bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
sprawiedliwy

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: sprawiedliwy »

a czy myślisz , ze ja się nie wygłupiam, jak tylko jest okazja, :mrgreen: zgrywać się i nabijać zawsze zdrowo, byle bez bólu było.

opier--niczanie interlokutorów nie jest pomocne, szczególnie gdy zawiera wyzwiska.
PS, śmiać się z samego siebie i nabijać z samego siebie, mając dystans do siebie, to juz sztuka dla najinteligentniejszych...

a przy okazji, jest w tygodniku Polityka znakomity artykuł, poważny, na temat wszystkich szczepionek i roli szczepień w ogóle i w szczególe tez. . Prosto i logicznie, by nie powiedzieć łopatologicznie, wyjaśnione od wścieklizny, cholery, osp dwóch, kokluszu itd itp.... aż do dziś antyrakowych.

autorem jest Pan Rzymski. Łatwo znaleźć.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

USA: awaryjne zezwolenie dla szczepionek na COVID-19 cofnięte. Preparaty obejmą normalne procedury

Amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA), pod przewodnictwem sekretarza ds. zdrowia i opieki społecznej (HHS) Roberta F. Kennedy'ego Jr., cofnęła wydane w awaryjnym trybie podczas pandemii COVID-19 zezwolenia na użycie szczepionek przeciwko COVID-19, w tym eksperymentalnych szczepionek mRNA.

„Zezwolenia na użycie w nagłych wypadkach (EUA) szczepionek przeciwko COVID-19, niegdyś wykorzystywane do uzasadniania szerokich nakazów dla ogółu społeczeństwa za rządów Bidena, zostały cofnięte”, napisał Kennedy na portalu X............................

https://bialykruk.pl/wydarzenia/usa-awa ... -procedury
Całkowicie znieśli obowiązek szczepień. Nawet tych podstawowych

Floryda stała się pierwszym stanem w USA, który całkowicie zniósł obowiązek szczepień – nawet dla dzieci uczęszczających do szkół......

https://www.medonet.pl/leki-od-a-do-z/s ... 89919.html
Po tym łopatologicznym wyjaśnieniu szczepionek powinni zmienić nastawienie jak Reflex im przetłumaczy z polskiego.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

I Ty myslisz ze oni sa glupsi od Ciebie? Zal mi Cie.
Trzeba byc straszliwie zarozummialym albo...
ciemnym jak noc "doktorze pomorzaku",
( nie chcialem napisac jak bardzo jestes glupi).
almagus

Post autor: almagus »

Pomorzak, nie bądź przyczynkowcem.
Szczepionka mRNA idzie dalej, jak choćby przeciw dendze oraz służy rozwijaniu kuracji genetycznych.
Przyjmij do wiadomości, że Kennedy i Trump to są ludzie niekompetentni i zawistni sukcesów.
Pisz do rzeczy.
pozdrawia almagus.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

almagus pisze: pt wrz 05, 2025 2:38 pm Pomorzak, nie bądź przyczynkowcem.
Szczepionka mRNA idzie dalej, jak choćby przeciw dendze oraz służy rozwijaniu kuracji genetycznych.
Przyjmij do wiadomości, że Kennedy i Trump to są ludzie niekompetentni i zawistni sukcesów.
Pisz do rzeczy.
pozdrawia almagus.
Zaczynasz pisać reflexem drogi almagusie.
Na temat Kennedyego i Trumpa masz swoją opinię i jest ona jedynie twoją opinią a nie jedyną prawdą i nie wymagaj abym się jej podporządkował.
Tak więc pisanie do rzeczy w twoim rozumieniu nie jest tym co ja za takowe uważam.
Co do "szczepionek" mRNA, czy jak słusznie nazwałeś kuracji genetycznej, dość pokaźna rzesza naukowców jest mniej entuzjastyczna jak ty i mogę podejrzewać że znają ten temat trochę lepiej od nas.
Ostatecznie masz prawo tak samo jak i ja obdarzyć zaufaniem tekie czy inne osoby czy też opinie ale uważam za lekkie przegięcie gdy wymagasz przyjęcia twoich kryteriów bo dla ciebie są one jedyne słuszne.
Tak więc almagusie nie bądź zarozumialcem.

pozdrawiam pomorzak
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Totalna bzdura. Tu nikt nie jest entuzjastyczny. Egoistyczny i niemily jest "Dr" pomorzak. Kazda epidemia na swiecie powtorzyla sie wiele razy, wciaz sie powtarza i bedzie sie powtarzac To na poprzedniej epidemmi pomorzak odniosl dziecinna porazke i tu chce miec nastepna.
Roznica polega na tym, ze podczas zapanowania epidemii medycyna leczac nas przeciwko niej zyskiwala coraz wiecej sukcesow. Zadna zarazliwa eidemia nie zostala wyleczona, sa juz jednak leki w razie epidemii, beda nam na miiare mozliwosc chorobe lagodzic.
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

No Pomorzaku Twoje rozumienie tekstu jest dziwne, czego dowodem jest jak skomentowałeś wypowiedz Almagusa...( kuracja genetyczna)
mRNA zadziałała tez na zawiść i zazdrość w świecie nauk medycznych, bo jest to metoda rewolucyjna i genialna i rewolucyjna i... której rzeczywiście nie wszyscy są wstanie i nie chcą nawet jeśli mogą objąć rozumem. Dziadzio nazwal to "na złość nie włożę czapki, a ze odmrożę uszy, to moja racja na wierzchu"

Ziemia jest płaska, jestem pewna :mrgreen: Szanowny Panie Pomorzaku. A na Księżycu siedzi Pan Twardowski. Ja mu codziennie macham na dobranoc!
I wyobraź sobie, ze pozdrawia Cie serdecznie...

acha a propos szacunku wobec innego zdania, Jasne, ze go respektujemy tutaj, rzecz w formie i wierze. To właśnie trochę jak z wiara. Wszyscy szczerze wierza, agnostycy, mahometanie, chrześcijanie, indyjskie wiary, wierzyli Egipcjanie w swoich a grecy w swoich.... Pięknie gdy nikt nie jest fundamentalista a tolerancja kwitnie...
dzisiejszy świat nauki, nie zwalcza się nawzajem, nawet gdy maja różne wyniki. Przypomnij sobie jak świat zareagował na pierwszy informacje o istnieniu czarnych dziur w kosmosie. Do dziś jest wielu niedowiarkow, czemu trudno się dziwić. jak ktoś wie lepiej i juz! to nie zmieni zdania, trzeba je szanować.... i w tym szkopuł cały.... a zdania zmienia nawet krowa...widzę to bo przychodzą na trawkę obok mnie.
no wiec pozdrawia Ci również Stephen Hawking
almagus

Post autor: almagus »

Tak więc almagusie nie bądź zarozumialcem.

pozdrawiam pomorzak

To nie jest zarozumiałość, to mam z praktyki.
Jeden pracuje, bo zobaczył przyszłość na teraz, a reszta się gapi i zazdrości, bo podkładanie nogi nie wyszło.
A co dopiero jesli wynalazek przynosi aż takie dochody.
Tylko zazdrość i przyczynki, może nas dobierze do splendorów, dla świętego spokoju.
Przecież my mamy fundusze.
Ot przyczynkowcy.
Jak te PiSiORy z marnym wykształceniem i poglądami z płaskiej Ziemi.
Sama zawiść i satysfakcja jak dokopią.

Idź po prostej i się nie zataczaj.

almagus
godzilla

Re:

Post autor: godzilla »

Reflex pisze: wt wrz 02, 2025 9:27 am Jak ja mam trudno powiedziec. Jedno co jest cenne, to czytanie sprawiedliwego i pomorzaka.
Poza tym, wszystko byle nie falszywy i usrany godzila. najwiekszy na swiecie niemyty typ. :lol:
i tobie sie wydaje ze mnie takimi zagrywkami zmusisz do dyskusji?
godzilla

Post autor: godzilla »

pomorzak pisze: pt wrz 05, 2025 11:55 am Po tym łopatologicznym wyjaśnieniu szczepionek powinni zmienić nastawienie jak Reflex im przetłumaczy z polskiego.
masz racje i jej nie masz...

masz racje w tym ze "szczepionka przeciv Covid" to zbrodnia na ludzkosci, co zostalo juz udowodnione po tysiackroc, ale nie masz chyba racji probujac tutaj o tym dyskutowac... jak zauwazyles, wiekszosc z piszacych tutaj poddala sie temu zabiegowi genetycznemu w dobrej wierze i albo trafili na te 30%, ktorym podano placebo, albo umra w niedaleko odleglej przyszlosci... na szczescie zgon nastapi szybko i nie beda chyba musieli dlugo cierpiec...

daj im juz spokoj bo widzisz ze sr.aja po nogach po kazdym twoim poscie... pisz o rzeczach pieknych, bo tych tez na tym qrewskim swiecie nie brakuje...
zycze Ci pieknego dnia...
ODPOWIEDZ