bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: pomorzak »

jak słusznie napisał rekin
KAŻDA WOJNA TO ZŁO I JEST KATASTROFĄ NARODÓW.

Stara zasada mówi że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze.
Jeśli odstawić na bok tą całą kakofonię medialną to łatwo zauważyć że stara maksyma ma dużo racji.
Europa zadłuża się na potęgę aby zakupić broń. Aby społeczeństwa nie protestowały rozkręca się atmosferę paniki i zagrożenia.
Taktyka klasyczna i od wieków skuteczna.
Przemysł zbrojeniowy jest żywotnie zainteresowany takim rozwojem sytuacji bo pokój i porozumienie to dla niego śmiertelne zagrożenie.
Obecna polityka dostarcza im odpowiedniej pożywki, bo i ona ma w tym swój interes.
To jest powodem dla którego tak silny opór wywołuje wizja zakończenia wojny w Ukrainie ktora została zaplanowana i wywolana przez jej obrońców.
Calkowicie taki sam scenariusz mieliśmy okazję zaobserwować w czasie tej "dziwnej" pandemii.
Zaplanowana i przeprowadzona w takim samym stylu i z przesunięciem miliardów na jej "zwalczanie".
Ten sam model funkcjonuje od lat w zwalczaniu zmian klimatu i oplatach za CO2 co jest jeszcze lepszym trikiem psycho-finansowym bo robi się pieniadze z niczego. Gdzie te pieniądze wędrują ?
Jestem pewien że te wojenne, covidowe czy klimatyczne aby wymienić tylko kilka, płyną w dokladnie tym samym kierunku.
Ostatecznie jeśli zainwestowano w wykreowania tego wszystkiego to musi się to opłacać tym inwestorom.
pomorzak

Dodatek do fotek z Bydgoszczy.

pomorzak

Wiosna już zagościła na dobre.

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Telewizor w czasie wiadomości na drugim programie niemieckim
(ZDF https://www.zdf.de/nachrichten/politik/ ... g-100.html )
powiedział że o sztucznym, laboratoryjnym pochodzeniu cowidowego virusa co tak nagle swiat opanował wiedzieli już od 2020. No kurde, toć to istna teoria spiskowa przynajmniej do niedawna.
Nie nietoperza ale ludkowie w chinskim laboratorium.
Teraz czekam na oficjalne wiadomości kto konkretnie w tym laboratoreium te eksperymanty prowadził i finansował.
Teorie spiskowe wskazują w kierunku Europy i Ameryki.

Jak widać definicja teorii spiskowej jako informacji podanej wcześniej niż oficjalne media jest calkiem słuszna.
pomorzak

Skoro stworzono tą mutacje covida w laboratorium, ludkowie zadają sobie pytanie w jakim celu.
Odpowiedź wydaje się sama nasuwać i wskazywać na broń biologiczną.
Czy "przypadkowe" uwolnienie sie tego patogenu było możliwe zwłaszcza że jakiś rok wczesniej przeprowadzano symulację takiego przypadku.
Dlaczego zatajono pochodzenie tego wirusa przed społeczeństwami ?
Odpowiedzi powoli się pojawiają choć wczesniej były zwalczane i nazywane teoriami spiskowymi.
Teorie już nie są teoriami.

PS

Warto sobie przypomnieć jak w czasie tej plandemii słyszeliśmy szczepić się i siedzieć cicho bo wyginiemy.
Od lat słyszymy klimat się zmienia więc płacić albo wyginiemy.
Obecnie słyszymy ze trzeba robić długi i się zbroić bo wyginiemy.
Teraz dochodzi razem walczymy z Trumpem bo wyginiemy.
Ciekawe czy na ten rok wystarczy straszaków czy jeszcze podbiją stawkę.
W tym roku ma być wprowadzone digitalne euro.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Jak się nie wstydzisz pmorzaku. Przecież jestes tu największym przegranym w ostatnim pięcioleciu.Caly świat sie otrzasnąl z panndemi a Ty ryles dalej w zaklamane bloto zalosnej podziemnej propagandzie.
Wszyscy ucichli a ty kopaleś podziemach internetu i glosileś dziwaczne tlumaczenia. Nie wstydzisz sie dzisiaj? Nie bylo od Ciebie jednego skromnego "przepraszam, "mylilem sie".To tylko male przypomnienie...

Inna sprawa
Jeśli idzie o dziasiaj jestem zaszokowany i zaskoczony dzialalnością Trumpa. Kolejna światowa parodia, proba kupma kanalu Panamskiego bo "za bardzo sie tam kręcą Chinczycy". Prezydent Przydent Panamy się tylko rozesmial.

Trump podniosl na amerykanske towary clo, a kiedy Europa zrobila to samo na na swoje towary, byl wieki krzyk Trumpa, W ogole to jest pajac nie polityk, juz nie moge się doczekac kiedy go z urzedu wywalą. Ukainie obiecuje pomoc , kiedy sie dowiedzial o Ukrainskich zasobach pod ziemia. Jakby tam Putin skarbow nie wdzial Obawiam się, że narobi takiego bazjlu na świecie jakiego dawno nie bylo.

No i w końcu Polacy w USA tak na niego liczyli... co Trump zrobil? Masa Polakow zostala wyrzucona ten kretyn się jeszcze domga, ze jak obcokrajowcowi w USA urodzi się dziecko, to dziecko nie dostanie amerykanskiego obywateltywa. Cale szcęscie Amerykanski urzad wybil mu to z glowy.
Dzieje sie wiele, zobaczymy jak zakończy się sprawa wojny w Ukrainie i co Trump nam jeszcze "nawarzy".
pomorzak

Nic się nie martw Reflexie, zbrodnie przeciwko ludzkości nie ulegają przedawnieniu.
Czas odsłania powoli mechanizmy i odpowidzialnych.

Na Trumpa patrzę z dozą sympatii tym bardziej jak widzę ten cały kociokwik na jego temat.
Słychać wycie ? Znakomicie.

PS
Pisałeś tym razem na trzeźwo czy tak jak często.
Chociaż tak faktycznie to to i tak nie robi różnicy.
rekin oceanu

Post autor: rekin oceanu »

pomorzak pisze: czw mar 13, 2025 7:05 am Warto sobie przypomnieć jak w czasie tej plandemii słyszeliśmy szczepić się i siedzieć cicho bo wyginiemy.
Od lat słyszymy klimat się zmienia więc płacić albo wyginiemy.
Obecnie słyszymy ze trzeba robić długi i się zbroić bo wyginiemy.
Teraz dochodzi razem walczymy z Trumpem bo wyginiemy.
Ciekawe czy na ten rok wystarczy straszaków czy jeszcze podbiją stawkę.
W tym roku ma być wprowadzone digitalne euro.
Nie wiem co on tu jeszcze robi Reflex
Na twoim grzbiecie robił sobie poklask.
Miał umiejętności rozdrabiać skałkę Prawdy w piasek.
Ja go rozbroiłem.
On wie kim ja jestem i on wie kim on Jest jako okultysta szaman i hipokratyczna fajtłapa który siał nawet nie wiedzieli wielu. kim jest.
Obracając piasek złomu w złoto.
Puściłem ciśnienie mu z jego woza i usiadł. .na tyłu
Tak teraz kwiczy.
Tak zepsuł ci Normalność rozmowy ze swoimi Fanami.
Podziękuj mu za to jeszcze.?
Mój watek dochodzi do 2500 000 i jeszcze żyje jako czytadeł ko.
Tak i zniszczył twóje babulenie czy tym podobnie. milionowe.
Tak ucieka o de mnie.
gdyż zabrałem mu tupet kłamstwa. i gaz zwierzał i on i kłamstwo razem. z nim.
Szaman który już nim nie jest
pękł. jego siły demoniczne rozbroiłem.
Grom
.
ODPOWIEDZ