bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
sprawiedliwy

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: sprawiedliwy »

jest taki fajny film na netflixie nakręcony o autorze pewnej książki, która zrobiła nieswej ziemi sukces. właściwie to o książce jest. Książka zaczyna się wierszem która ma wskazówki gdzie autor ukrył skarb wartość od 1-5 milionów dolców. Taki jakby scenariusz do Indiana Johns. Skarb prawdziwy i przeróżne wskazówki także, a Góry SKaliste ciągną się 1500 km. Zatem to trudniejsze niż igle w stogu siana.
Rzuciło się kilkaset tysięcy osób na książkę i ponad polowa w szlak na poszukiwania skarbu. Najzabawniejsze są interpretacje tekstu który zawiera wskazówki.
Każda osoba ruszająca na ścieżkę ma swoja interpretacje. Każda startuje w innym miejscu mimo ze wiersz wskazuje jeden drogę. Prawie każdy ma inna teorie, każdy znajduje inny kod i inny zaszyfrowany tekst, i każdy odczytuje co innego. Niesamowite...
Ta historia jest najlepszym przykładem, ze ile głów tyle pomysłów, interpretacji.
Mam wrażenie, ze tak jest na codzień w naszym życiu, nawet tego nie zauważamy.
A jeszcze jak połaskoczemy polityka, jakimś celebrytem, albo mądrala, to wyjdzie bestseler.... albo "seler najlepszy" . :lol:
to tyle, tyle by było, na przodzie! rzecz jasna! ( bez jaj, mimo zbliżającej się Wielkanocy).

(
sprawiedliwy

To serial dokumentalny. o poszukiwaniach skarbu Fofesta Fenna,
który skarb ukrył na północ od Santa Fe w 2010 roku
wskazówki zawarł w siatce z wierszem....
książka sprzedała się prawie milion egzemplarzy, a szukanie skarbu było gorączkowe przez 10 lat !

Interpretacje zaszyfrowania, zakodowania, były nieziemskie i różnorakie.
Ten sam tekst a teorii spiskowych, naukowych , szalonych, diabelskich , anielskich co niemiara.

Zabawa doskonała... pomysł rewelacyjny... wiadomo. Pomysł i metoda , to klucz !
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Znależli skarb?
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Reflex pisze: wt kwie 15, 2025 3:40 pmZnależli skarb?
W poszukiwaniach skarbu wzięło udział około 350 tys. ludzi, pięć osób zginęło. Bajeczną fortunę odnaleziono dopiero po 10 latach. Gdzie była ukryta, do tej pory jest tajemnicą. O skarb toczyły się procesy sądowe, zawiedzeni poszukiwacze nie chcą odpuścić.

https://www.onet.pl/styl-zycia/kobietax ... 4,30bc1058
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Nie wiem co myslec.Nie podnieca mnie mysl o skarbie. Ale czytanie ciekawe.Moim skarbem jest to miejsce.
Fantasyczni ludzie (sprawiedliwa i pomorzak). Mam nadzieje ze pojawi sie ktos jeszcze.
sprawiedliwy

Hahahaha
i jak czytam Pomorzanka i Reflexa to widzę, ze godził jest gwiazda, błyszczącą na firmamencie na tego forum. Nareszcie. On to lubi... jest mu z tym dobrze.
Aż korci by chlasnąć biografie ale mi się nie chce.

wykorzystam do jakiejś mojej "bajki".
A a propos cyrku, Pomorzaku to mi właśnie przypomniałeś.....
pomorzak

sprawiedliwy pisze: śr kwie 16, 2025 4:22 am
A a propos cyrku, Pomorzaku to mi właśnie przypomniałeś.....
I jak tu nie wierzyć w Seelenverwandtschaft.
Dla mniej biegłego/łych w niemieckim tłumaczenie.
Seele to dusza a Verwandschaft to pokrewieństwo
czyli takie duszne (?) pokrewieństwo ( duszone ?, duszowe ? )
albo lepiej pokrewieństwo dusz ( duszów ? ).
No dobra.
Dlaczego o tym piszę ?
Czytając posty przypomniałem sobie dokładnie to samo.
Coś w tym jest.
pomorzak

sprawiedliwy pisze: śr kwie 16, 2025 4:22 am Hahahaha
i jak czytam Pomorzanka i Reflexa to widzę, ze godził jest gwiazda, błyszczącą na firmamencie na tego forum.
Noo, jak czytam co o nim z Reflexem wypisujecie to faktycznie jest dla was kimś szczególnym.
Tyle uczucia i emocji. Reflex chetnie by go spostponował ręcznie i osobiście i cieleśnie a ty ujawniając straszne "fakty" z jego życia.
Przyznasz że ciekawa kompozycja bo wasze "rany" ciągle bolą a sprawiedliwy sprawiedliwej sprawiedliwości łaknie.

To co pisałem i piszę nie jest związane z samym Godzillą a z wami, waszym podejsciem do oponenta.
Fakt że pod wieloma wzgledami Godzilla, Reflex czy ty czy ja jesteśmy do siebie podobni nie umiejsza tej pielęgnacji uraz jaką uprawiacie.
sprawiedliwy

Pomorzaku Ciebie jeszcze na razie czytam, godzilli nie, juz od dawna.
I nie o urazę tu idzie, ale rozczarowujesz, coraz bardziej. Tak mam , ze świństw, ignorowania netykiety, tego nie cierpię, nie lubie ludzi bez kręgosłupa moralnego.
Tyle i aż tyle. To chyba jednak miejsce nie dla mnie. Szkoda mi cennego czasu.
Jednak Ciebie ceniłam za wysoko.
.Godzilla oponent ? pęknę ze śmiechu i będzie po problemie jaki masz.
Ty o nas tj o mnie i Refelxie sobie piszesz , pisz sobie pisz.... chcesz abym to ja była gwiazda,,, Godził Ci tego nie daruje.
sprawiedliwy

ach, i jeszcze, tak, mam urazę do Godzilli i dlatego juz od dawna nie wiem co pisze i gdzie, włączony z rekinem w listę wrogów.
on i jego treści - non insteressante! żal tracić nawet sekundę.
ODPOWIEDZ