według IPN, akta te, dotyczące m.in. okresu stalinowskiego w Polsce, mają duże znaczenie naukowe. - To odkrycie ma charakter sensacyjny - powiedział historyk Marcin Maruszak z Biura Udostępniania i Archiwizacji Dokumentów IPN.

- Dla historyków ewidencja członków np. Związku Młodzieży Polskiej z lat 50. jest materiałem najwyższej wagi - powiedział historyk Marcin Maruszak z Biura Udostępniania i Archiwizacji Dokumentów IPN.

http://wiadomosci.onet.pl/2176762,11,ip ... ,item.html
To jest wprost epokowe odkrycie.Wagi dużego dinozaura.
Mnie też,kiedy poszedłem do LO,na drugi dzień wpisano do ZMS.
Tydzień poźniej cwaniaki z II klasy zrobili zebranie i zostałem szkolnym skarbnikiem ZMS-u.
Natomiast 3 tygodnie po tym wiekopomnym fakcie,już należąc do ZHP,pojechałem na rajd po Ziemii Świętokrzyskiej.I tak juz zostało przez całe LO.

Pierdołami zajmuja się w tym IPN,ot i wszystko.
pipek

Korwin-Mikke za likwidacją zasiłków dla bezrobotnych

"Kandydat w wyborach prezydenckich Janusz Korwin-Mikke zapowiedział, że jeśli zostanie prezydentem, będzie domagał się likwidacji zasiłków dla bezrobotnych i zwiększenia wydatków na armię o 50 proc. Jak podkreślił w sobotę na konferencji prasowej w Warszawie, opowiada się za armią zawodową."

"Korwin-Mikke zapowiedział, że jego spot wyborczy zostanie zaprezentowany 6 czerwca. Podczas konferencji w sobotę zaprezentowane zostały natomiast naklejki z godłem Polski i napisem: "Chcemy po 2 złote za litr! (benzyny - PAP)"

http://biznes.onet.pl/korwin-mikke-za-l ... news-detal

Kiedy ja zostanę prezydentem,to każdy Polak będzie miał swojego prywatnego szofera,8000 złotych polskich z orłem w koronie miesięcznej wypłaty i coroczne,finansowane przez państwo,miesięczne wczasy na wyspach Galapagos dla całej rodziny.

Za co?

Nie wiem,ale reszta kandydatów na prezydenta też nie ma zielonego pojęcia z czego będzie finansować swoje mniej lub bardziej poronione pomysły.
pipek

Obejrzałem panią Komorowską przed kamerami telewizyjnymi;

http://www.onet.tv/anna-komorowska-pryw ... klip.html#

i muszę przyznać,że wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
Żony amerykańskich prezydentów też nie składały się z samych Eleonor i Jackich,
a pani Komorowska nie wygląda na osobę ktora łatwo da się zapędzić w kozi róg.
Jest raczej sympatyczna i bystra.
Powiem krótko;
kot ma przesrane - żeby dorównać musiałby to być przynajmniej tygrys.
pipek

W razie kryzysu energetycznego UE pozostawi nas bez pomocy

Opóźniają się prace nad unijnymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa energetycznego i europejskiej solidarności gazowej na których bardzo zależy Polsce.

Projektem rozporządzeniem zajęły się teraz kraje członkowskie, ale ich stanowiska są tak rozbieżne, że planowane w tym półroczu porozumienie nie będzie możliwe. Co więcej, na razie trudno o poparcie dla polskich postulatów.

Projekt rozporządzenia przyjęty przed kilkoma miesiącami przez komisję przemysłu Europarlamentu był dla Polski korzystny. Zgodnie z nim, jeśli jeden kraj w regionie będzie miał problemy z dostawami gazu lub jeśli spadną one o 10%, to Komisja Europejska ogłosi stan nadzwyczajny.

Na poziomie całej Unii będzie on ogłaszany, gdy dwa kraje zgłoszą przerwy w dostawach lub gdy 20% zostanie zakłóconych. Wtedy kraje członkowskie solidarnie mają spieszyć z pomocą. Problem jednak w tym, że taka wspólnotowa odpowiedź na wypadek kryzysu gazowego odpowiadająca Polsce nie podoba się tym państwom, które mają zróżnicowanych dostawców gazu i nie są uzależnione od jednego dostawcy.

Wiceminister gospodarki Marcin Korolec przyznaje: - Polska jest raczej odosobniona wśród państw członkowskich.

http://finanse.wp.pl/kat,104114,title,W ... caid=1a444
Są pewne rzeczy o ktore każdy musi zadbać sam.Posada ujadającego psa łańcuchowego nie przewiduje
w wynagrodzeniu obowiązkowego półmiska kawioru,świątecznej pieczeni i porządnego ogacenia budy na zimę.
pipek

W DTV oglądałem dzisiaj pana Jarosława Kaczyńskiego jak przed kamerami telewizyjnymi publicznie ogłaszał swoje pretensje.Ten,pożal się Panie Boże,mąż stanu miał mianowicie za złe ekipie rządzącej iż
udostępniła narodowi polskiemu stenogram z katastrofy smoleńskiej,który jego zdaniem powinien pozostać w gestii rodzin,tych którzy tragicznie zgineli(nie polegli,bo polec mozna w tylko w walce) w katastrofie smoleńskiej.
Z braku innych możliwości odpowiem panu Kaczyńskiemu tutaj,na naszym forum polonijnym;

Panie Kaczyński,katastrofa lotnicza pod Smoleńskiem nigdy nie była sprawą prywatną.To nie byl rodzinny samolot,wiozący rodzinę na spotkanie rodzinne,tylko samolot państwowy mający na pokladzie przedstawicieli narodu.
Nikt inny,niz pański własny brat,zrobil sobie z prywatnego pikniku przedstawienie rangi narodowej.
Skoro tak bardzo zależało panu na prywatności i "rodzinności",trzeba bylo zewłok swojego brata zabrać z miejsca wypadku i urządzić mu cichy,rodzinny pogrzeb,w rodzinnym grobowcu,przy udziale samej rodziny.
Panu natomiast przypomnialo się o rodzinie dopiero po tym,kiedy w największym narodowym namiocie,urządził pan wielki narodowy cyrk,na koszt całego narodu.
Zapewne nadal uważa pan iż może pan traktować Polskę i polski naród jak swój własny,prywatny folwark.
Pamiętam doskonale czasy,kiedy będąc premierem,zachowywał się pan jak tajemniczy Don Pedro,zachowując wiedzę dla siebie i nie informując spoleczeństwa o decyzjach podejmowanych przez pana a dotyczących życia i przyszłości narodu polskiego.
Chociaż piastował pan społeczne stanowisko,opłacane z podatków calego narodu,uważal pan iż ma pan prawo do szarogęsienia się w kwestiach publicznych i blokowania ludziom dostępu do informacji,które ważyły o losie narodu.
Ile razy słyszałem od pana; "Wiem,ale nie powiem".
Tak jakby cała Polska i jej mieszkańcy byli pańskim podwórkiem.
Najwyższa pora przyjąć do wiadomości iż tak nie jest i jako polityk,piastujący publiczne stanowisko masz pan obowiązki względem narodu,ktorych należy ściśle przestrzegać.
Jednym z nich jest udostępnienie narodowi wszystkich informacji dotyczących spraw narodowych.
Jeśli w swojej karierze politycznej chcesz pan się nadal kierować prywatą,to lepiej byłoby abyś pan zrezygnował ze wszystkich funkcji społecznych i zaczął żyć jak prywatny człowiek,którego decyzje dotyczą tylko i wyłacznie własnej osoby.
Na swoim własnym podwórku,za swoje własne pieniądze,pod presją pańskiej własnej prywatnej odpowiedzialności,na swój i tylko swój własny rachunek możesz pan nadal kultywować swoje zaściankowe staroszlacheckie tradycje.
Bez szkody dla narodu i bez uwłaczania narodowej godności.
whiskeyprint1

Post autor: whiskeyprint1 »

Mnie też,kiedy poszedłem do LO,na drugi dzień wpisano do ZMS.
---------------------------------------------------------------------------

panie pipek,

ja mialem wieksze szczescie
cala klasa juz nalezala
zoslalem jedyny

grozili ze mnie wyrzuca ze szkoly
zlamalem sie - juz chcialem podpisac
nagle z tym zmp cos sie stalo
juz nie zdazylem
szkoda
moze zrobilbym kariere
nie wiem czy sie cieszyc czy smucic ze mojej teczki nie ma
Bingoo

Post autor: Bingoo »

"Z braku innych możliwości odpowiem panu Kaczyńskiemu tutaj,na naszym forum polonijnym;"(pipek)

ha hi ha he ha hi ha he

i masz nadzieję że pan Jaroslaw Kaczyński to przeczyta?
wiesz pewnie drogi pipeńku ze nadzieja jest matką...g...... i u......... .
tego nie przeczyta nawet kał-boj podający Jarkaczowi papier toaletowy.
przeczytalem tylko do zdania zacytowanego pow.
pipek

Panie Dingo,mam tutaj coś z wszech miar adekwatnego do pańskiego stanu intelektualnego i emocjonalnego;

http://www.dadum.pl/moj-duzy-konik-dada-60cm-bawi.html

Życzę przyjemnego i bezpiecznego przytulania i skakania.
darek

Post autor: darek »

pipek pisze: Z braku innych możliwości odpowiem panu Kaczyńskiemu tutaj,na naszym forum polonijnym;
Witam
Tam mozna odpowiedziec J.Kaczynskiemu:
http://jaroslawkaczynski.info/ http://www.sejm.gov.pl/poslowie/posel6/137.htm

pozdrawiam
;)
Zablokowany