bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
godzilla

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: godzilla »

Zadałem AI pytanie w sprawie fragmentu filmu "Golda"...

Poszperałem na youtube ale znalazłem jedynie fragment, który cytuję: "I am not the young girl hiding in the cellar..."

AI na zadane pytanie co było dalej tlumaczy:
Im Film "Golda" sagt Golda Meir nach dem Satz "I am not the young girl hiding in the cellar" (Ich bin nicht das junge Mädchen, das sich im Keller versteckt):
"...home by brave by accident do you know how many people died all those boys i will carry that pain to my grave. we will keep fighting for a guarantee of life. and peace no just is."
Auf Deutsch lässt sich das sinngemäß übersetzen als:
"...zu Hause durch Zufall mutig. Wissen Sie, wie viele Menschen gestorben sind, all diese Jungen? Ich werde diesen Schmerz mit ins Grab nehmen. Wir werden weiterkämpfen für eine Garantie des Lebens. Und Frieden, nein, das ist es einfach nicht."
Der Satz verdeutlicht ihren Wandel von einem verängstigten Kind, das Pogrome in der Ukraine miterlebte, zu einer entschlossenen Führerin, die die Verantwortung für das Überleben Israels während des Jom-Kippur-Krieges trägt und den Verlust von Menschenleben tief betrauert.
W niemieckiej wersji językowej Helen Mirren mówiła że przed wojną żyjąc na ukrainie przed świętami Bożego Narodzenia ukraińcy/kozacy urządzali żydom pogromy... Znając metody w jaki sposób ten naród ścigał swoich prześladowców, podejrzewam że w tej wojnie może chodzić o coś więcej niż nam to mainstream przedstawia...
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Pojawil sie godzilla i doopa zimna. Co za glupek.
Reflex
Kontakt:

kilka slow z serca

No Ty godzilla kojarzysz sie wylacznie z rzyganiem. Jestes straszliwie prymitywny tatar. Nie zblizaj sie do nich, ani do nas, oni maja honor a ty jestes gorszy jak kupa gnoju. Nikt Cie blaznie o nic nie prosi, nikt nie ma zamiaru z Toba sie kolegowac.
SPADAJ SMIERDZIELU!
Reflex
Kontakt:

Nie potrzeeba w tym temacie waszych informacji mamy, je z prasy a od was z przyjemnoscia akceptuje wasze opinie w kazdym temacie.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

godzilla pisze: wt lis 25, 2025 4:11 pm ... Z jednej strony rzeczowe argumenty, z drugiej papka propagandy wojennej
Witaj Godzillo,
tu jest jak zawsze i nic się nie zmienilo jak widzisz.

Ukraina zawsze była miltikulti to i nie dziwota że mają po kilka obywatelstw.
Jak wieją ci rządowi to widać gdzie ich ojczyzna.

Pozdro
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

Reflex pisze: wt lis 25, 2025 5:41 pm Pojawil sie godzilla i doopa zimna. Co za glupek.

Hmmm! Niezłomność mam chyba we krwi i w genach, zreszta i bez reszty tez, nie tylko ja.
toteż mimo ciekawości wobec świata i ludzi, nie odblokuje Godzilli. Za stara jestem, musze oszczędzać się nieco. :mrgreen:
A także mimo święta i rocznicy "
Wybaczamy i prosimy o wybaczenie",
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

pomorzak pisze: śr lis 26, 2025 5:58 am
Jak wieją ci rządowi to widać gdzie ich ojczyzna.

Pozdro
Aaaaaaa w rzeczy samej, przecież Polak Węgier dwa bratanki, i do bitki i do szklanki....... :lol: (dwóch juz tam jest)
a na Białorusi o azyl jeden, gdy tymczasem polski dziennikarz w obozie karnym....
Reflex
Kontakt:

CO ZA DUZO, TO JEDNAK NIEZDROWO...

Nie lubie slowa Polityka. Jeszcze bardziej mnie "trzesie" kiedy ta polityke probuje nam wcisnac nasz kochany kolega Pomorzak.Uwazam ze nigdy nie byl sprawiedliwy i nigdy nie bedzie a my dojrzala polityke mamy przeciez co dzien, w gazetach dostarczana w telewizji, setki jesli nie tysiace w internecie
A przeciez Pomorzak dedykuje swoje wizje nam, nikomu innemu. Z pogarda dla swiata! Uwaza ze prawie caly swiat oszukuje swoje narody swiadomo i celowo i tylko On bystry i inteligenny Pomorzak... toto wszystko widzi od.tysiecy lat.
I Ty nie Pomorzaku na mnie nie wsciekaj, bo fora istnieja wlasnie na dyskusje
a Ty sie bron czym tylko masz i uduwodnij ze ja nie mam tej racji.
pomorzak

Re: CO ZA DUZO, TO JEDNAK NIEZDROWO...

Post autor: pomorzak »

Reflex pisze: czw lis 27, 2025 3:25 am
a Ty sie bron czym tylko masz i uduwodnij ze ja nie mam tej racji.
Najpierw musisz udowodnić że nie jesteś idiotą.
Tak więc broń się czym tylko masz i udowodnij że nie jesteś.

Zanim wymagasz od kogoś wymagaj od siebie.

Tak więc czekam.
Reflex
Kontakt:

O nie kochany, to ja Cie poprosilem a Ty sie wykreciles jak sliska glizda.Kolejny odjety punkt od Ciebie.Wstydzisz sie? Twoja sprawa.Pamietaj, ze to jest forum dyskusyjne a nie prywatne bajki ktorych nie wolno dotknac. Nie badz tchorzem. pisz...Czekam!
ODPOWIEDZ