"Pacjent z podejrzeniem zawału nie otrzymał pomocy bo... nie przyjechał do szpitala karetką. Jego syn musiał wezwać pogotowie, by przewieziono chorego kilka metrów - spod oddziału ratunkowego w Krasnymstawie na podjazd karetek w tym samym szpitalu."
PO w akcji......szpitalnictwo podlega pani ministar...pani minister..pielegniarka
...rozpoznawala w moskwie ciala....i dala ciala....jak mieszkac w takim kraju?
trza emigrowac......
Biskup kielecki: prasowe hieny nad trumną ofiar katastrofy
"Biskup kielecki Kazimierz Ryczan w homilii podczas mszy świętej sprawowanej 3 maja w intencji ojczyzny podkreślił, że po katastrofie prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem, "musimy od nowa walczyć o dusze narodu" i modlić się o "prezydenta, który będzie mu służył". \"
"Biskup Ryczan wezwał wiernych, by prosili z nim Matkę Boską Królową Polski "o mądrego prezydenta, który będzie służył narodowi, a nie pragmatyzmowi partii"."
Zupełnie nie rozumiem po jakiego wała nam prezydent,skoro mamy królową?
Tacy Anglicy,na przyklad,maja królową i zwykły premier im wystarczy.
My tez mamy premiera i królową - po jaką cholerę nam jeszcze prezydent?
Ten ostatni chodził wiecznie uśmiechniety,jakby mu ktos przed chwila dał po mordzie - następny może być taki sam,albo jeszcze gorszy.
Nie,zdecydowanie nie.Premier z królową nam wystarczą.
Trzeba tylko żeby nasza krolowa nie zaniedbywała swoich obowiązków dyplomatycznych,a nadwiślański kraj rozkwitnie jak pączki wiśni na wiosnę.
Wyobraźcie sobie taką wizytę dyplomatyczną Maryi Królowej Polski w USA;
wizy mielibyśmy załatwione od ręki a te pozostałe Herkulesy doleciałyby w 3 dni,a nie w 3 miesiące....
trudnosc polega na tym ze tej krolowej jeszcze nikt nie widzial - zachodzi pytanie - czy chodzi tu o tzw. "incognito" - podejrzewam o ta funkcje pania malionowska - xiegowa z pobliskiego tartaku - ona sie dobrze zna na deskach - premiera juz widzieli i znaja wszyscy
whiskeyprint1 pisze:trudnosc polega na tym ze tej krolowej jeszcze nikt nie widzial - zachodzi pytanie - czy chodzi tu o tzw. "incognito" - podejrzewam o ta funkcje pania malionowska - xiegowa z pobliskiego tartaku - ona sie dobrze zna na deskach - premiera juz widzieli i znaja wszyscy
.....szprecha dobrze?.... ta malinowska po niemiecku?...ma zezwolenie na prace?
jakies insynuacje...mnie sie premier nie przedstawial....wodki tez nie pilem z nim...nie znam goscia...
z obgladu....niesympatyczny.....kazik rudego sympatyczniejszy...nawet jego wilczur w oczy patrzy.....nie jak premier czegos ciagle wypatruje.....
po bokach.......patrzy jakby chcial jakie lody ukrecic...
Pipek, ty sie az prosisz ... ale moj syn mowi, ze takich jak ty to sie nawet nie bije. Probuje ci wytlumaczyc nieustajaco, ze nasmiewanie sie z symboli religijnych i czczonych swietych swiadczy o braku kultury obojetne jakiej religii to dotyczy. Czy ktos nasmiewa sie z ciebie, ze jestes niewierzacy. A w ogole co ty wiesz o Maryi Krolowej Polski???????
Ależ ja się z żadnych symboli religijnych (przynajmniej w tamtym poście) nie wyśmiewam.
Pomimo tego iż ci religijni i owszem;wyśmiewają.lżą,a i mordują,tych niereliginych.
Ja,szanowna koleżanko,wyśmiewam się z mieszania "symboli religijnych" do świata polityki.
Poza tym,symbol religijny,użyty w sprawie politycznej,przestaje być symbolem religijnym,a staje się symbolem politycznym.
Trzymajcie sobie te swoje "symbole religijne"(w zdecydowanej większości ukradzione innym religiom)
krótko przy orderach,to i nikt się z nich śmiać nie będzie.
Ich miejsce jest w kościołach i w waszych duszach,a nie na ulicach i mównicach.
Rzucacie ludziom nimi w twarz,a później bełkoczecie coś o poszanowaniu wierzeń religijnych.
Gdybyście je trzymali tam,gdzie jest ich miejsce,to ci niereligijni nawet by o nich nie wiedzieli.
Ale wy chcecie je narzucać innym,więc,proszę bardzo o pocalowanie mnie w moją "niereligijną" doopę.
Nota bene,modlenie się do św Maryji,Zawsze Dziewicy,jest w świetle waszej własnej religii blużnierstwem przeciw waszemu własnemu bogu.
Może okazać się,że taki pipek,krytykujący i wysmiewający wasze herezje,będzie kiedyś lepiej oceniony u tego tam,niz wasi fałszywi bigoci.
Przy oddzielaniu ziarna od plew,niekoniecznie wy będziecie ziarnem.
P.S.O Maryji wiem tyle,co usłyszałem z ust heretyków,odszczepieńców,sekciarzy;
podobno była matką Jezusa.
Wiem natomiast,że nie powinna byc na ołtarzach,bo tam jest miejsce tylko tego,ktory tam powinien być.
Co podobno potwierdzacie w swoich codziennych pacierzach.A przynajmniej powinniście - kiedy ja się uczyłem modlitwy,blisko 55 lat temu,to od pokoleń,recytowanie 10 przykazań bylo nieodzowną częścią codziennej,wieczornej modlitwy wierzących.
nie wnikam w rozwazania teologiczne bo jest to "ich" domena - ale pytanie o kult maryjny (wprowadzony stosukowo pozno do religii) nie jest pozbawione sensu i nie obchodzi mnie czy na miejsce "boga" ten kult wprowadzono - analitycy twierdza ze jest to komplex strategiczny kosciola ktory w ten sposob wprowadza do religii kobiete - ok - niech tak bedzie
z mojego wywodu wynika tylko jedno (taki jest prawdziwy sens) - czy nadanie tytulu krolowej i nadanie tytulu krola (tak - to żądanie jest domena polskiego kosciola) nie jest "upolitycznieniem" religii z jednej strony a z drugiej strony "uregijnieniem " polityki - czy jest to rodzaj balwochwalstwa jesli nie rodzajem "swietokractwa"?
coz nas to powinno obchodzic - nawet jesli jestesmy katolikami badz wierzacymi w boga a nie w figurki i symbole majace zobrazowac wielkosc tego czego nie rozumiemy - i z pewnoscia nas nie obchodzi - ale sa to reakcje na paradoxy majace (niestety) wplyw na nasze zycie w spoleczenstwie dla ktorego czesci te paradoxy i niedorzecznosci maja znaczenie wywierajace okreslony skutek rzutujacy na reszte spoleczenstwa - te niedorzecznosci staja sie narzedziem szantazu politycznego - co nazbyt widoczne jest szczegolnie w katolickiej polsce
droga redakcjo - prosze nie zdejmowac tego postu - prosze pozwolic wypowiedziec sie innym jesli to forum nazywamy platforma dyskusyjna - przeciez dyskusje bazuja na odmiennosci pogladow a nie jednomyslnosci - rozumiem wasza ostroznosc - ale podejrzenie o "obraze wyznaniowa" byloby niesluszne
pipek pisze:Ależ ja się z żadnych symboli religijnych (przynajmniej w tamtym poście) nie wyśmiewam.
Pomimo tego iż ci religijni i owszem;wyśmiewają.lżą,a i mordują,tych niereliginych.
P.S.O Maryji wiem.
dobrze ze chociaz wiesz o Maryji.......mozesz pokazac tych religijnych....mordujacych......tych niereligijnych.....
..ci ktorych ksiadz zlapal na podpijaniu wina mszalnego....teraz palaja zemsta zamiast wielebnego po rekach calowac...uchronil ich od pijanstwa...
wierzacy. A w ogole co ty wiesz o Maryi Krolowej Polski???????
---------------------------------------------------------------------
nie chcem ale muszem.
a coz pan droga pani powie o krolowej polski?
zapewne tyle samo co o xiedzu kordeckim i cudzie pod czestochowa - badz tez o zaglobie-skrzetusko-wolodyjowskim ktorzy stali sie kawalkiem prawdziwej historii polski - nieprawdaz?
whiskeyprint1 pisze:wierzacy. A w ogole co ty wiesz o Maryi Krolowej Polski???????
---------------------------------------------------------------------
nie chcem ale muszem.
a coz pan droga pani powie o krolowej polski?
zapewne tyle samo co o xiedzu kordeckim i cudzie pod czestochowa - badz tez o zaglobie-skrzetusko-wolodyjowskim ktorzy stali sie kawalkiem prawdziwej historii polski - nieprawdaz?
amen?
...ktos nam ciemnotę wciska......niemcy jakies czy co?