bagatelne myśli lateralne
-
sprawiedliwy
Re: bagatelne myśli lateralne
a tu fake newsy maja się świetnie !!!
zarówno FB jak i X yutube. tez, kasują zgłoszone bzdury, fałszywe, dezinformujące, zakłamujące. Na szczęście, weryfikują. Zanim to jednak nastąpi kupa , dosłownie i w przenośni uwierzy i rozsyła dalej..... Im mniej prawdopodobne tym większą cieszy się popularnością.... Taki fenomen.
zarówno FB jak i X yutube. tez, kasują zgłoszone bzdury, fałszywe, dezinformujące, zakłamujące. Na szczęście, weryfikują. Zanim to jednak nastąpi kupa , dosłownie i w przenośni uwierzy i rozsyła dalej..... Im mniej prawdopodobne tym większą cieszy się popularnością.... Taki fenomen.
Wszystkich bzdur nie zlikwiduja, po prostu nie dadza rady.
Taki jest swiat, takie jest zycie.Cale szczescie nie wszyscy
pisza/czytaja te nonsensy.
Taki jest swiat, takie jest zycie.Cale szczescie nie wszyscy
pisza/czytaja te nonsensy.
W normalnym świecie to nazywa się cenzurą.sprawiedliwy pisze: ↑śr sie 06, 2025 2:32 pm a tu fake newsy maja się świetnie !!!
Ministerstwo prawdy oświadcza i do wierzenia podaje.
Jak za dawnych czasów gwarantuje się wolność słowa ale nie wolność po jego wypowiedzeniu.
Na to przykładów pod dostatkim.
Ci tak zwani teoretycy spiskowi mówiła z pewnym wyprzedzeniem o tym co inni po jakimś czasie.
Najlepszym przykładem okres "strasznej zarazy" gdzie ludzi zmuszali do "cudownego terapii" co jest 100% bezpieczna i skuteczna.
Obecnie naukowcy badają konsekwencje tej genowej terapii i ciagle odkrywają coraz to nowe zagrożenia.
W stanach trochę głośniej o tym dzięki Trumpowi.
Nie wiem co Ty tak kochasz tego idiote Trumpa
Nigdy nic dla tego kraju zrobil.
Zwykly prostak.
Nigdy nic dla tego kraju zrobil.
Zwykly prostak.
-
sprawiedliwy
Hmmm , likwidowanie wymyślonych bzdur, nieprawdziwych typowych kaczek dziennikarskich, dezorientacji i dezinformacji... OK. Łykasz wszystko....pomorzak pisze: ↑śr sie 06, 2025 5:11 pm W normalnym świecie to nazywa się cenzurą.
Ministerstwo prawdy oświadcza i do wierzenia podaje.
Jak za dawnych czasów gwarantuje się wolność słowa ale nie wolność po jego wypowiedzeniu.
Na to przykładów pod dostatkim.
Ci tak zwani teoretycy spiskowi mówiła z pewnym wyprzedzeniem o tym co inni po jakimś czasie.
Najlepszym przykładem okres "strasznej zarazy" gdzie ludzi zmuszali do "cudownego terapii" co jest 100% bezpieczna i skuteczna.
Obecnie naukowcy badają konsekwencje tej genowej terapii i ciagle odkrywają coraz to nowe zagrożenia.
W stanach trochę głośniej o tym dzięki Trumpowi.
Dzięki Trampowi powiadasz........."dzięki " Trumpowi dowiedziałeś się "kto tu rządzi...., kto trzęsie światem " przed kim klękać maja naródy...Klękaj sobie, klękaj....w podzięce, rzecz jasna.
Ja widzę to trochę inaczej.sprawiedliwy pisze: ↑czw sie 07, 2025 5:59 am Hmmm , likwidowanie wymyślonych bzdur, nieprawdziwych typowych kaczek dziennikarskich, dezorientacji i dezinformacji... OK. Łykasz wszystko...
Wszystkie media, a te oficjalnego nurtu w szczególności, nie mają za zadanie bezstronnie informować a przekazywać informacje z odpowiednią interpretacją i narracja odpowiadającą przekonaniom czy celom wlasciciela tych mediów.
Jesli media są panstwowe lub od państwa zależne to służą dokladnie polityce rządzących i treści i narracja służy ich interesom.
Tak samo jest z innymi mediami i ich właścicielami. Jednym słowem nie mamy dostępu do bezstronnej informacji i jesteśmy nieustannie poddani manipulacji.
Jesli jakas grupa zaczyna usuwać informacje niezgodne ze swoim interesem to nie robi tego w imię prawdy, ktorej sama nie kultywuje a w imię wlasnych partykularnych interesow. Tak bylo i jest we wszystkich dyktaturach i demokraturach. Sami to przezylismy w PRL i to samo jest obecnie stosowane w wielu krajach.
Pytanie więc kto łyka wszystko ? Ten który karmi się oficjalnym nurtem i tym co tam do wierzenia podano, czy tez ktoś kto szuka różnych informacji bo oficjalny nurt jest tak wszechobecny że i tak można się z nim zaznajomić.
Wyjść z założenia ze oficjalny nurt przekazuje samą prawdę jest moim zdaniem podejściem nierozważnym.
To twoja interpretacja. Ja zauważam iż odcina się od wszechobecnej religii klimatycznej.sprawiedliwy pisze: ↑czw sie 07, 2025 5:59 am Dzięki Trampowi powiadasz........."dzięki " Trumpowi dowiedziałeś się "kto tu rządzi...., kto trzęsie światem " przed kim klękać maja naródy...Klękaj sobie, klękaj....w podzięce, rzecz jasna.
Gospodarka nie jest już podporządkowana lewicowej i klimatycznej ideologii.
Pod jego rządami zaczyna się rozliczanie za tą sztucznie wywołaną zarazę i te terapie genowe wstrzyknięte dla dobra ... kogoś.
Trochę się w tej Ameryce dzieje i nie konieczne jest to źle dla świata.
Odnośnie tego co o nim napisałaś to widzę ze problemem dla ciebie jest ze Trump wcale się nie kryje i pokazuje dokładnie to o czym wszyscy od dawna wiedzą. Ameryka od dawna rządzi i trzęsie i narody są na kolanach tylko nikt głośno o tym nie mówił do tej pory.
Jak widać słodkie kłamstwo lepsze od gorzkiej prawdy.
Pomorzak wymadrowal!
Wszystkie media, a te oficjalnego nurtu w szczególności, nie mają za zadanie bezstronnie informowac.
???
Szanowny pomorzaku. Zaczynasz pisac nonsensowne bzdury a siebie stawiac na stanowisku wszystko
wiedzacego. Nie prawda? Jeszcze gorzej, popelniasz klamstwo!!!
Jest zupelnie odwrotnie. Prawie kazda informcja prasowa dotyczaca zywnosci, jest po naszej stronie i solidnie informuje nas o wydarzeniach w gospodarce panstwowej.
Warto zanim sie cos napisze, sprawdzic dokladnie a dopiero potem pisac.
Wszystkie media, a te oficjalnego nurtu w szczególności, nie mają za zadanie bezstronnie informowac.
???
Szanowny pomorzaku. Zaczynasz pisac nonsensowne bzdury a siebie stawiac na stanowisku wszystko
wiedzacego. Nie prawda? Jeszcze gorzej, popelniasz klamstwo!!!
Jest zupelnie odwrotnie. Prawie kazda informcja prasowa dotyczaca zywnosci, jest po naszej stronie i solidnie informuje nas o wydarzeniach w gospodarce panstwowej.
Warto zanim sie cos napisze, sprawdzic dokladnie a dopiero potem pisac.
Pomorzak, ja to ci sie dziwie ze ci sie chce. Przeciez to dwa manekiny, a wlasciwie marionetki... ty ich niczym do niczego nie przekonasz i szkoda twojego poswiecenia, twojego czasu, twoich oczu przed komputerem... oni oboje maja gleboko w doopie prawde czy fakty, oni z racji swojego pochodzenia sa zaprogramowani, i to nie jak komputery maja swoje programy na dyskach twardych czy ssd, tylko to jest wypalone w pamieci eprom, z ktorej czerpia swoje przemyslenia ale nie przyjmuja nowych danych bo sie nie da tego zapisac... pamieci eprom juz sie nie uzywa od lat...
-
sprawiedliwy
Pomorzak :
w rzeczy samej drogi Pomorzaku, w rzeczy samej.... jesteś tego najlepszym przykładem....
Jak czytam, to cos się tu we czwórkę nie zgadzamy, i dobrze, normalnie, ile głów tyle punktów widzenia, tyle myśli. Świetnie jest poznać inne światy...
ale błagam, nie "nawracajmy się na inna wiarę". . Dajmy żyć innym i żyjmy samo sobie we własnych przekonaniach, SZtuka jest przedstawić swoje wizje szanując jednocześnie cudze....trudna to sztuka ale postarajmy się.
Słyszeliście o nowym pomyślę prezydenta USA, aby turysta wjeżdżający do tego kraju wpłaca kaucje w wys. 15 tys.$ zwrotną przy wyjezdzie. ? może ja się przesłyszałam...?
Jak widać słodkie kłamstwo lepsze od gorzkiej prawdy.
w rzeczy samej drogi Pomorzaku, w rzeczy samej.... jesteś tego najlepszym przykładem....
Jak czytam, to cos się tu we czwórkę nie zgadzamy, i dobrze, normalnie, ile głów tyle punktów widzenia, tyle myśli. Świetnie jest poznać inne światy...
ale błagam, nie "nawracajmy się na inna wiarę". . Dajmy żyć innym i żyjmy samo sobie we własnych przekonaniach, SZtuka jest przedstawić swoje wizje szanując jednocześnie cudze....trudna to sztuka ale postarajmy się.
Słyszeliście o nowym pomyślę prezydenta USA, aby turysta wjeżdżający do tego kraju wpłaca kaucje w wys. 15 tys.$ zwrotną przy wyjezdzie. ? może ja się przesłyszałam...?
Też tak myślę bo nawet lukrowany ściek nazywam ściekiem i choć to gorzka prawda to jednak prawda.sprawiedliwy pisze: ↑pt sie 08, 2025 7:31 am
No to postarajcie się.sprawiedliwy pisze: ↑pt sie 08, 2025 7:31 am Jak czytam, to cos się tu we czwórkę nie zgadzamy, i dobrze, normalnie, ile głów tyle punktów widzenia, tyle myśli. Świetnie jest poznać inne światy...
Nie mam nic przeciwko
Nie słyszałem ale o tym że Trump z Putinem dogadają się co do dalszego losu Ukrainy to nawet w głównym scieku podawali.sprawiedliwy pisze: ↑pt sie 08, 2025 7:31 am
Coś w tym jest. Podobno i bohatyra kiedyś zaproszą aby podpisał, bo inaczej dostanie propozycje nie do odrzucenia.
I tym sposobem pokój w Ukrainie coraz blizej. To chyba dobre wiadomości.