O takom Polskie...II

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
godzilla

Re: O takom Polskie...II

Post autor: godzilla »

pipek pisze:No tak - modlic się można publicznie,rzucając wszystkim swoje symbole religijne prosto w twarz,ale śmiać się wolno tylko we własnym domu.
Najlepiej w kąciku zamkniętej szafy i przy szczelnie zasłoniętych oknach.
A nie daj boże w dzień - tylko w nocy.
Popiertegotamtego cię Godzil na starość...
sorry, kogo popierd.olilo konkretnie?

ja ci tylko zwrocilem uwage ze to roznica czy sie smiejesz w sr-aczu we wlasnym domu a co innego gdy to robisz piszac na publicznym forum dostepnym dla kazdego na calej ziemi jesli tylko dysponuje dostepem do internetu....

jezeli o mnie chodzi to mozesz sie smiac i ryc kopytami z radosci... mam to w dupie... ale bede sie dalej upierdliwie czepial niescislosci i przeklamaniom...
pipek

Post autor: pipek »

jezeli o mnie chodzi to mozesz sie smiac i ryc kopytami z radosci... mam to w dupie...
To po kiego wała się czepiasz?
Spieszy ci się w średniowiecze - to wal chłopie,nie oglądaj się na boki....
ale bede sie dalej upierdliwie czepial niescislosci i przeklamaniom...
wyprostuj najpierw swoje,

zresztą, ja też mam to wszystko gdzieś,
piszem bo lubiem się pośmiać,a kto jest sztywniak to niech sobie wąsy domaluje - będzie poważniej wyglądał,
pipek

jezeli o mnie chodzi to mozesz sie smiac i ryc kopytami z radosci... mam to w dupie...
To po kiego wała się czepiasz?
ale bede sie dalej upierdliwie czepial niescislosci i przeklamaniom...
wyprostuj najpierw swoje,

zresztą, ja też mam to wszystko gdzieś,
piszem bo lubiem się pośmiać,a kto jest sztywniak,to niech sobie wąsy domaluje - będzie poważniej wyglądał,
godzilla

pipek pisze:To po kiego wała się czepiasz?
czepiam sie dla zasady bo nie cieszy mnie wizja NOWEGO Swiata, w ktorym przezyje tylko kilka milionow mieszkancow naszej planety... a KK, jako organizacja byc moze majaca jeszcze cos do gadania, moze to opoznic o te pare lat czy dekad...
pipek

Godzil,chłopie - ty myślisz że KK nie gra z tamtymi do jednej bramki?
Jak tak myślisz - to sorki,man...
W świecie szmalu nie ma narodowości i religii.
Jedynym bogiem jest Mammon a jedyną religią zysk.
godzilla

pipek pisze:Godzil,chłopie - ty myślisz że KK nie gra z tamtymi do jednej bramki?
wyglada na to ze KK gra inaczej... a przynajmniej niekoniecznie akurat do tamtej bramki... oni maja swoja w Watykanie i tam pieniadze plyna...

gorzej moze byc jak zlikwiduja tamta kase i te pieniadze zaczna plynac np. do nowego jorku, do centrali...
pipek

Polska przeszła całkowicie w prywatne ręce

Skarb Państwa i Bank Gospodarstwa Krajowego sprzedały funduszom papiery Mennicy za prawie 350 mln zł. Można oczekiwać, że dzięki temu poprawi się płynność akcji tej spółki.

Zgodnie z zapowiedziami Skarb Państwa sprzedał inwestorom finansowym 31,6 proc. akcji Mennicy. 10,3 proc. papierów zbył również państwowy Bank Gospodarstwa Krajowego, który wcześniej nie komentował, jak zachowa się wobec prywatyzacyjnych planów MSP. Resort pozyskał z transakcji 262 mln zł, a bank 85 mln zł.

Największym udziałowcem Mennicy – z 42,3 proc. akcji – pozostaje Zbigniew Jakubas (z rodziną kontroluje ponad 51 proc. kapitału).

Mennica rozpoczęła kampanię promującą wśród klientów indywidualnych zakup złota inwestycyjnego, a także zapoczątkowała sprzedaż srebra w sztabach.

http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1221 ... caid=1a2a2
Do słynnej frazy Wyspiańskiego;
"Miałeś, chamie, złoty róg,
miałeś, chamie, czapkę z piór:
czapki wicher niesie,
róg huka po lesie,
ostał ci się ino sznur,
ostał ci się ino sznur"
coraz bliżej...
whiskeyprint1

Post autor: whiskeyprint1 »

panowie - ze europa sie wali (choc nie jestem obeznany w tych sprawach) - widac - jednak experci twierdza ze kryzys gospodarczy-finasowy-rzadzenia(wladzy) dopiero sie zaczyna - ze wzrasta niezadowolenie spoleczestw wobec udowodnionej niesprawnosci i winy polityki ktora owa sytuacje wytworzyla - to jest rowniez widoczne - ze nie widac zadnej koncepcji ktora moglaby zalagodzic sytuacje - chyba wiadomo

na tle wyzej opisanego obrazu (ktory moze ale nie musi byc prawdziwy) porownuje sie coraz czesciej polske jako jedyny kraj w europie nie tkniety zaraza kryzysu - a jesli wogole to z minimalnym skutkiem i tu jako przyczyne podaje sie specyfike polskiej gospodarki a szczegolnie jej stabilny rynek wewnetrzny - nie znajac sie na tym - przypomnim opinie znawcow - a sam nie wykluczam (troche utopijnej) mozliwosci ze kiedys bananowa republika niemiec poprosi polske o pozyczke
pipek

Turcy chcą kupić LOT

Prezes Turkish Airlines, Temel Kotil, jest zainteresowany kupnem LOT-u.

"Wiem, że LOT prowadzi właśnie restrukturyzację, więc trzeba trochę poczekać. Nie mam jednak zamiaru przepuścić takiej okazji" - powiedział w wywiadzie dla "Rz".

http://biznes.onet.pl/turcy-chca-kupic- ... rasa-detal
Polskie okno na nowoczesny świat,duma i chwała Rzeczpospolitej;

Tureckie Linie Lotnicze "LOT".
pipek

na tle wyzej opisanego obrazu (ktory moze ale nie musi byc prawdziwy) porownuje sie coraz czesciej polske jako jedyny kraj w europie nie tkniety zaraza kryzysu - a jesli wogole to z minimalnym skutkiem i tu jako przyczyne podaje sie specyfike polskiej gospodarki a szczegolnie jej stabilny rynek wewnetrzny - nie znajac sie na tym - przypomnim opinie znawcow - a sam nie wykluczam (troche utopijnej) mozliwosci ze kiedys bananowa republika niemiec poprosi polske o pozyczke
Życzyłbym sobie,aby tak było,panie wuhap.
Czytałem dzisiaj artykul na temat ewentualnego wejścia Polski do gromadki eurowców i byly w nim zawarte opinie polskich ekonomistów,ktore mnie,laika,przyprawiły o napady smiechu,podobne do tych jakie zawsze miewam przy nieudolnych próbach Reflexa zdyskredytowania mojej skromnej osoby lub przy jego wypowiedziach,kiedy to stara się uchodzić za eksperta od czegokolwiek.
Wracając do tematu,czyli Polski jako zielonej wyspy na oceanie ujemnych wynikow gospodarek innych krajów europejskich;
chciałem panu tylko zwrócić uwagę na kilka cyferek(i tak juz porządnie zmanipulowanych pod kątem zieloności);
1.Budżet państwa polskiego po poprawkach w latach 2008-2010,czyli zakładane wpływy do budżetu w kolejnych latach;
2008 - 281 mld zł,
2009 - 277 mld zł,
2010 - 249 mld zł,
Skoro kraj nie jest w kryzysie to skąd te spadki wpływów do kasy państwa?

2.Zakładany deficyt budżetu państwa;
2008 - 27 mld zł,
2009 - 28 mld zł,
2010 - 52 mld zł.

Oczywiście pogłębiający się deficyt budżetowy wcale nie musi świadczyć o kryzysie(sic).

3.Wzrost zadłużenia kraju które wynosiło na koniec roku fiskalnego;

2007 - 527 mld zł,
2008 - 595 mld zł,
2009 - 670 mld zł,

Czyli wzrost długu publicznego kraju o ok. 70 mld zł polskich rocznie,co też zapewne świadczy o braku kryzysu.

Konkluzje każdy może sobie wysnuć sam,według własnego widzimisię,ale ja skłaniam się do komentarza,takiego jak ja kibica,wyczytanego pod artykulem;
na pytanie czy w końcu Polska jest "zielona wyspą" czy bankrutem,jeden z internautów odpowiedział:
Do wyborów jest zielona wyspą,a po wyborach będzie bankrutem.

P.S.Wszystkie podane przeze mnie liczby wziałem ze strony internetowej polskiego Ministerstwa Finansów.
Do sprawdzenia tutaj:

http://www.mf.gov.pl/
Zablokowany