bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: Reflex »

Dlaczego pomorzaku, tak nienawidzsz ochrony przed chorobami?
Naprawde wierzysz w to, ze jestes od ludzkiej medycyny madrzejszy???
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Bardzo trudny filmik dla konsumentów mainstreamowego ścieku.

Filmik ma 3 lata a jednak poruszane kwestie są nadal aktualne.
Stado nadal beczy na nutę mainstreamowej muzyki czego przyklady na każdym kroku.
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

pomorzak pisze: pn lip 14, 2025 2:48 pm w Polsce słyszę że jakaś dziwna epidemia raka wylazła nie wiadomo skąd
to pewno przez te zmiany klimatu co człowiek zrobił

PS
"W logicznym świecie szczepionka chroni zaszczepionych.
W obecnym świecie muszą się niezaszczepieni szczepić aby chronić szczepionych, tą samą szczepionką która nie chroni zaszczepionych tak długo aż niezaszczepieni się zaszczepią."
W tym szaleństwie jest metoda nie logika.

PS 2

doborowe towarzystwo

Oj, Pamięta ktoś sołtysa Kierdziołka ? "Wszytko przez te nawozy s-sztucne "

Podam pokolenia... każde pokolenie ma swoje granice wiekowe oraz ich przyczyny. WInny śmiertelności ? SZukanie winnych... dobre jeśli konstruktywne i poparte .... a nie wymyślone teorie , bo to wąski horyzont.
Pokolenie moich dziadkow rzadko przezywali 75 rok życia. O pradziadkach nie wspomnę, bo to omal średniowiecze". Wyjątki. Pradziadkowie nie mieli lepiej, Żadnych szczepień, higiena kiepska, itd.wojny jedna za druga, klęski i kryzysy rolnicze, itd .
I WS skosiła sporo, A sławna "hiszpanka " więcej ofiar niż sama wojna. DRuga WS, dołożyła batów tym co przezyli te I WS.
Pokolenie "Kolumbów" moich rodziców, i następne do 1939, II WS skosiła kwiat młodzieży i dojrzałych .. nie wielu dożyło 75, a wyjątki 80.
Pokolenie baby boom powojenne dostało juz szczepionki na dyfteryt, gruźlicę , Heine-medina- polio, koklusz itd. itd. Dostalismy 5 szczepionek gdy miałam 5 lat. plus ospa, ... czyli właściwie wszystkie możliwe, ... ale boom przemysłowy, cudy gospodarcze, zaczadziły powietrze , pełne pyłów z hut i kotłowni , elektrowni itd przemysłowych.
Na to nie da się zaszczepić, tak jak na radioaktywne echa prób nuklearnych na powierzchni. ILE ich było ? po Nagasaki i Hiroszimie ? nikt nie chce się przyznać. Dużo, na tyle by jednak wreszcie je przenieść pod ziemie, ale każdy wybuch na powierzchni rozprzestrzeniał skutki...po całej kuli...( jak te sławne chmury czarnobylskie)
A teraz spaliny wszelakie, wyziewy wszystkie pojazdów. Jadąc autostrada wdychasz te spaliny...chcesz czy nie, cos się dostanie. Mamuśki wiozące dzieci w wózeczkach przy krawężnikach ulic, nisko nad rurami wydechowymi . Zbrodnia! Owszem, dzieci nie chorują na dyfteryt i ospę, gruzlice i polio ale maja astmę, i inne schorzenia dróg oddechowych, a Babybomm dzięki walce z cholesterolem ewidentnie zmniejszyło zachorowalność na sercowe schorzenia....ale nie zlikwidowało skutków innych cywilizacyjnych schorzeń... Dlatego 75 dożyć i żyć dalej to sukces w każdym pokoleniu. No i czas na hodowle zwierząt rzeźnych, masowa i przemysłowa, pełna chemii, hormonów i antybiotyków. Uprawy rolne- bez nawozów " śtućnych" nie wyżywilibyśmy się.... To wszystko z jednej strony wydłużyło średnia życia ale z drugiej stworzyło inne schorzenia, Zapomniałam napisać o wpływie plastiku.... ale to juz wiecie... wszystko wiecie. Nadużywanie cukru, soli i używek, dobrobyt żywieniowy z jednej strony nadmiar powodujący schorzenia a w innych krajach głód, tam umieralność ma inne podłoże.

Tak wiec Twoja Pomorzaku teoria kompletnie mi nie pasuje. Po prostu weszliśmy w przedział gdy zawsze umieralność rosła gwałtownie, tylko ze mało kto dożył aż takiego wieku... A sytuacja cywilizacyjnego przemysłowego luksusu sprzyja rakowi... i tyle, aż tyle. Teraz płacimy za niego....
Szukanie winnego tej sytuacji , nic nie zmieni. Za późno....
Pozdrawiam.... i życzę wszystkim cudownego dnia kiedy trzeba zdmuchnąć 75 świeczek z tortu, który jeszcze nie zawali się pod ich ciężarem.

PS. Polecam książeczkę. Doktorka z familoków, sfilmowana jako Ołowiane dzieci... prod. Netflix
pomorzak

sprawiedliwy pisze: wt lip 15, 2025 3:33 am

Tak wiec Twoja Pomorzaku teoria kompletnie mi nie pasuje. Po prostu weszliśmy w przedział gdy zawsze umieralność rosła gwałtownie, tylko ze mało kto dożył aż takiego wieku...
Problem w tym że przedział wiekowy nie odgrywa aż tak wielkiej roli.
Umierają młodsi i czesto wysportowani i żyjący "zdrowo".
Na leciwych nikt już tak bardzo nie zwraca uwagi.
Nawiasem mówiąc najniższa umieralność w Niemczech była w czasie korony przed szczepieniami.
pomorzak

Wieczorne niebo wczoraj

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek

Obrazek
pomorzak

Obrazek
rekin oceanu

Post autor: rekin oceanu »

Pozdrawia cię
pomorzak pisze: pn lip 14, 2025 2:45 pm no to zdrowia i szczęścia dla twojej żony
rekin

Ludzie wierzą w system wszeteczeństwa i są uzależnieni ale nie wszyscy.
Jako religie zwierząt i podziwiają ich talenty.
To jest paskustwo od wszech czasów.
Które nas dzieli i jest zapalnikiem wojen bez końca.
Nigdy nie zaspokoimy wszystkich w poróżnieniu zezwierzęcenia.

Dzisiaj ta orgia niemocy zepsucia dobiega końca.
Czas się zmienia.

Lekarze ani apteki i lekarstwa nie leczą a tak są skonstruowane by powstrzymywać choroby jako znak żmij
Jako symbol na aptece.
Ale dziś przeszły siebie.
Jako SZWAB otwarcie mówi będę was zabijał w tłumaczeniu utylizował.
Rekin.
Co wid -19 ja leczyłem w dwa najwyżej trzy dni.
Dokument który sprawdziłem.
Na sobie.
Najgorsze trucizny to odchody z grypy które trują człowieka a nie jak kto myślał wirus.
Który nas zabijał.
W przeterminowaniu- zlekceważeniu i nie leczeniu zapalenie oskrzeli dalej płuc.
Dzika róża zmielone łuski jej owoców rano i wieczór. po czubatej łyżce.
Czosnek po jednej główce w dwa razy dziennie zabija wirusy.
Z masłem na ochronę żołądka.

I po chorobie.

A gdy miałem grypę jelitową zamiast kału - galareta.WC.
Przestraszyłem się.
Węgiel aktywny nie dawał rady.
Przyszła na pomoc mi jako lekarstwo religijne mirra.
Trzy tabletki Furaginy gdyż na tak silnej nalewce z miry i ogromnej ilości oczyszczonej krwi Nerki by nie wytrzymały.
Jako lek na wirusy silny nie ma silniejszej.
Róża to jedna z najsilniejszych leków na toksyny.
Po dwóch dniach ulga a osłabienie trwało dwa tygodnie.
Została mi tylko choroba pokoleniowa.
Co ma ją 90% ponad populacji ludzi na ziemi VzV inaczej ospa.
Wiem jak leczyć objawy ale chcę ją wytrzebić z organizmu.
Który ma siedlisko utajonego gniazda w kręgosłupie.
Czynię to Hybrydowo.

To gorsze świństwo niżeli Rak.
Który ja mam w jednym palcu.
Początki jej dała Laureatka z Niemiec Budwig jako Olej z siemienia.
Gdzie dowiodły badania dokładniej.ich skuteczność
Pozdrawiam was.

rekin
pomorzak

I ja ciebie pozdrawiam rekinie.
Medycyna naturalna jest ciekawym tematem i fajnie że o niej w swoich wątkach piszesz.
Ja czesto nie mam cierpliwości i sięgam po tabletkę choć są inne sposoby.
Moja synowa jest fanką ziołolecznictwa i ma dość pokaźną wiedzę na ten temat.
Jesli pomyśleć ile zdrowych ziół jest dookoła i bez problemu dostępnych to szkoda że ta wiedza jest tak mało ropowszechniona.
Reflex
Kontakt:

medycyna

Post autor: Reflex »

Czyli uwarzasz ze czlowiek jest glupi, znacznie glupszy od rekina
i od pomorzaka. Brawo, brawo, brawo.
ODPOWIEDZ