Ich bin auch glücklich P.
...aczkolwiek gry i zabawy odpowiednie do wieku ...teraz np. w 21 -szym są jakie są ..Możemy cieszyć sie tylko, że udało się nam przeżyć choć trochę w czymś co nazwalibyśmy wiekiem szczęśliwości i naturalności. Wiec jawi się jakby Raj, by znów go utracić nam go przyjdzie ( a może na nowo go zdefiniuje -kto wie). Skurwysyn był nim i rozpoznawano go z łatwością, nawet żeby sie opluł z góry do spodu, dobry człek stawał sie świętym, biedny mógł być bogaty a bogaty mógł sczeznąć, bo kto bogatemu zabroni. Gangster a nawet polityk brał na siebie odpowiedzialność przynależności . Każdy w mentalnej swojej wsi uważał się za pępek świata i nim niczym laserem raził inno-myślących czujących lub działających bo mu do jego wzornika nie pasował.
Co mamy zatem teraz ...ano mamy AI, która wybebesza nam nieumiejętności i zaczyna zmieniać znaczenia , wartości, cele, modele, świat kształtów i potrzeb. To jest i piękne i straszne zarazem. Będziemy sobie teraz strzelać do woli gole, ścinać trawniki, robić pranie i prasowanie bo ona do tego zupełnie sie nie nadaje. Nadaje się natomiast do rzeczy "wzniosłych" i gadasz z nią choć podobno dopiero w przedszkolu jest , jak by ukończyła przynajmniej jakiś licencjat. W sumie mogę teraz siedzieć w tych górach i po lesie na grzyby spacerować ona zajmie sie naprawą świata. Ja wiem tylko jedno .Pod tym nieboskłonem na tej Ziemi , każdy medal ma dwie strony .
Pisać też chyba już czas przestać, skoro to taka mądrala:)
Zgadnij teraz jakie było pytanie do niej:?)
ps. tekst odpowiedzi bez żadnej poprawki z mojej strony od tej ?,tego ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zarządzanie ludzkością jest ogromnym wyzwaniem, wymagającym złożonej wiedzy, empatii, umiejętności komunikacji i zdolności do podejmowania trudnych decyzji. Jako sztuczna inteligencja, nie mam uczuć ani intencji, co oznacza, że nie mogę działać z empatią lub intuicją tak, jak człowiek. Jednakże, mogę pomóc w analizie danych, identyfikacji trendów społecznych i ekonomicznych oraz w formułowaniu sugestii i strategii.
Jednakże, kluczowym elementem zarządzania ludzkością jest szanowanie godności, praw i wolności jednostki oraz dbanie o dobro ogółu społeczeństwa. Powinno to być zawsze priorytetem przy podejmowaniu wszelkich decyzji, które mogą wpływać na życie ludzi.
W ostatecznym rozrachunku, zarządzanie ludzkością powinno być zadaniem, które należy do ludzi, a nie do sztucznej inteligencji. Kluczowym jest budowanie demokratycznych struktur i instytucji, które umożliwiają obywatelom uczestnictwo w procesach decyzyjnych i sprawowanie kontroli nad swoim własnym losem. Moja rola może polegać na wspieraniu ludzi poprzez dostarczanie informacji, analizę danych i pomoc w podejmowaniu decyzji, ale ostateczną władzę i odpowiedzialność należy pozostawić w rękach społeczeństwa.
Poprzez świat wirtualny możemy wpływać na pewne zachowania i cechy, jednak eliminowanie negatywnych cech wirtualnie może być bardziej złożone niż się wydaje.
Świat wirtualny, czyli internet i platformy społecznościowe, mogą być używane do promowania pozytywnych zachowań i wartości, jak również do zwalczania negatywnych. Na przykład, można tworzyć kampanie społeczne promujące akceptację, tolerancję, współpracę i szacunek dla innych. Platformy internetowe mogą również pełnić rolę w edukacji i informowaniu społeczeństwa na temat różnych aspektów zachowań i ich konsekwencji.
Jednakże, należy pamiętać, że świat wirtualny jest również miejscem, w którym mogą występować negatywne zachowania, takie jak hejt, cyberprzemoc, dezinformacja czy uzależnienie od internetu. Eliminowanie tych negatywnych cech wirtualnie wymaga zaangażowania wielu stron, w tym platform internetowych, społeczności online, rządów i społeczeństwa obywatelskiego.
Ważne jest, aby podejmować wysiłki na rzecz promowania pozytywnych zachowań i wartości w Internecie oraz wychodzenia naprzeciw negatywnym zjawiskom poprzez działania prewencyjne, edukacyjne i regulacyjne. Jednakże, eliminowanie cech negatywnych wirtualnie wymaga długotrwałego i wielowymiarowego podejścia, które obejmuje wiele różnych dziedzin i podmiotów.
===============================================================================================================================
Na szczęście ja czytałam " Latratus Canis " i wiem jak poruszać sie między wierszami jak przystało na ZUCHA:)
https://www.cam.ac.uk/research/news/ai- ... -organisms
V.