Oasis of the Seas

Podróże kształcą - te bliskie, i te dalekie.
tusku

Re: Oasis of the Seas

Post autor: tusku »

bea_mezlot pisze: to z tego ,ze dalej przecietnego polaka nie stac na urlop w tropikach , i zamiast wynajac firme to sam robi wszystkie remonty w domu ( no chyba ,ze ktos lubi sobie sam zrobic po swojemu) bo go po prostu nie stac na firme
a wiesz ile mozna zaoszczedzic robiac wiele rzeczy samemu?
ja na ten przyklad polozylem sobie plytki na podlogach prawie w calej chalupie... hydraulika na poczatku musialem wziac bo sam nie potrafilem sie przegryzc przez betonowy strop... ale dzisiaj i to bym potrafil bo wiem gdzie wypozyczyc maszyne.... krany i takie tam sam naprawiam bo to proste... komin sobie sam zamontowalem i piec sam podlaczylem... za sam komin specjalista z Niemiec (oni mniej biora niz Szwajcarzy) chcial wiecej niz ja zaplacilem za komin i piec...

i zeby bylo smieszniej to wszystko przeszlo tutejsza drobiazgowa kontrole i zostalo dopuszczone do uzytkowania...

a w cieple miejsca lubie jezdzic i czasem jezdze... ostatnio czytalem ze wyjazdy do Egiptu czy inszej Tunezji z Polski sa tansze niz inne wczasy... no i ogolnie sytuacja w Polsce jest coraz lepsza, reflex ci to potwierdzi, wiec nie rozumiem powodow do narzekan...

jak ktos potrafi to warto samemu zrobic... chyba ze nie potrafi... innym aspektem, ktory mozna brac pod uwage jest tez czy warto robic cos samemu... gdy sie na przyklad ma duzo pieniedzy i nie chce sie marnowac czasu i zdrowia na glupoty, ktore mozna zlecic komus innemu... wtedy i owszem, mozna zlecic...

wez pod uwage ze te wszystkie Obi, Praktikery i inne hipermarkiety dla majsterkowiczow przyszly do Polski z Zachodu, gdzie ludzie tez lubia sobie sami podlugac tu i owdzie.... ta propaganda ze "na Zachodzie to panie..." jest z lekka przeklamana...

bo i tu sie wiele rzeczy robi samemu...
bea_mezlot

Re: Oasis of the Seas

Post autor: bea_mezlot »

tusku pisze: a wiesz ile mozna zaoszczedzic robiac wiele rzeczy samemu?
wiem , a ty wiesz ,ze mozna caly urop spedzic na remoncie zamiast na wypoczynku po calym roku pracy?

nigdy nie pytalam o stan majatkowy itp i nie zapytam
ale tusku wyglada,ze masz duzo czasu na "roboty" we wlasnym domu i stac cie na wyjazdy do krajow egzotycznych
na te pierwsze to pewnie zona moze nie raz narzeka bo balagan itp,ale za te drugie pewnie wynosi cie pod "niebiosa"

owszem zaczely sie wyjazdy , te najpopularniejsze do egiptu
rx mi nic nie musi potwierdzac bo wiem co jest grane , i wiem jak nasi spedzaja urlop tam, unikaja choroby faraona czyli w wiekszosci pija caly turnus bo jest za darmo (wliczone w cene)
mialam przyjemnosc spotkac sie ze znajomymi ktorzy w tym roku byli w egipcie ... piramidy zbladly w opisie samlotow jakimi lecieli i wracali (dlatego tak tanio) i jak ich wystawili z hotelu wczesniej
i nie wiadomo gdzie mieli wiecej atrakcji? na wielbladach ? czy w samolocie ,ale podejrzewam ,ze w samolocie
obserwowali czy sie nie rozpada hahaha => czartery
dzis wyjazd do egiptu to jak kiedys byl u mnie wyjazd do rokitek
wszyscy jada , ja nie bylam w egipcie ,a jesli juz pojade to jak juz sie wszyscy przewina

po co sie tam pchac?

europa ma tyle pieknych miejsc,
polecam:
na lato hiszpania , chorwacja , wlochy poludnie
na zime (narty) francja 3 doliny
Załączniki
dopadla mnie bieda
dopadla mnie bieda
bieda.jpeg (53.16 KiB) Przejrzano 7921 razy
ODPOWIEDZ