bagatelne myśli lateralne
Re: bagatelne myśli lateralne
Godzilla? Haha. Kawal ulicznej szmaty, no comments
Nie wiem na jakiej podstawie Roo wysunął takie twierdzenie, czy tez przypuszczenie o R.
Mieliśmy z Roo dość mocne różnice zdań czego wyraz dawał w dość bezkompromisowy i dosadny sposób.
Dopiero wiadomość o chorobie mojej zony sprawiła że sie pojednalismy i opowiedział mi o swojej chorobie w ostatnim stadium.
Jego śmierć nie była szokiem bo wiedziałem że jest pogodzony z sobą i na swój sposób przygotowany.
To że w strukturach koru czy solidarnosci ubecja byla mocno aktywna nie jest specjalnym odkryciem.
Tak było i to w zakresie wiekszym niż się przecietnemu czlowiekowi mogło wydawać.
Wszelkie organizacje opozycyjne w PRL nie mogły istnieć bez pomocy Zachodu a ten nie był altruista i mial swoje cele.
Teraz z wiekiem i doświadczeniem potrafimy zauważyć jakąś część tych zależności.
Nawet działacze PZPR czy funkcjonariusze bezpieki czy wywiadu gdy zorientowali się w nieuniknionym upadku systemu zrobili wszystko by się zabezpieczyć i przypiąć do rewolucjonistów.
To wszystko jest znane i dość logiczne i oczywiaste.
Pomimo tego jestem daleki od oskarżania bez dowodów bo pomówienia potrafią wyrządzić bardzo dużo zla.
Na dodatek nie znamy motywów czy powodów dla których ktoś poszedł na współpracę.
W tamtych czasach jeden znajomy po kilku tygodniach pobyty we wiezieniu i odpowiedniej obróbce stał się innym człowiekiem a raczej jego cieniem. Miał jednak jeszcze troche godnosci do samego siebie i ostrzegl aby trzymać się od niego z daleka.
Po jakimś czasie oburzone srodowisko dowiedziało się ze poszedł na współpracę.
Po tym co przeszedl to nawet się nie dziwilem że podpisał.
Pomyśleć że wieksza część biskupów byla tajnymi współpracownikami i pokaźna grupa księży.
Gdy popatrzy się na wszelkiej maści spoleczne przewroty, jak np. ten słynny majdan w Ukrainie to widać że tak faktycznie chodzi o interesy wielkich korporacji a nie jakąś sprawiedliwość społeczną. Sam wiesz o tym doskonale.
Moim zdaniem zbyt mocno koncentrujemy się na pionkach tej szachownicy a gracze umykaja naszej uwadze.
Pionki można zmanipulować na wiele sposobów aby brały udział w tej grze i byłby przekonane że to one rozgrywają.
Sam wiesz że jeśli tak dobrze się przypatrzeć to poruszamy się w jednej wielkiej iluzji i nawet jak tego nie zauważamy, jestesmy sterowani.
pozdro
Godzilla to smierdzacy prymityw o tym kazdy wie a o mnie moze sobie tylko pomarzyc, ma o czym pisac. Roo bieda wiecznie odpoczywa i nie bede
mu odpoczynku zaklocal. Powiem tylko ze Roo mieszkal na drugim koncu Swiata
w Australi i tm biedak zmarl.Taki sam filozof jak godzilla tylko o niebo inteligentniejszy i jeden z najglosniejszych krzykaczy.
Powiedzenie ze godzilla potrafi dyskutowac, to to samo, co sr*** o zmierzchu po chodniku.Ok dosc na dzisiaj bo godzilla zemdleje z radosci.
mu odpoczynku zaklocal. Powiem tylko ze Roo mieszkal na drugim koncu Swiata
w Australi i tm biedak zmarl.Taki sam filozof jak godzilla tylko o niebo inteligentniejszy i jeden z najglosniejszych krzykaczy.
Powiedzenie ze godzilla potrafi dyskutowac, to to samo, co sr*** o zmierzchu po chodniku.Ok dosc na dzisiaj bo godzilla zemdleje z radosci.
Pionkami grali zawsze ci mądrzejsi i silniejsi...
A ja nie lubię jak mi byle łajza ubliża.
On był w Chinach... Wielka figura znaczy...
Ja byłem tam w roku 1992... W Hongkongu...
A ja nie lubię jak mi byle łajza ubliża.
On był w Chinach... Wielka figura znaczy...
Ja byłem tam w roku 1992... W Hongkongu...
A ja byłem w 2015 choć jestem nikim.
A tak przy okazji to ciekaw jestem czy R miał to samo imię w Polsce bo jak popatrzałem na listę przywódców strajków w tamtym regionie to jakoś nie znalazlem, ale przyznaję że bylo ich tam ponad setka więc mogłem przeoczyc albo annały przemilczały.
Ostatecznie to i tak nie ma znaczenia bo jak sam stwierdził było minęło i ma rację.
Nie mily, 'Reflex' powstal tutaj na tym czacie.
Ale jak masz pytanie pytaj!
Ale jak masz pytanie pytaj!
-
sprawiedliwy
właśnie Reflexie obiecałeś o Chinach, napisałeś cdn.... no i gdzie ?
KIedy tam byłeś.? 2015 to juz POmorzak mial przed oczami całkiem nowe Chiny. To zupełnie inna bajka oglądać obrazki jako turysta.
Szwajcarzy wybudowali Chińczykom fabrykę w Mandżurii, sprzedali licencje ...na produkcję chemiczna. Siedzieli tam po miesiącu każdy ekipa, chemicy , elektronik projektant. Miasteczko- ( 2 miln) robotnicze przemysłowe przykryte pierzyna smogu z kominów.. Tyleż rowerów ilu mieszkańców. 91 rok. Codzienne życie, zwykłego Chińczyka w mundurku na rowerze.
A teraz ? skok nieziemski. Zmiana mentalności, wartości, moralności, zmiana wszystkiego. Chiny zrobiły skok z prymitywizmu w inna galaktykę.
Chyba mówiłam o świetnej książce, szczegółowo opisującej chińskie 100 lat. Babcie, Mamę i siebie.
Książka jest i była bestselerem światowym.
JUNG CHAMG. Dzikie łabędzie. Trzy córki Chin... napisana w 2003 roku.
org : Wild Swans: Three Daugthers of China
Babcia z połamanymi bandażowanymi w młodości stopami, rewolucje chińskie, upokorzenia itd życie pod dyktando. Wychowanie bez okazywania emocji co pozostało przez 3 generacje, wymachiwanie dłońmi podczas rozmowy, to rzeczy nie do pomyślenia,Troche gruba 650 stron.
Tych spraw turysta nie zobaczy, nie zrozumie nawet widząc.
KIedy tam byłeś.? 2015 to juz POmorzak mial przed oczami całkiem nowe Chiny. To zupełnie inna bajka oglądać obrazki jako turysta.
Szwajcarzy wybudowali Chińczykom fabrykę w Mandżurii, sprzedali licencje ...na produkcję chemiczna. Siedzieli tam po miesiącu każdy ekipa, chemicy , elektronik projektant. Miasteczko- ( 2 miln) robotnicze przemysłowe przykryte pierzyna smogu z kominów.. Tyleż rowerów ilu mieszkańców. 91 rok. Codzienne życie, zwykłego Chińczyka w mundurku na rowerze.
A teraz ? skok nieziemski. Zmiana mentalności, wartości, moralności, zmiana wszystkiego. Chiny zrobiły skok z prymitywizmu w inna galaktykę.
Chyba mówiłam o świetnej książce, szczegółowo opisującej chińskie 100 lat. Babcie, Mamę i siebie.
Książka jest i była bestselerem światowym.
JUNG CHAMG. Dzikie łabędzie. Trzy córki Chin... napisana w 2003 roku.
org : Wild Swans: Three Daugthers of China
Babcia z połamanymi bandażowanymi w młodości stopami, rewolucje chińskie, upokorzenia itd życie pod dyktando. Wychowanie bez okazywania emocji co pozostało przez 3 generacje, wymachiwanie dłońmi podczas rozmowy, to rzeczy nie do pomyślenia,Troche gruba 650 stron.
Tych spraw turysta nie zobaczy, nie zrozumie nawet widząc.
-
sprawiedliwy
Pomorzaku, nie rozumiem.....blondynka jestem, zapomniałeś ?
on zrozumiesprawiedliwy pisze: ↑ndz gru 21, 2025 4:54 am Pomorzaku, nie rozumiem.....blondynka jestem, zapomniałeś ?