wpis jednorazowy

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
godzilla

Re: wpis jednorazowy

Post autor: godzilla »

Reflex pisze:Za nim zjawil sie drugi, ten dla odmiany z kijem bejsbolowwym. Zdemolowall post Galwasa, powyrywal fragmenty z kontekstu i opatrzyl je komentarzami, z ktorych ani jedno zdanie nie nadaje sie do poswiecenia mu uwagi ze wzgledu na dziecinny poziom i wymachujac kijem bejsbolowym obrzuclil autora postu pogadliwymi i obrazliwymi slowami.

Nie poprzestal na tym.

Pomorzaka, NIkity, czy mnie nie odwazyl sie tym razem zaatakowac, skoczyl na kobiete, karzac ja za to ze osmielila sie pochwalic co on przed chwila opryskal blotem (post Galwasa), przy okazji oszczerczo ponownie dyskredytowal jej tekst i osobe Galwasa.
galwas karze sie Polakom zachowywac jak debile, nadstawiac dupy gdy ktos chce ich w nia bic i zamknac gebe zeby nie powiedziec czegos czego wladza nie lubi...

jesli ktos jego postow w ten sposob nie zrozumial to mamy do czynienia z analfabetyzmem... i to szeroko rozpowszechnionym...

a co do "kobiety", ktora mnie osobiscie zaatakowala po chamsku uzywajac zwrotu "maly czlowieku", wiedzac ze mam metr osiemdziesiat wzrostu i do tego sluszna wage to moge ci tylko reflexiku parsknac smiechem w twarz... toz to ja na to chamstwo zareagowalem jak nie przymierzajac.... lepiej nie przymierzac...

delikatnie "kobiete" potraktowalem.... ze wzgledu na wieloletnia znajomosc jedynie... kiedys dosyc jobow juz dostala... a ja pamietliwy nie jestem...

postow galwasa nie ma co dyskredytowac... on sam sie zdyskredytowal, zszedl do poziomu bolszewickiego politruka... jego sprawa i jego problem... tylko po smierci niech nie udaje polskiego patrioty i nie liczy na to ze nikity i im podobni beda jego wiersze cytowac bo z galwasa zaden noblista...
Malina

Post autor: Malina »

Jak zwykle dziwne te Wasze dyskusje. Skupiacie się na dokopaniu w swoich tekstach innym piszącym a nikt nie podaje argumentów na konkretne tematy.
Ktoś tu napisał, że jeśli forum "padnie" to będzie ro głównie wina Reflexa. Owszem ten ktoś ma dużo racji. Najgorsze teksty jakie są prezentowane na tym forum to teksty Reflexa atakującego wszystkich z wyjątkiem nicków które prawdopodobnie stworzył sam.

Galwas owszem, czasem potrafi napisać dobry tekst ale ostatnio stara się wcisnąć czytelnikom propagandową papkę do idiotów. Nie odmawiam Mu prawa do samozadowolenia i szczęścia, jednak "różowe okulary" zniekształcają rzeczywistość.
godzilla

Malina pisze:Galwas owszem, czasem potrafi napisać dobry tekst ...
byc moze kiedys potrafil...

teraz pisze jak Kobyszczę z Cyberiady....
http://talk.polonia.net/viewtopic.php?f=4&t=2611
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Malina pisze: Galwas owszem, czasem potrafi napisać dobry tekst ale ostatnio stara się wcisnąć czytelnikom propagandową papkę do idiotów. Nie odmawiam Mu prawa do samozadowolenia i szczęścia, jednak "różowe okulary" zniekształcają rzeczywistość.
Sz.P @Malino

Odnoszę wrażenie że mijacie się z Galwasem bo każde z was mówi o innym przedziale czasu ludzkiej egzystencji.

Szklankę wody napełnioną do połowy można opisac w dwojaki sposób.
Można powiedzieć że jest do połowy pusta lub do połowy pełna.
Taki opis mówi jednak o aktualnym stanie rzeczy.
Nie mówi o tym czy obecny poziom cieczy w szklance jest spowodowany ustawicznym przybywaniem czy też ubywaniem wody.
Czy stanem początkowym była pusta czy też pełna szklanka.

Uważam że biorąc pod uwage przedziały czasu liczone w setkach czy tysiącach lat to obecnym mieszkancom Ziemi żyje sie lepiej. Takie stwierdzenie jednak nie jest jednoznaczne z negowaniem istnienia niesprawiedliwości czy ucisku w dzisiejszych czasach.
Większość działań ludzi czasów dzisiejszych nie jest niczym nowym i te same mechanizmy działały od zarania dziejów.

W moim odczuciu to właśnie starał sie przekazać Galwas i o noszeniu przez niego "różowych okularów" raczem mowy być nie może.

Prosze mi wybaczyć że sobie pozwolilem na interpretację w stylu "co poeta chciał powiedzieć" ale Pani wyrozumialość i takt zachęciły mnie do tego.
Najprawdopodobniej nie będę zbyt często wypowiadał sie na tym forum wiec tym bardziej chcę przy tej okazji przekazac Pani pozdrowienia i wyrazy szacunku.
Z poważaniem
pomorzak
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Najgorsze teksty jakie są prezentowane na tym forum to teksty Reflexa atakującego wszystkich z wyjątkiem nicków które prawdopodobnie stworzył sam.
No popatrz. A ja myslalem ze nigdy sie nie wyda. :o Galwas, Pomorzak, Nikita, Almagus, Lady_lost...Wiara i S., Vito... Marycha a jakze! - a tak was moje nicki kochalem i wydalo sie..... :oops:
tekajot

Post autor: tekajot »

lady_lost pisze:Galwasie,
marnujesz swój talent. Byłbyś ( o ile nie jesteś) fantastycznym felietonistą. Posiadasz lekkość pisania, ogromną mądrość życiową i wplątane w to wszystko inteligentne poczucie humoru. Więcej nie napiszę, choć miałabym jeszcze wieeele do powiedzenia, ale zaraz okrzykną mnie Twoją Kochanicą, nie zważając na mój habit!
Pozdrawiam i pisz! pisz! jak najwięcej ;)

Alkohol lżejszy jest od wody to i pisanie ma swoją lekkość.

Znaczy, z niejednego pieca chleb jadał. :lol:
Kochanictwo można zrealizować jedynie w przypadku kiedy odległość jest mniejsza od długości (marchewki).
Malina

Post autor: Malina »

Dużo czasu upłynęło, zanim rozumiejąc coraz więcej pogodziłem się ze światem, zdałem sobie sprawę z tego, że są rzeczy, których nie da się zmienić, z trudem znalazłem spokój i proszę mi go nie zakłócać!

A ponieważ rozumujecie jak nastolatki, proponuje postawić sobie Hamletowskie pytanie: „Być albo nie być?” Jeżeli odpowiecie na to twierdząco, a sądząc po tym, że wszyscy chodzicie po tym świecie już dosyć długo, taką właśnie daliście odpowiedź, to wtedy należy być konsekwentny i przyjąć do wiadomości, że tym samym akceptujecie realia tego świata, i dlatego obrażanie się rzeczywistość nie ma sensu.
Teraz rozumiem Galwasie Twoją postawę wobec świata. Realia dotkliwe były boleśnie raniąc Cię dlatego jako samoobronę, wybrałeś zaprzeczenie. Ten rodzaj ucieczki ochorni tylko Twoje Ja, nie zmienia jednak rzeczywistości. Rzeczywistość nadal jest bolesna i niesprawiedliwa. Świat, przez to iż Ty nie zaakceptujesz faktów nie ulegnie zmianie. Dążenie jednak do zmian, choćby małymi krokami może świat zmienić. Kropla drąży skałę Galwasie a nie dla własnego ustrzeżenia się przed bólem chowanie głowy w piasek i twierdzenie, że ból i jego przyczyna nie istnieją.

Hamletowskie pytanie "Być albo nie być", nie ma z tym tematem nic wspólnego. To już raczej lepiej pasuje do tematu o Szymborskiej i jej podpisania listu oraz pisania wierszy dla dyktatora. Tak, tam należało sobie zadawać takie pytanie każdego dnia i każdej godziny. A odpowiedź samemu sobie "nie być" nie oznaczała w czasach stalinowskich jedynie jako złamana kariera czy też niemożność zapewnienia sobie bytu. W tamtych czasach, "nie być" należało rozumieć jako śmierć.

Nie powinniśmy wikłać w temat poruszany tutaj sytuacji naszego życia prywatnego bo w większości jesteśmy ludźmi zadowolonymi z życia, żyjącymi w dostatku otoczeni szczęściem i miłością. Nie może jednak nasza prywatna sytuacja przesłaniać nam większego obrazu, jakim jest sytuacja na świecie bo ukażemy się jako ignoranci i egoiści.
Swoimi słowami Galwasie "z trudem znalazłem spokój i proszę mi go nie zakłócać!
" udowodniłeś, iż to ja i mnie podobni mają rację a Ty jedynie bronisz się przed prawdą wszystkimi możliwymi środkami. Uciekając się nawet do kłamstwa wobec siebie samego.
godzilla

Malina pisze:Swoimi słowami Galwasie "z trudem znalazłem spokój i proszę mi go nie zakłócać!
" udowodniłeś, iż to ja i mnie podobni mają rację a Ty jedynie bronisz się przed prawdą wszystkimi możliwymi środkami. Uciekając się nawet do kłamstwa wobec siebie samego.
ladnie ujete... ale czasem takie uciekanie sie do klamstwa moze stac sie dla rzadzacych potwierdzeniem slusznosci w ich dazeniu do zbrodni... no bo "jak nikomu to nie przeszkadza, nikt nie protestuje, wszyscy sa za nami to moze teraz sie wezmiemy za..."
i dorzynaja sobie watahy... bo nikomu to nie przeszkadza... kazdy chce zachowac swoj wewnetrzny spokoj, do ktorego doszedl z trudem...

przypomne ze w ten sam sposob to dzialalo paredziesiat lat temu... wszyscy wiedzieli ze ktos tam wyjezdza "na wczasy"... no to po co protestowac? niech sobie jada...

jednak dobrze ze czasem ktos myslacy tu tez zaglada bo czasem myslalem ze to ja mam cos z glowa... jedem przeciw wszystkim? czy to mozliwe ze tylko ja widze co sie dzieje?
statystycznie rzecz biorac powinienem zglosic sie do psychiatry... ale jednak niekoniecznie...
Galwas

Post autor: Galwas »

godzilla pisze:statystycznie rzecz biorac powinienem zglosic sie do psychiatry... ale jednak niekoniecznie...
Moim zdaniem, jak najbardziej koniecznie!!!!
Malina pisze:Rzeczywistość nadal jest bolesna i niesprawiedliwa. Świat, przez to iż Ty nie zaakceptujesz faktów nie ulegnie zmianie.
No i tutaj się zgadzamy, bo przecież ja temu nie zaprzeczam. Chodzi o to, żeby patrzeć obiektywnie i nie dać się ogłupić w żadną stronę, czyli popadać w krańcowości. O to mi chodziło, że bez względu na wasze subiektywne odczucia świat (społeczeństwo) idzie do przodu i systematycznie się polepsza.
W Polityce był niedawno ciekawy artykuł na ten temat. Na podstawie badań historycznych i porównań można stwierdzić, że jest o wiele lepiej, niż się to zazwyczaj ludziom wydaje. Powtórzę: coraz mniej, głodu, coraz mniej wojen, coraz mniej agresji, itp., tylko tyle i nie więcej. Więc proszę mi nie wciskać, kitu, że patrzę przez różowe okulary, to wy patrzycie przez ciemna, bo inaczej nie potraficie, dlatego bardzo wam z tego powodu współczuję.

A tak przy okazji dziękuję za miłe słowa Lady_Lost, Miltonce – cholernie mi się ten nick podoba, nie wiem dlaczego? – Reflexowi, no i oczywiście Pomorzakowi. Mam nadzieją że zostanie na forum! Z Godzilą nie rozmawiam, ale gorąco zalecam rozważenie mojej powyższej rady!

Acha, no i przestańcie mi pieprzyć o tym alkoholizmie, raczej sami wypijcie, może się wam trochę w głowach rozjaśni!
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Swoimi słowami Galwasie "z trudem znalazłem spokój i proszę mi go nie zakłócać!
Malina
I znowu zamiast argumentow pierze sie czlowieka, jego osobowosc i charakter. Malkontenci nie uznaja sprzeciwu, gardza za inne zdanie, szczegolnie kiedy jest optymistyczne i podane kulturalnie.
Malkontenci nie toleruja odmiennych opinii, nie dyskutuja, oni walcza z zaciekloscia fanatykow o RACJE.

Nie ludzmy sie, nie idzie o poszukiwanie prawdy, idzie o strach, ze jesli interlokutor ma racje, oni automatycznie zostana uznanych za glupszych. Latwo zauwazyc na powyzszym przykladzie, ze nie ma dyskusji. Kiedy np Galwas w wysoce kulturalny sposob operuje sprawdzalnymi faktami piszac JEDEN konkretny post, jego krytycy natychmiast sie obrazaja i lawina postow energicznie biora sie za demolke osoby Galwasa.

A przeciez temat rzeka, mozna dyskutowac calymi dniami uzywajac argumentow, podajac konkretne przyklady, poznajac glebiej zagadnienie, uczac sie jednoczesnie. Marzenie scietej glowy.
ODPOWIEDZ